Hírmorzsák 2013-12-24 (21:15)

A Memphis felajánlott egy Meeks - Bayless cserét a Lakersnek?! A Bucks cserélné Sanderst. Garnett szerint nincs identitása a Netsnek, de nem szoktak hozzá a vereségekhez. Pierce-t 15.000 dollárra büntette a liga. A Brooklyn a deadline közeledtével nemhogy erősödhet, de jövőbeli értékké teheti játékosait. A Bulls és a Blazers egy Aldridge és Noah köré épülő cseréről tárgyaltak a nyáron. Farmar teljesen meggyógyult, újra a Lakersszel edzhet. Gersson Rosas újra a Rocketsnél. A Suns tulajdonosa McDonough-t dicsérte. Parsons nem véletlenül vágatta le majdnem kopaszra a haját.

Hiába kezdett jobb formába lendülni a Brooklyn Nets december elején - 11 nap alatt 4 meccset nyertek 5 találkozóból -, az utóbbi három meccsüket elvesztették. A ma hajnali, 103-86-os, Indiana Pacers elleni vereséget követően Kevin Garnett azt nyilatkozta, hogy szerinte nincs identitása a csapatnak, azzal pedig nem értett egyet, amit Jason Kidd vezetőedző mondott, hogy kezdenének hozzászokni a vereségekhez.

Ehhez a találkozóhoz tartozik, hogy Paul Pierce-t 15.000 dollárra büntette a liga a George Hillen bemutatott túlzott és fölösleges testi kontaktusa miatt.

Még mindig a Brooklyn Netshez tartozik, hogy tegnap az egyik vezetőjük egy csoportnyi szezonbérletesnek azt mondta, hogy a februári cserehatáridő előtt ún. "eladó" lehet a Brooklyn, azaz nem a csapat megerősítése lesz feltétlenül a céljuk, hanem a veszteségek minimalizálása.

Az új szerzemények közül Garnett jóval gyengébb, mint várták, Paul Pierce nem meghatározó, Andrej Kirilenko pedig egyelőre még pályára sem tudott lépni a háta miatt. A többiek közül Deron Williams sokadik bokasérülését szenvedte el ma hajnalban, Brook Lopez pedig nemrég törte el a lábát, és az egész szezonra kiesett, így a Nets esélye egy sikeres idényre elég minimálisra zsugorodott.

Ric Bucher (Bleacher Report) információi szerint a nyár folyamán tárgyalt egymással a Chicago Bulls és a Portland TrailBlazers egy LaMarcus Aldridge és Joakim Noah köré épülő cseréről. Azt nem tudni, milyen komolyak voltak a beszélgetések, ahogy azt sem, melyik együttes kezdeményezte a tárgyalásokat, de az egyik ligaforrás szerint Aldridge elérhető volt az off-szezon folyamán.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) forrásai szerint a Milwaukee Bucks nagyon is nyitott arra, hogy elcseréljék a nyáron hosszabbított Larry Sanderst. Azt nem tudni, mennyi az esélye egy ilyen cserének, mivel állítólag draft picket vár cserébe a Bucks, a ligában azonban nem tartják túl sokra jelenleg Sanderst.

Ric Bucher (Bleacher Report) forrásai szerint a Memphis Grizzlies nagyon szeretné kicsit felforgatni az állóvizet, és a hírek szerint beajánlották a Los Angeles Lakersnek Jerryd Baylesst Jodie Meeksért cserébe. Egy az egyben a pénzügyi szabályok szerint nem menne át a tranzakció, még adnia kellene valakit a Lakersnek, de az látszik, hogy a Grizzlies nagyon szeretné, ha eddigi pocsék szezonjában változás állna be.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy hátvédjük, Jordan Farmar a mai napon ultrahangos vizsgálaton esett át, amely kimutatta, hogy teljesen meggyógyult elszakadt combhajlítója. A játékos így csatlakozhat a csapathoz - először természetesen csak az edzéseken, de valószínűleg hamarosan a meccseken is.

Gersson Rosas visszatért a Houston Rocketshez, és visszavette helyét a kosárlabdával kapcsolatos kérdések elnökeként - a pozíciót megosztva látja el Gianluca Pascuccival. Rosas 9 szezont töltött korábban a Houstonnál, majd júliusban lett a Dallas Mavericks GM-je. Feladatkörében nem tudott azonban megegyezni Marc Cuban tulajdonossal és Donnie Nelsonnal, nem ugyanúgy képzelték el a közös munkát, így rövid idő után elváltak útjaik.

A Phoenix Suns tulajdonosa, Robert Sarver nagyon elégedett a 33 éves Ryan McDonough munkájával. Sarver a Yahoo Sportsnak azt nyilatkozta, hogy a GM fiatal kora miatt nagyon meglepte McDonough tudása és magabiztossága. A tulaj szerint sokan kezdenek el rébuszokban beszélgetni, mikor az edzőkről vagy a játékosokról kérdezik, McDonough-nak azonban világos és határozott elképzelései, véleménye volt arról, mit is akar csinálni, és teljes stratégiát épített fel az egész franchise számára.

Sarver azt is hozzátette, hogy olyan GM-et és edzőt akart, akik jól tudnak együttműködni, ezzel ugyanis volt problémájuk Steve Kerr és Mike D'Antoni, később pedig Lance Blanks és Alvin Gentry regnálása alatt is, ez pedig túl nagy nyomást helyezett az egész csapatra, a játékosoktól a szakmai stábon át a vezetőségig.

A Houston Rockets kiscsatára, Chandler Parsons nagyon rövidre lenyíratta haját, a hirtelen designváltásnak azonban miértje is van. A Rockets kosarasa egy 7 éves, a rák negyedik stádiumában lévő srácot látogatott meg a minap egy kórházban, akit nagyon idegesített, hogy nem úgy néz ki, ahogyan a barátai. Parsons fogta magát, és levágatta a haját, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint a srác.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus