Hírmorzsák 2013-12-20 (19:30)

Philly-hírek: Thaddeus Young tagad is, meg nem is - Michael Carter-Williams visszatérhet. Mi a közös Eric Bledsoe-ban és Goran Dragicban, valamint Michael Jordanben és Scottie Pippenben? A Bulls megtartaná Denget? Kobe Bryant sérülése egyértelmű állásfoglalásra késztette a szakértőket a Lakers idei évével kapcsolatban. Larry Sanders már edz. Chauncey Billups tervei a visszavonulás után. Agyba-főbe dicsérik Asikot Houstonban. 

Thaddeus Young egyelőre tagad. A karrierje legmagasabb pontátlagát (15.8) teljesítő 76ers-erőcsatárról tegnap jelentek meg azok a hírek, melyek szerint cserét kért a vezetőségtől, mert nem tetszik neki az az irány, amely felé jelenleg tart a Philly – ez pedig a tankolás a 2014-es draftra. Young az ügynökén keresztül jelezte a CSN Philly szakírójának, Dei Lynamnek, hogy nem kért cserét, ugyanakkor ügynöke folyamatosan kapcsolatban van Sam Hinkie GM-mel, mivel nagy a csereértéke, és tisztában van vele, hogy bármikor bekerülhet egy ügyletbe – ám ő maga ezt nem kérte a menedzsmenttől. 

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint A Chicago Bulls egyáltalán nem akarja elcserélni Luol Denget. Úgy tudja, hogy a menedzsment annak ellenére biztos benne, hogy a nyáron meg tudják tartani a szabadügynökké váló angol kiscsatárt, hogy 2013 nyarán nem adták meg neki a hosszabbítást. 

Paul Coro (AZCentral) arról kérdezte Jeff Hornaceket, hogy hogyan látja csapata, a Phoenix Suns játékát. A szakvezető elmondta, hogy eddig nagyszerűen bevált az a tervük, hogy nem alkalmaznak csereirányítót, hanem arra törekednek, hogy a két kezdőhátvéd közül vagy Eric Bledsoe, vagy Goran Dragic mindig a pályán legyen, és irányítsa a csapatot. Hornacek szerint nyilván ez nem egyszerű helyzet Ish Smithnek (illetve korábban Kendall Marshallnak, akit ma igazolt le a Lakers), aki csak akkor kap komolyabb szerepet, ha az egyik húzóember lesérül, de egyelőre sokkal hatékonyabb ez a rendszer, amelyben ráadásul Gerald Green és Archie Goodwin is remekel off-guardként. 

Egy érdekesség ehhez kapcsolódóan: az 1991-92-es évadban Michael Jordan és Scottie Pippen volt az utolsó, akik csapattársakként legalább 18 pontot és 6 gólpasszt teljesítettek – Goran Dragic idén eddig 19 pontot és 6 gólpasszt, Eric Bledsoe pedig 19.2 pontot és 6.4 gólpasszt átlagol. 

Egyelőre nem csitulnak a Kobe Bryant sérülése okozta hullámok. A Sports Illustrated szakírója, Lee Jenkins legújabb írásában azt fejtegeti: Bryant újabb sérülése egy újabb jel, hogy fel kell adni az idei évet, megszerezni egy jó draft picket és meg kell kezdeni a csapat újjáépítését. Kollégája, Rob Mahoney hasonló véleményen van, szerinte a január végén bevethető állapotba kerülő Kobe Bryantet idén már nem kellene pályára küldeni, hanem felkészülni a jövő nyárra. Erre rátromfolt Charles Barkley, aki szerint a Lakersnek el kell gondolkodnia: erőltessék-e egy olyan játékos visszatérését, akinek a következő 2 évben közel 50 millió dollárt fizetnek, ám a legjobb eredményük egy 8. hely lehet, és egy valószínűsíthető első körös kiesés – Barkley szerint ha okosak, egész szezonra kiültetik. 

Chauncey Billups, a Pistons veteránja úgy nyilatkozott a Boston Heraldnak, hogy nem tervezi, hogy edzősködjön visszavonulása után – viszont egy menedzseri álláson elgondolkodna. 

Dwight Howard is beállt az Ömer Asikot dicsérők közé. Korábban James Harden és Jeremy Lin, most pedig a Rockets centere is azt hangoztatta: a török center nagyon fontos láncszeme a csapatnak, és komoly faktor, ha bajnoki címért akarnak küzdeni. 

A verekedésben ujjsérülést szenvedő Bucks-center, Larry Sanders visszatérése egyre közelebb van, de még nem edz együtt a csapattal, egyelőre külön erőnléti edzővel dolgozik – várhatóan karácsony környékén léphet pályára. 

Az évet szenzációsan kezdő újonc 76ers-irányító, Michael Carter-Williams hét meccset volt kénytelen kihagyni kisebb térdsérülés, illetve bőrfertőzés miatt, azonban tegnap a második teljes erőbedobással végzett edzése után sem voltak problémái, így szombat hajnalban várhatóan újra pályára léphet – szükség is lesz rá, csapata rettenetesen rossz szériában van. 

A Phoenix Suns idén draftolta Alex Oriakhit, azonban végül nem kapott szerződést. Most a Knicks D-Ligás csapata, az Erie Bayhawks igazolta le. Érdekesség, hogy a D-Ligás játékjogával a Bayhawks rendelkezik, de az NBA-s játékjoga továbbra a Sunsé. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus