Hírmorzsák 2013-12-25 (10:30)

Türkoglu ügyét még január 7-e előtt meg akarja oldani a Magic. Farmar ma már valószínűleg kezd a Heat ellen, Carmelo játéka csak a Thunder elleni meccs előtt dől el. D'Antoni a Phoenix-i időkre emlékezett. Lowry foglalkozik a cserepletykákkal, de nem hagyja, hogy játékára is hatással legyenek ezek. Haywardék nem kértek maximum szerződést a Jazztől. A Bobcats új színei és logója (videó). Lowe-gondolatok (a Nuggetset figyelik a riválisok, a Clippers magasembereknél erősíteni fog, a Thunder óvatos a cserékkel).

Josh Robbins (Orlando Sentinel) forrásai szerint az Orlando Magic még január 7-e előtt meg akarja oldani Hedo Türkoglu ügyét. Az már gyakorlatilag az előző szezon óta tudott, hogy a török kiscsatár ebben az évadban már nem szerepel a Magic tervei között, mert a fiataloknak akarnak játékidőt adni, és már az idény előtt megegyezett a két fél, hogy a kosaras még csak az edzéseket sem látogatja, távol marad a csapattól teljesen.

A megoldás minden bizonnyal kivásárlás lesz, kevés rá az esély, hogy bárhová el tudják cserélni, bár Türkoglu idei 12 milliós, lejáró szerződése csak 6 millió dollárig garantált. Pont emiatt fontos a január 7-ei időpont, ugyanis minden kivásárolt játékosnak 48 órát szabadlistán kell tölteni, mielőtt szabadon igazolható lesz bárki számára. Minden nem garantált szerződés garantálttá válik január 10-én, így ha január 8-án még a Magic játékosa a török, akkor a 6 milliós garantált rész 12 millióra ugrik.

A ma esti meccsekkel kapcsolatos sérülések, visszatérések. A Los Angeles Lakers irányítója, Jordan Farmar nemhogy teljesen felépült és csatlakozott a csapathoz, de várhatóan ma este ő kezd irányító poszton a Miami Heat ellen. A New York Knicks az Oklahoma City Thunder ellen játszik majd, de Carmelo Anthony pályára lépése csak közvetlenül a meccs előtt dől majd el. Mike Woodson vezetőedző azt mondta, hogy Melo megkapta a kezeléseket, megnézik, hogyan reagál az éjszaka folyamán, aztán meghallgatja őt is meg az orvosokat is, és dönt.

Tegnap Mike D'Antoni a Phoenix elleni találkozót követően azt nyilatkozta, hogy az a hat év, amit a Sunsnál töltött, edzői karrierje legszebb időszaka volt. Imádta a várost, a játékosokat, és az egész franchise egy irányba húzott. Megvoltak a megfelelő embereik, együtt nagyon jó csapatot alkottak, és bár nem nyerték meg a bajnoki címet, azt a teljesítményt akarja mindig mindenhol megismételni.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry Alex Kennedyvel (Hoopsworld) beszélgetett a körülötte lévő cserepletykákról. Lowry elmondta, hogy bár sokan azt mondják, hogy nem érdekli őket, nem foglalkoznak a pletykákkal, ez nem igaz, természetes, hogy ezekkel mindenki foglalkozik. A lényeg szerinte az, hogy ne engedje, hogy ez befolyásolja a játékát.

Jody Genessy (Deseret News) forrásai szerint a korábbi információkkal ellentétben Gordon Hayward és az őt képviselők soha nem kértek maximum szerződést a Utah Jazztől az idén ősszel folytatott, szerződéshosszabbítással kapcsolatos tárgyalások során.

Zach Lowe (Grantland) több információval is ellátta az olvasóit nyugati erősorrendjében. Forrásai szerint a riválisok árgus szemmel figyelik, mit csinál a Denver Nuggets a cserehatáridő előtt. Lowe úgy gondolja, hogy a Los Angeles Clippers még javítani fogja helyzetét a magasembereknél, illetve azt is leírta, hogy bár az Oklahoma City Thundernek megvannak a lehetőségei és az eszközei arra, hogy rövidtávon javítsa játékosállományát, Sam Presti általában elég válogatós azzal kapcsolatban, milyen tranzakciókat húzzon meg és miket nem.

A Charlotte Bobcats pár nappal ezelőtt bemutatta jövő évi színeit és logóját - mint ismeretes, a csapat újra Charlotte Hornets néven fog indulni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus