Hírmorzsák 2013-12-27 (21:15)

Kijöttek a második részeredmények az All-Star szavazásról: kelet szinte biztosan kész, nyugaton a két Clippers-játékos még kieshet a kezdőből. Sanders elvileg ma visszatér a Bucksba. A Memphis atletikus swingmant keres, Randolph lehet az áldozat. Dolan azt mondta a Knicks-játékosoknak, hogy nem lesznek cserék vagy változások a szakmai stábban. A New York Rajon Rondóról álmodozik. Marbury-nek esze ágában sincs visszatérni az NBA-be. Z-Bo-t 25.000, Draymond Greent pedig 15.000 dollárra büntette a liga, de beismerték, Griffint nem kellett volna kiállítani a Warriors-Clippersen. A Golden State idén nem használja a small-ballt. Asiknak nem javul a térde. Eric Gordonnak most a csípőjével vannak komoly gondok. Michael Carter-Williams felépült. D-Liga mozgások (Marquis Teague, Lorenzo Brown, Siva, Mitchell)

Tegnap kijött az All-Star gálára szavazás második részeredménye. Ezek alapján nagyjából eldőlt, hogy a keleti kezdőben LeBron James, Carmelo Anthony, Paul George, Dwyane Wade és Kyrie Irving lesz majd, senki nincs olyan távolságon belül tőlük, ahonnan még reális esélye lehet a bekerülésre. Nyugaton egyelőre Kevin Durant, Dwight Howard, Blake Griffin, Kobe Bryant és Chris Paul alkotják a szurkolók által beszavazott ötöst, de Kevin Love alig van lemaradva Griffintől az utolsó csatárposztért, míg Steph Curry-nek csak 50.000 szavazatnyi hátránya van Chris Paulhoz képest.

A Milwaukee Bucks magasembere, Larry Sanders tegnap már együtt edzett a csapattal, és elvileg ma be is mutatkozhat majd a Brooklyn Nets elleni összecsapáson. Mint ismeretes, Sanders egyelőre a teljes idényt kihagyta, miután elszakadt egy ínszalag a hüvelykujjában egy bowling centerben történt verekedés miatt.

Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint a Memphis Grizzlies nagyon is aktívan keresi a cserelehetőségeket - atletikus, kettes és hármas poszton is bevethető játékost szeretnének. Szeretnék megtartani Zach Randolph-ot, de Berger úgy tudja, hogy azt sem akarják, hogy semmit se kapjanak a kosarasért, aki a nyáron kiléphet szerződésének utolsó, 16.9 millió dollárt biztosító évéből, így ő könnyen belekerülhet egy tranzakcióba. Ugyancsak Randolph-hoz tartozik, hogy a liga 25.000 dollárra büntette az erőcsatárt, mert a Houston Rockets elleni mérkőzést követően kritizálta a játékvezetést.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks tulajdonosa, James Dolan ott volt a csapat csütörtöki edzésén, és a tréning előtt elmondta mindenkinek, hogy a közeljövőben senkit nem fognak elcserélni, és az edzői stábban sem lesz változás. A hírek szerint a tulaj azt szeretné elérni, hogy kicsit megnyugodjanak a játékosok, és próbáljanak minél jobban koncentrálni, minél egységesebbek lenni. Az edzést követően Mike Woodson azt nyilakozta, hogy ha egészséges lesz a keret nagy része, kiderül, mi történik majd, de szerinte idén is ők nyerik az Atlantic divíziót.

Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a New York abban reménykedik, hogy Rajon Rondo majd cserét kér a Boston Celticstől, kifejezetten a Knickshez, és ekkor kerülhetnek ők képbe. Ha ez nem válna be, akkor is az a tervük, hogy jövő nyáron hosszabbítanak Carmelo Anthony-val, 2015-ben pedig még egy sztárt igazolnak mellé. Az egyik, ligában dolgozó vezető szerint nagyon magabiztosak a New York vezetői, ha valaki beszél velük erről, akkor úgy érezheti, mintha már meg is lenne a tervük arra, hogyan fog mindez bekövetkezni.

A klub korábbi játékosa, Stephon Marbury ott volt a Knicks karácsonyi, Oklahoma City Thunder elleni meccsén. Az egykori sztár azt nyilatkozta, hogy esze ágában sincs visszatérni az NBA-be, a New York-i karrierje alatt megtanulta, hogy gondolkodjon globálisan. Marbury nemrég három éves szerződést kötött kínai csapatával, de sérülést szenvedett, így csak három hét múlva csatlakozik az együtteshez.

A liga 15.000 dollárra büntette a Golden State Warriors csatárát, Draymond Greent, mivel nem hagyta el időben a pályát, miután kiállították a Los Angeles Clippers elleni találkozón. Azt is bejelentette a liga, hogy Blake Griffint viszont nem kellett volna kiállítani ugyanezen a meccsen. Rod Thorn azt nyilatkozta, hogy a felvételek megnézése után úgy gondolják, Griffinnek sima faultot kellett volna kapnia, Andrew Bogutnak pedig technikait a két játékosa összeakaszkodásában játszott szerepeik miatt.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy sokan gondolták úgy a szezon előtt, hogy erőltetni fogják majd a Curry, Thompson, Iguodala, Barnes, Bogut small-ball felállást, mivel Barnesszal a négyes poszton tavaly nagyon eredményesek voltak, de ez az ötös egyelőre mindössze 10 percet volt fent a pályán a szezon eddigi részében. Mark Jackson vezetőedző egyelőre ragaszkodik a hagyomás felálláshoz, és David Lee-hez erőcsatárként a kezdőben és a mérkőzések végén is.

A Houston Rocketsnek fogalma sincs, miért nem tud visszatérni Ömer Asik a pályára. A center térdsérüléssel küszködik már egy ideje. Állapota javult nemrég, elkezdett intenzívebben is edzeni, de állítólag megint előjött a fájdalom, ezért több MRI vizsgálatra és egy specialistához is elküldték a középjátékost, hogy megtudják, mi a probléma.

A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, Eric Gordon megint nem tud játszani - ezúttal a kedd hajnali, Sacramento Kings elleni találkozón sérült meg a csípője. Még további vizsgálatok várnak rá, utána jelentik be, várhatóan mennyi időt kell kihagynia. Gordonnak saját elmondása szerint nagyon fáj a csípője, ráadásul járni se tud rendesen, kicsit sántít is miatta.

A Washington Wizards amerikai drukkerei nem igazán örülhetnek, mivel egyetlen olyan mérkőzésüket, amelyet országosan közvetítettek volna, levették a műsorról. A meccsre amerikai idő szerint február 7-én került volna sor, de helyette egy Portland - Indiana összecsapást közvetítenek majd.

D-Liga hírek

A Chicago Bulls Marquis Teague-t küldte le az Iowa Energy-hez. A Philadelphia Sixers az idei draft 52. helyén húzott Lorenzo Brownt irányította a Delaware 87ershöz - a játékosnak annyi lehetősége sem lenne a Sixersnél, mint korábban, mivel Michael Carter-Williams felépült bőrfertőzéséből. Peyton Siva és Tony Mitchell most egy ideig nem a Detroit Pistonsszal fog készülni, mivel mindkettejüket a Fort Wayne Mad Antshez küldték.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus