Hírmorzsák 2013-12-23 (11:45)

Beverley jobb keze is eltört, 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, Canaan a helyettese. Billy King szerint nem terveznek gyors pótlást Lopez sérülése miatt, de tárgyalnak cserékről ettől függetlenül is. Rondo januárban még biztosan nem tér vissza. Hornacek Kevin Johnsonhoz és önmagához hasonlította Bledsoe-t és Dragicot. Ford szerint Anthony Bennett az utóbbi 20 év legrosszabb 1/1-es választása. Seth Curry a Memphisnél próbálkozhat majd.

Ma a Houston Rockets szurkolói szomorkodhatnak egy komolyabb sérülés miatt, ugyanis Patrick Beverley eltörte a jobb kezét. Az irányító a Houston Chronicle információi szerint 4-6 hetes kihagyásra kényszerül. A texasiak ideiglenes megoldásként fel is hívták a D-Ligából, a Rio Grande Valley Viperstől Isaiah Canaant.

A Brooklyn Nets Gm-je, Billy King az ESPN-nek elmondta, hogy ők annak ellenére sem terveznek változtatást, hogy Brook Lopez a hétvégén a teljes szezonra kidőlt. King szerint ha lesz olyan üzlet, amellyel jobbak lehetnek, akkor meg fogják húzni, teljesen mindegy, hogy pénzügyileg mennyire terheli meg őket a jövőben, de nem fognak pánikolni. Lopez szerepel a terveikben, de azért ilyen mélységű a játékosállományuk, hogy tudják pótolni a kiesését.

King azt is hozzátette, hogy semmilyen csere nincs kilátásban, de nagyon sok csapattal tárgyalnak. 14 másik játékosuk van, akikben reménykednek, hogy emelnek játékuk színvonalon a center sérülése miatt, de ettől függetlenül folyamatosan próbálják felmérni a lehetőségeket, hogyan javíthatnak helyzetükön.

Thaddeus Young is nyilatkozott - vele ütközött Lopez szombaton hajnalban, 5 perccel a Sixers-Nets mérkőzés vége előtt. Young elmondta, hogy látta, hogy a Nets játékosa a lábához kap. Nem is igazán tudja, mi történt, csak azt, hogy ütköztek, ő pedig felsegítette barátját, akivel már 10. osztályos kora óta jóban van. Sajnálja, hogy pont egy ellene való ütközésnél sérült meg Lopez.

Az Atlantic komoly sérüléseinél maradjunk: Rajon Rondótól azt kérdezték, reális-e az, hogy januárban visszatér, de az irányító elmondása szerint egyáltalán nem, mivel egy edzése volt még csak, illetve egy 5-5 elleni játékban vett részt, az állóképessége pedig nagyon fontos számára. 100%-os állapotban akar lenni, mielőtt újra játszik.

A Phoenix Suns vezetőedzője, Jeff Hornacek a USA Today-nek elárulta, hogy akkor sem volt tervben Goran Dragic elcserélése, miután megszerezték a nyáron Eric Bledsoe-t. Hornaceket a szlovén magára, Bledsoe pedig Kevin Johnsonra emlékeztette, ők pedig egy 28 győzelmes csapatot egy évvel később, 1988-89-ben 55 győzelemig vittek.

Chad Ford (ESPN) szerint egyelőre korai még ítélkezni, de jelen állapotban úgy tűnik, hogy Anthony Bennett az utóbbi 20 év legrosszabb 1/1-es választása volt. Ford szerint ebben a listában Greg Oden is benne van, mert ő nagyon sokat volt sérült, de amikor játszott, akkor legalább úgy tűnt, mint egy első választott.

Az általában az egyetemi kosárral és draftokkal foglalkozó Ford szerint a Cleveland Cavaliersnek le kell adnia a büszkeséségből, le kell küldeniük a kosarast a D-Ligába, ahol visszanyerheti az önbizalmát, mert úgy gondolja, ennél sokkal jobb játékos Bennett, mint amit most mutat. Hasznos lehet a későbbiekben jó csapatok számára is, a tehetsége megvan hozzá, még ha nem is volt 1/1-es tálentum a drafton sem.

A Memphis Appeal Commercial információi szerint a Memphis Grizzlies a közeljövőben leigazolja Seth Curryt, Steph Curry öccsét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus