Hírmorzsák 2013-12-26 (11:00)

Áll a bál Brooklynban. Deron szerint rémálom az idei szezonjuk. Kidd szerint nem tudnak küzdeni, nem szakadnak meg a pályán, az öltözőben pedig ordított is a játékosokkal. Garnettnek elege van néhány csapattársa hozzáállásából. D'Antoni a Suns elleni meccs után a szurkolóknak: "aki elkeseredett, az keressen más csapatot magának" - egy nappal később már elnézést is kért. Kobe minél gyorsabban, minél erősebben akar visszatérni. LeBron egészségének nincs titka, de mindent megtesz nyáron is, hogy csúcsformában maradjon. A Bullsnál visszatért Hinrich és Butler is, Thibodeau Augustint dicsérte.

A Brooklyn Nets tegnap délutáni, Chicago Bulls elleni vereségét követően egyre nagyobb a feszültség a csapaton belül. A gárda irányítója, Deron Williams azt nyilatkozta az újabb nagy zakót követően, hogy az egész szezonjuk olyan, mint egy rémálom. Folyamatosan tele vannak sérültekkel, de egyébként is hiányzik a tűz, az energia belőlük, pedig eszébe sem jutott, hogy ez utóbbival probléma lehet, mikor összerakták ezt a keretet.

A vezetőedző, Jason Kidd szerint a küzdés az, ami most a legfontosabb, és amit egyáltalán nem csinálnak jelenleg. Ha kihagynak egy dobást, akkor elkezdik sajnálni magukat, lógatják a fejüket, és nem mennek vissza védekezni. Ha pedig valaki nem küzd teljes erőbedobással, akkor azt le fogja cserélni, ezért nem küldte vissza a kezdőket a mérkőzés hajrájában. Kidd egyébként az öltözőben még idegesebb volt ennél, az ESPN forrásai szerint ordított játékosaival.

Kevin Garnettnek is volt mondanivalója, a hírek szerint több játékosnak is elmondta, hogy elege van abból, hogy nem képes megszakadni a pályán, és mindent megtenni a győzelemért.

Ha már szóba került a Chicago: egyre egészségesebb a Bulls kerete, a Nets ellen már pályára lépett Kirk Hinrich és Jimmy Butler is, így csak Luol Deng hiányzott Derrick Rose mellett. Tom Thibodeau vezetőedző a Chicago Sun-Timesnak azt nyilatkozta, hogy DJ Augustint és Hinrichet egymás mellett is fogja játszatni, mert a veterán játékos mindkét hátvédposzton játszatható, a kezdőben vagy a cserepadról is használható, ezért is örül annyira annak, hogy visszatérhetett.

Augustint dicsérte a tréner, mert bár idén Torontóban és tavaly Indianában kevés játéklehetősége volt a játékmesternek, szerinte kiváló játékos, aki nem véletlenül kezdett korábban évekig a Charlotte-ban, ezt nem teheti meg valaki ebben a ligában, ha nem elég tehetséges.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Mike D'Antoni még a Phoenix Suns elleni találkozót követően nyilatkozta azt, hogy a csüggedt, elkedvetlenedett Lakers-drukkerek jobb, ha új csapatot keresnek maguknak, akiknek szurkolhatnak. Egy nappal később természetesen már mosakodott a tréner, aki elmondása szerint idióta volt, amikor ezeket a kijelentéseket tette. Nem játszottak jól a Suns ellen, ő pedig olyan dolgokat mondott, amiket nem kellett volna. Bután viselkedett, de ő ilyen, hibázott.

Úgy értette, amit mondott, hogy egy olyan csapatuk van, amelyiknek felül kell teljesítenie a képességein, viszont nagyon sok a sérültjük, és nincsenek is jó passzban - utolsó 9 meccsükből 6-ot elvesztettek. Mindenkire szükségük van ezért, egy irányba kell húznia az egész "falunak", hogy sikerüljön elérni a céljaikat. Állítása szerint ezt akarta mondani, csak nem sikerült megfogalmaznia, mert nagyon ideges volt. Bocsánatot kért, és úgy gondolja, tovább kell lépniük, de szeretné, ha mindenki mögöttük állna, mert a játékosok olyan keményen játszanak, amennyire csak tudnak.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Kobe Bryantnek esze ágában sincs kiülni a teljes szezont, miután eltört egy csont a bal térdében. A sztár szerint most jobban vágyik a játékra, mint korábban bármikor. Jó hangulatban van, nagyon koncentrál a minél jobb és gyorsabb rehabra, aztán majd kiderül, mi lesz, ha visszatér. Kobe elmondása szerint ilyenkor egy valamit tart szem előtt: hogy elvégezze a munkáját. Tartozik ennyivel a csapatnak és a csapattársainak, hogy minél előbb és minél erősebben térjen vissza.

A Miami Heat játékosa, LeBron James a Sun Sentinelnek arról mesélt, mitől tud ilyen egészséges maradni. James szerint nincsen semmiféle titka. Mindent megtesz annak érdekében, hogy erőnlétben, kondícióban a lehető legjobb állapotban legyen, de nagyon szerencsés, hogy ennyire egészséges. Ő is tudja, hogy egyszer elkezd majd úgy idősödni, hogy az negatív hatással lesz a testére, de megpróbálja lelassítani a folyamatot. Nyáron is mindenre odafigyel magával kapcsolatban, így amikor valami kisebb akadályba ütközik a szezon során, akkor gyorsabban tud visszatérni. Nincs azonban különleges módszere, csak a lehető legtöbbet teszi azért, hogy mindig a legjobb formában legyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus