Hírmorzsák 2013-12-24 (11:45)

Wade és Griffin a hét játékosai. Matt Barnest 25.000 dollárra büntették. Carmelo bal bokája kificamodott, holnapi játéka kérdéses. Kidd szerint szerint közel állnak ahhoz, hogy beletörődjenek a vereségekbe. A Knicks már nem tárgyal a Raptorsszal Lowry-ról. Lehet, hogy MWP megműtteti bal térdét, hosszabb időre kiesne a játékból. Majdnem meghiúsult az Eric Bledsoe-csere a nyáron.

Dwyane Wade és Blake Griffin lettek az elmúlt hét játékosai keleten és nyugaton. Wade 3-0-s héthez segítette a kétszeres címvédőt, ami alatt 26.3 pontot átlagolt. Mindegyik meccsen legalább 20 pontot dobott, legalább 56%-os mezőnybeli dobásmutatóval, és mindhárom mérkőzésen ő volt a Heat legeredményesebb játékosa. A Los Angeles Clippers erőcsatára 4-0-s héten van túl csapatával, ő pedig 26.0 pontot, 11.3 pattanót és 3.3 gólpasszt tett a közösbe találkozónként.

A liga Flagrant 1-re csökkentette Matt Barnes büntetését, de 25.000 dollár befizetésére kötelezte a kosarast. A Los Angeles Clippers kiscsatára Kevin Love-on ütött be egy kemény faultot a Minnesota Timberwolves elleni, hétfő hajnali találkozón, amiért azonnal kiállították. A felvételek megvizsgálása után enyhítették utólag az ítéletet - a pénzbüntetést azért kapta a játékos, mert nem hagyta el időben a pályát.

Lon Babby, a Phoenix Suns elnöke a Sporting Newsnak elmondta, majdnem meghiúsult az Eric Bledsoe-csere a nyáron. Nagyon régóta szerették volna megszerezni a játékost, és látták, hogy lehetőség van az elhozására. Amikor az is kiderült, hogy van olyan forgatókönyv, amiben esélyük van megszerezni és ami mindenki számára jó, azonnal megragadták a kezdeményezést, de szerencséjük is volt, hogy sikerült végigvinni az akaratukat.

Howard Beck (Bleacher Report) forrásai szerint a New York Knicks és a Toronto Raptors beszélgetései egy Kyle Lowry köré épülő cseréről abbamaradtak. A New York ugyan szeretné javítani keretét irányító poszton, de a hírek szerint nem akarnak megválni egyetlen jövőbeli első körös draftjoguktól sem.

Ha már szóba került a Knicks: ma hajnalban ugyan verték az Orlando Magicet, de Carmelo Anthony bal bokája kificamodott a harmadik negyed közepén. A találkozót követően a sztár az öltözőben azt mondta, hogy még az előtt sikerült levennie a teljes testsúlyát a lábáról, mielőtt teljesen begyűrte volna maga alá a bokáját, de így is nagyon fájt neki. Megpróbált járkálni vele, hogy megnézze, vissza tud-e menni a meccsbe, de mivel nem volt túl jó állapotban és nem is volt rá szükség, nem erőltette a további játékot. A jó hír az, hogy egy kis fájdalommal ugyan, de tud járni, viszont a mai napon megvizsgálják, attól függ, tud-e majd játszani holnap, az Oklahoma City Thunder ellen.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Marc Berman (New York Post) információi alapján lehetséges, hogy Metta World Peace megműtteti bal térdét - a beavatkozás során ráadásul nem csak az oda nem illő anyagokat szívnák le MWP térdéből, hanem komolyabb műtét lenne, emiatt hosszabb időre is kiesne a kiscsatár a játékból. Mike Woodson vezetőedző nem tudja, hogyan áll most a kérdéssel kapcsolatban játékosa, azt tudja, hogy MWP folyamatosan konzultál az orvosokkal. Azt sem tudja pontosan, hogy milyen súlyos a dolog, csak annyit, hogy többször is leszívták már a kosaras térdét, aztán pihent pár napot, majd visszatért. A tréner szerint ha MWP azt mondja neki, hogy rendben van, akkor játszani fog, de úgy gondolja, hogy a térdsérülése negatív hatással van idei játékára.

A másik New York-i együttes, a Brooklyn Nets sincs éppen a toppon, ma hajnali, Indiana Pacers elleni vereségükkel már három bukónál tartanak zsinórban. A mai összecsapást követően Jason Kidd nem volt túl bizakodó, Chris Mannixnak (Sports Illustrated) azt nyilatkozta, hogy úgy tűnik, csapata nagyon közel áll ahhoz, hogy egyszerűen elfogadja a vereségeket, és beletörődjenek ebbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus