Hírmorzsák 2013-12-22 (11:30)

A Nets újságírók által felvázolt jövőképei centerposzton: senki, Pau Gasol, Ömer Asik. Jeffersonokról szólt a tegnapi nap Utahban - Corbin szerint hamarosan contender csapatuk lehet. Jeffery Taylor Achilles-ín szakadást szenvedett, egész évre kiesett. Larry Bird nem akarja elcserélni Danny Grangert - de "minden lehetséges". LBJ nem akarta megbántani McLemore-t. Napi kacsa: a 76ers New Jersey-be költözne. 

Beindultak a pletykák a Nets háza táján. Tegnap derült ki, hogy a Brooklyn All-Star centere, Brook Lopez lábközépcsont-törés miatt az egész évadra kidőlt, de máris elkezdődtek a találgatások a játékos és a Nets jövőjével kapcsolatban. A csapatnak lehetősége van a Disabled Player Exceptiont kihasználva Lopez szerződésének értékéért játékost igazolni, de ez csak átmeneti megoldás lehet, mivel az amerikai szabadügynök-piacon esélytelen hasznos magasembert szerezni, míg az európai piacon a kivásárlás okozhat problémát.
 
Mivel a Nets gyakorlatilag feláldozta a jövőjét a jelenért, ezért Bradford Doolittle (ESPN) szerint nincs más lehetőségük, mint előre menekülni azaz elcserélni Lopezt egy azonnal használható magasemberért. Doolittle úgy látja, hogy ez a játékos jelen pillanatban csak Pau Gasol lehet. A Lakers spanyol centere lejáró szerződéssel rendelkezik, ugyanakkor a feneketlen pénzeszsákkal rendelkező tulajdonosnál nem okozna gondot az újraszerződtetése, óriási playoff-tapasztalattal rendelkezik, ráadásul nagyon beleillene a csapat játékába. Védekezőspecialistákkal el van látva a Nets, így Gasolnak sem kellene megszakadnia, viszont támadásban óriási pluszt jelentene a liga talán legjobban passzoló nagyembere, aki 4-es és 5-ös poszton is tud játszani. Kobe Bryant sérülése miatt amúgy is egyre kérdésesebb, hogy a Lakersnek megéri-e ráhajtani a playoffra – Lopez leigazolásával egyértelmű lenne, hogy feladják az évet, bár talán kicsit korán. Egy biztos: a Lakersnek nagyon megérné mindez hosszútávon, mert a liga egyik legjobb centerével gazdagodnának, és egy hasonló kaliberű játékos nyári megszerzésével, valamint Kobe Bryant teljes felépülésével egy erős magot hozhatnának létre LA-ben. 

Ken Berger (CBS Sports) inkább Ömer Asik megszerzését látja járható útnak, viszont itt probléma, hogy a Rockets egy jó erőcsatárt vagy kiscsatár-erőcsatárt szeretne. Kevin Garnett nem opció a sérülékenysége miatt, Reggie Evans egydimenziós játékos, Andray Blatche pedig eddig csak a Netsben volt kiegyensúlyozott – bár ő illeszkedne megbízható csereként a Houstonba, árban nem képvisel egy értéket Asikkal. Draftjogot pedig nem tud adni a Brooklyn, a legkorábbi mozdítható elsőkörös pickjük a 2020-as. 

Al Jefferson, a Bobcats centere volt csapata, a Jazz ellen lépett pályára, ebből az alkalomból nyilatkozott a Salt Lake Tribune-nak. Elmondta, hogy ő szeretett volna maradni a nyáron, de nyilvánvaló volt, hogy a csapat első számú terve az, hogy őt és Paul Millsapet nem tartják meg, hanem a két fiatal spílernek, Enes Kanternek és Derrick Favorsnek fognak esélyt adni.

Tyrone Corbin, a Jazz mestere egy másik Jeffersonról, Richard Jeffersonról nyilatkozott. A veterán a minap azt nyilatkozta, hogy bajnoki címért akar küzdeni, és emiatt nem foglalkozik olyan dolgokkal, mint a lojalitás – aztán finomított, és mindezt a jövő nyárra értette, amikor lejár a szerződése. Corbin szerint nem kellene messzire tekintgetnie, mert az idei vesszőfutás csak átmeneti, ők ugyanis azon vannak, hogy contender csapatot építsenek 1-2 éven belül Utahban. 

Beszámoltunk róla, hogy a Hawks által draftolt center, Lucas Noguiera Los Angelesben kezelteti sérült térdét – mint kiderült, mindezt az Atlanta orvosainak felügyelete mellett teszi, és folyamatosan jár majd Atlantába felülvizsgálatokra. 

Jeff Taylor egész évre kidőlt. A Bobcats amerikai, de svéd válogatottban is játszó hátvéd-kiscsatára Achilles-ín szakadást szenvedett a Pistons elleni összecsapáson. Michael Kidd-Gilchrist után újabb fontos láncszem esett ki a Bobcats idén remekül működő gépezetéből, akit várhatóan a veterán Ben Gordon, vagy a frissen igazolt Chris Douglas-Roberts pótolhat.
 
Larry Bird nyilatkozott Danny Granger jövőjével kapcsolatban. A Pacers elnöke egy helyi lapnak elmondta: beszélt a tegnap visszatért egykori All-Star kiscsatárral és ügynökével, és nincs tervben az elcserélése. Bár Granger szerződése lejár év végén, az egykori Celtics-sztár nem akarja megterhelni a sapkát más játékos fizetésével, mert a nyáron a megtartani kívánt Lance Stephenson is kilép a szabadügynök-piacra, minden dollárra szükség lesz az újraigazolásához. Ugyanakkor Bird nyitva hagyta a kiskaput: ha visszautasíthatatlan ajánlat érkezik, nem fog nemet mondani – de ilyen szituációra kevés esélyt lát. Granger is nyilatkozott, elmondása szerint esze ágában sincs távozni a Pacerstől, amikor bajnokesélyes csapatban játszhat. 

Durva pletyka Philadelphiában. A liga egyik legrégebb óta egy helyben lévő franchise-ával kapcsolatban érdekes pletyka röppent fel, miszerint a 76ers elköltözhet Newark/New Jersey-be. A New York Daily News egyik újságírója szerint mindez egyáltalán nem elképzelhetetlen, mivel a 76ers tulajdonosa a nyáron megvásárolta a New Jersey Devils többszörös NHL-bajnok együttesét, és üzleti szempontból logikus lenne, hogy egy kosárlabdacsapatot is működtetnének a newarki Prudential Centerben. Sam Hinkie, a Philly GM-je, illetve a tulajdonos Josh Harris is csípőből cáfolta az értesülést. 

LeBron James "bocsánatot kért". A Heat sztárja tegnap óriási zsákolást mutatott be a Kings újoncán, Ben McLemore-on, ám a meccs után elmondta: sajnálja, hogy éppen McLemore került elé a szituációban, ugyanis nagyon kedveli az ifjoncot és játékát. 

D-Ligás mozgások. Nemanja Nedovics gyorsan visszakerült a Warriors keretébe, alig egy napot tölthetett a D-Ligában, hasonlóképpen Rudy Goberthez és Ian Clarkhoz (Utah Jazz). Tyshawn Taylor és Tornike Shengelia visszatérő vendég már a Springfield Armorsnál, a Nets ismét letette őket, hogy ne essenek ki a játékból. Az Austin Toros francia válogatottal erősödött, ugyanis Nando De Colo (és Malcolm Thomas) átmenetileg kikerült a Spurs keretéből. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus