Hírmorzsák 2013-12-20 (11:30)

Kobe térdtörése mellett Nash is partvonalon kívül, még további négy hetet kényszerül legalább kihagyni, a Lakers Kendall Marshall-lal próbálkozik. Thad Young cserét kért a Philly-től. Asik egyelőre marad Houstonban, Morey-nak egyik ajánlat sem tetszett. Harden dicsérte Asikot. Linnek sokat segít, hogy megjárta már a mennyországot és a poklot is. Noah és Perkins a ma hajnali meccs után összeszólalkoztak. Deng karácsonyig biztosan nem játszik Achillese miatt, de bokasérülést szenvedett Jimmy Butler is. Granger a Rockets ellen bemutatkozik. LeBron meze fogy a legjobban, a teljes top15 sorrendje.

Mint arról már tegnap este óta valószínűleg mindenki tud, Kobe Bryant bal térdében eltört egy csont, emiatt legalább 6 hetet ki kell hagynia a Los Angeles Lakers ikonjának. Bryant a sérülse után azt tweetelte: "megtörve, de nem legyőzve". Még további rossz hírek a Lakers számára: a csapat tegnap este azt is bejelentette, hogy Steve Nash még további négy hétig nem léphet pályára. A kanadai irányító Ramona Shelburne-nek (ESPN Los Angeles) próbálta kicsit elvenni a dolog élét, állítása szerint azért a további egy hónapos kihagyás, mert megfelelő formában akar visszatérni a parkettre.

A csapat most már nem húzhatta tovább igazolniuk kellett egy irányítót, és választásuk Kendall Marshallra esett. A tavalyi draft 13. választottját a D-Ligából, a Delaware 87erstől szerződtették, ahol idén 19.7 pontot és 9.6 gólpasszt átlagolt eddig.

Egyelőre vége Ömer Asik ügyének: mivel a Houston Rockets nem talált olyan csapatot, amely megfelelő csomagot adott volna a játékosért cserébe, így a texasiak egyelőre elálltak attól a tervüktől, hogy a török centert elcseréljék. Daryl Morey már tájékoztatta erről a kosaras ügynökét, Arn Tellemet is. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint nagyon sok csapatot riasztott az a 15 millió dollár, amelyet jövőre ki kellett volna fizetni Asiknak, ezért már csak a Boston Celtics és a Philadelphia Sixers maradtak a kalapban, ők viszont nem tudtak elég jó ajánlatot tenni.

A Houston Chronicle egyébként úgy tudja, hogy több játékos is megnyugodott, mikor úgy döntött a Rockets vezetősége, hogy Asik egyelőre marad. James Harden például azt nyilatkozta egyik riporterüknek, hogy a török védekezésben a liga egyik legjobb centere, szerinte jól illik a csapatukba, és nagyon szerencsések, hogy náluk van.

A Houston irányítója, Jeremy Lin Alex Kennedy-vel (Hoopsworld) beszélt a cserepletykákról. Elmondása szerint még mindig emlékszik arra, milyen volt, mikor a pad végén ült, és állandóan attól kellett tartania, mikor rakják ki a keretből. Átélte a Linsanity-t és azt is, hogy a D-Ligába küldték és megváltak tőle, de mivel ilyen széles skálán tapasztalta már az NBA-t, ez szerinte sokat segít neki abban, hogy lelkileg kiegyensúlyozott maradjon a pletykák, vagy a játékbeli hullámvölgyek ellenére is.

Ha már szóba került a Sixers, akkor itt egy újabb történet kezdete: tegnap már beszámoltunk róla, hogy Thaddeus Young kifakadt a csapattársai miatt, de nem állt meg itt, cserét is kért a Philly-től, szeretné máshol folytatni pályafutását. Egy, a játékoshoz közel álló forrás szerint ráadásul már hetekkel ezelőtt megtörtént ez a dolog, a jó szezonkezdet ellenére is. A forrás szerint Young szeretne lelépni a Sixerstől, mert egyáltalán nem tetszik neki a tankolás.

Ma hajnalban a Chicago Bulls az Oklahoma City Thunder ellen játszott, és kapott ki. A találkozót követően Joakim Noah bement a hazaiak öltözőjébe, mivel Thabo Sefolosha jó barátja, ez azonban Kendrick Perkinsnek nem tetszett, állítólag azt mondta, hogy "ide már mindenkit beengednek?". A francia center erre megkérdezte Perkinst, hogy szeretné-e, ha távozna, mert akkor elmegy, mire a Thunder középjátékosa annyit válaszolt, hogy "húzzál kifelé". A biztonságiak választották szét a két játékost, de állítólag a folyosón továbbfolytatódott az odamondogatás.

A mérkőzésen egyébként nem játszott a Bullsban Luol Deng Achilles-sérülése miatt, és az angol kiscsatár saját elmondása szerint a karácsonyi meccsen fog megpróbálni visszatérni, előbb biztosan nem - ez azt jelenti, hogy a vasárnap hajnali, Cleveland Cavaliers elleni összecsapást is ki kell hagynia. Még rosszabb hír a Chicagónak, hogy Jimmy Butler is lesérült, neki bokaficama van, de arról nem tudni még pontosabbat, mennyire súlyos a dolog.

Holnap hajnalban az Indiana Pacers a Houston Rockets ellen játszik, és idén először pályára lép Danny Granger is. Frank Vogel vezetőedző úgy számol, hogy vádlisérüléséből visszatérő játékosa 15-20 perc körül kaphat majd az összecsapáson. A tréner elmondta, hogy a meccsek intenzitására nem tudják felkészíteni Grangert, úgyhogy mindenképpen idő kell ahhoz, hogy felvegye a ritmust.

Napi stat. A legutóbbi eladási adatok alapján LeBron James meze fogy a legjobban, a top5 további sorrendje pedig Kobe Bryant, Derrick Rose, Kevin Durant és Carmelo Anthony. Az egyetlen újonc a listán Michael Carter-Williams, aki a 15. A teljes lista:

1. LeBron James, Miami Heat
2. Kobe Bryant, Los Angeles Lakers
3. Derrick Rose, Chicago Bulls
4. Kevin Durant, Oklahoma City Thunder
5. Carmelo Anthony, New York Knicks
6. Stephen Curry, Golden State Warriors
7. Dwyane Wade, Miami Heat
8. Chris Paul, Los Angeles Clippers
9. Kyrie Irving, Cleveland Cavaliers
10. Blake Griffin, Los Angeles Clippers
11. Russell Westbrook, Oklahoma City Thunder
12. James Harden, Houston Rockets
13. Rajon Rondo, Boston Celtics
14. Paul George, Indiana Pacers
15. Michael Carter-Williams, Philadelphia 76ers

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus