Hírmorzsák 2013-12-21 (20:40)

Brook Lopez egész évre kidőlt. Clevelandben sem Waiters, sem Irving nem egészséges. Kórházi jelentés Chicagóból. A Portland tovább erősödhet. Mike Malone alaposan kiakadt csapata, a Kings "védekezésére". A Miaminál aggódnak a karácsonyi meccs miatt. Mike Woodson legújabb húzása sem jött be. 

Brook Lopez valószínűleg egész szezonra kidőlt, miután a jobb lábában eltört az egyik lábközépcsont. Ez alapesetben nem jelentené, hogy ki kell hagynia az évad hátralévő részét egy játékosnak, azonban a Brooklyn Nets centerének ugyanez a csontja már eltört másfél évvel ezelőtt is a lockoutos 2011-12-es szezonban, és akkor mindössze 5 meccsen tudott pályára lépni, a többit kénytelen volt kiülni. Mindez nagyon nagy csapás a Netsnek, hiszen az All-Star magasember a liga egyik legjobb támadó centere, és kiváló blokkoló – bár Reggie Evans lepattanózásban és védekezésben pótolni tudja, Andray Blatche pedig a támadóoldalon helyettesítheti, ezzel a Nets idei, komolyabb álmai jó eséllyel elszálltak. 

További kórházi hírek. A Cavaliers formába lendült dobóhátvédje, Dion Waiters ismét pihenni kényszerül, mivel csuklósérülése van. A pénteki, Bucks elleni meccsen bemelegített ugyan, de végül úgy döntött az orvosi stáb, hogy ne lépjen pályára. Hátvédpárja, Kyrie Irving sem egészséges, a csütörtöki edzést ki is kellett hagynia, ő viszont pályára lépett a Milwaukee ellen – 39 pontot termelt. A Cavs ma este a Bullsszal játszik, ahol Luol Deng (Achilles) és Jimmy Butler (boka) nem fog átöltözni, viszont az irányító Kirk Hinrich lehetséges, hogy igen – a meccs előtt közvetlenül döntik el a doktorok. 

Lucas Nogueirának, az Atlanta Hawks által nyáron 16. helyen draftolt brazil centernek gondok vannak a térdével, ezért két hónapra pihenőre vonult, és Los Angelesben kezelteti magát. Az Estudiantesszel kötött szerződését is felbontotta, fizikoterápiás kezelést kap, és várhatóan februárban lesz újra bevethető. 

A sok rossz hír után egy jó: a Trail Blazers tovább erősödhet, mivel az újonc dobóhátvéd, CJ McCollum felépült sérüléséből, és már teljes értékű edzésmunkát végezhet. A játékos még az októberi edzőtábor kezdetén szenvedett lábsérülést, és bár a bemutatkozása még odébb van, pár héten belül pályára léphet az NBA-ben. 

Mike Malone nem igazán elégedett a Sacramento védekezésével – szó mi szó, a Rudy Gay-csere óta átjáróház a csapat védelme. "Nincs senki, aki a gyűrű alatt védekezni tudna. Fel kell tennem a kérdést, hogy mennyi játékosom van a csapatban, aki babérokat akar learatni védőoldalon. Úgy látom, a srácok többsége a támadóoldalon lévő számai miatt aggódik, nem emiatt. Minden edzésen, minden dobóedzésen, csapatmegbeszélésen a védekezésről beszélünk – de az üzenet nem megy át. Vagy nem fogadják el, vagy nem tudják megérteni. Mindenesetre holnap Orlandóban találnom kell 5 játékost, akik képesek védekezni." Malone félig viccesen megjegyezte: jelen pillanatban ha akarna, ő is lehetne a csapat védekezésének vezére…

Dwyane Wade a Miami Heraldnak adott interjújában dicsérte Greg Odent. A center még mindig nem mutatkozott be éles meccsen a Heatben, de Wade szerint annyira keményen dolgozik, hogy ez a pillanat egyre közelebb van – bár Oden egyelőre elég frusztrált, de Wade úgy látja: most kell nagyon türelmesnek lennie önmagával szemben. A csapattól mindenesetre megkapja a bizalmat. 

LeBron James elmondta, hogy a csapat nehéztüzérei nagyon aggódnak a Heat karácsonyi meccse miatt – ugyanis a Miami sem klasszikus mezben, hanem pólószerű, a vállat is fedő mezben fog játszani, ami szerintük negatívan fogja befolyásolni a dobásbiztonságukat. 

A New York Knicks magyar idő szerint ma este hattól lépett pályára a Grizzlies ellen otthon, és ez már az idei harmadik ilyen meccsük. Az előző kettőn nem kápráztatták el a koradélutáni összecsapásra kilátogató drukkereiket, ezért Mike Woodson vezetőedző úgy döntött, hogy a péntek éjszakát közösen eltöltik egy hotelben, hogy jól sikerüljön a korai időpontra való ráhangolódás. A mérkőzés néhány perce ért véget, a Grizzlies nyert – vagyis Woodsonnak ez a húzása sem jött be…

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus