Hírmorzsák 2013-12-21 (12:00)

Alexis Ajinca hivatalosan is visszatért az NBA-be. Óriási a káosz New Yorkban? Richard Jefferson menne vagy maradna Utahban? DeMarre Carroll maradt volna, de nem kérdezték meg. Nedovic újra a D-Ligában. Hogyan alakulhat Ricky Rubio és Reggie Jackson jövője?

Hivatalos: a francia válogatottal ősszel Európa-bajnokságot nyerő center, Alexis Ajinca visszatér az NBA-be. A New Orleans Pelicans veteránminimumos, két éves, teljesen garantált szerződést kötött a Strasbourg most már csak ex-játékosával, egyúttal 575 ezer dollárt fizet a francia klubnak kivásárlási díjként. A 25 éves középjátékost 20. helyen draftolta a Bobcats 2008-ban, azonban összesen 71 NBA-meccsen lépett pályára a Bobcats, Mavericks és Raptors színeiben, utoljára a 2010-11-es évadban. A Strasbourg idén az Euroligában indult, azonban már a múlt héten biztos volt, hogy kiesnek az első csoportkörben, ezért is történt meg most az átigazolás, és nem a szezon elején. Mivel a Pelicans nemrég kitette keretéből a szintén Európából visszahozott Josh Childresst, így nem kell roster-helyet felszabadítani Ajinca leigazolására. 

Frank Isola (NY Daily News) emlékeztetett arra, hogy James Dolan, a Knicks tulajdonosa 3 éve karácsony előtt három nappal rúgta ki Scott Laydent a Knicks elnöki posztjáról, így Mike Woodson sem érezheti magát biztonságban csak azért, mert ünnepek következnek. Kapcsolódik, hogy Amar’e Stoudemire játszani fog holnap hajnalban – válasz volt ez Woodson egy korábbi nyilatkozatára, mely szerint egy darabig még nem fog. Stoudemire szerint tisztázták a félreértést, de ez is mutatja, mekkora káosz van most a Knicksnél. 

Richard Jefferson a minap azt találta nyilatkozni, hogy számára jelenleg nem létezik a lojalitás, ha arról van szó, hogy egy bajnokesélyes csapathoz kerülhet. Jefferson annyiban pontosított később, hogy emellett kifejezetten rajongana azért, ha a Jazznél maradhatna. A kiscsatárnak egyébként év végén lejár a szerződése, lehet, hogy a tavaszt már nem Salt Lake City-ben kezdi meg… Kapcsolódik a Jazzhez, hogy DeMarre Carroll, az Atlanta Hawks mindenese elmondta: nagyon meglepődött, hogy a Jazz nem akart vele új szerződést kötni a nyáron, de nincs benne semmi tüske, nagyon kedveli a várost és a csapatot is. 

Nemanja Nedovics már harmadik alkalommal kerül ki a Warriors keretéből, az újonc hátvédet ismét leküldték a D-Ligás Santa Cruzhoz. 

Kis előretekintés Ricky Rubio és Reggie Jackson pályafutásában. Egy helyi ESPN-szakíró, Darren Wolfson szerint Ricky Rubio környezete úgy véli, hogy amint lehetségessé válik, a Timberwolves ötéves, maximum szerződést fog ajánlani a spanyol játékmesternek, aki ezt várhatóan el is fogja fogadni. Reggie Jackson, a Thunder régi-új hatodik embere az ESPN-es Tom Haberstroh szerint hasonló helyzetben lesz, mint tavaly James Harden – új szerződést kell vele kötni. A szakíró szerint a Thunder Hardennel ellentétben jövő nyáron hosszabbítani fog a 2015-ig élő kontraktussal bíró hátvéddel, mivel így a nagy értékű új szerződése 2015-től ketyeg – amikor Kendrick Perkins jelenlegi szerződése lejár, és 9 millió dollárnyi hely felszabadul a sapkában. 

A Thunderhez kapcsolódik, hogy a korábbi NCAA-gólkirály, Reggie Williams az OKC fiókcsapatához, a Tulsa 66ershez írt alá. Williams tavaly Charlotte-ban alaposan kikerült az NBA vérkeringéséből – idén a Rocketsnál próbálkozott, de rögtön a szezon elején elbocsátották. 

Jordan Hamilton a Nuggets hátvédje egymeccses eltiltást kapott, miután flagrant-2 típusú szabálytalanságot követett el Steven Adams, a Thunder újonc centere ellen. Hamilton ma hajnalban a Suns elleni összecsapással letöltötte büntetését.     

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus