Hírmorzsák 2013-12-28 (20:30)

Bynumot eltiltotta a Cavs, cserepartnert keresnek. Ha kiteszik a keretből, akkor a Heathez vagy a Clippershez menne szívesen. Metta World Peace újabb klasszikusa: "nem játékos vagyok, hanem egy idegen életforma". Oden egyre többet edz a Heat-meccsek előtt. Horford valószínűleg kihagyja a rájátszást is. Bealnek törése nincs, de ma tudni pontosabbat újabb lábsérüléséről. Thaddeus Young finoman kérte a Sixers vezetőségét, hogy cseréljék el. A Pacers Adam Silver feliratú kosárlabdákat mutatott be.

A Cleveland Cavaliers határozatlan időre eltiltotta Andrew Bynumot, mert nem megfelelő volt a hozzáállása a csapat felé. Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Cavs mindent megtesz annak érdekében, hogy cserepartnert találjanak rá. Bárkinél is lesz Bynum, január 7-éig el kell dönteni a csapatnak, hogy garantálttá teszi-e a kosaras szerződéséből erre a szezonra hátralévő részt.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Cavs úgy gondolta, hogy a center jelenléte bomlasztó volt a csapat számára, és arra az álláspontra jutottak, hogy ez a folyamat már nem fordítható meg, legalábbis általuk nem. Nagyon valószínű, hogy a középjátékos utolsó meccsét játszotta a Cavaliers színeiben, ráadásul az egyik ligaforrás szerint nem is nagyon akar már kosárlabdázni Bynum, soha nem is szerette annyira a játékot.

Bill Simmons (Grantland) úgy tudja, hogy ha Bynumot kiteszik január 7-éig, akkor szabadügynökként leginkább a Miami Heathez vagy a Los Angeles Clippershez szeretne igazolni. Simmons szerint Dan Gilbert nagyon nem akarja, hogy Bynum a Heathez menjen, ezért inkább fizetni fogja, minthogy a Miami egy újabb komoly fegyverrel erősödjön - még ha Bynum jelenleg elég komoly rizikót is magában foglal, kevés pénzért ez a rizikó is nyilván kisebb.

Ha már szóba került a Heat, akkor itt kell megemlíteni, hogy Greg Oden egyre több munkát végez a meccs előtti bemelegítéseknél - a Sacramento Kings elleni mérkőzés előtt 20 percet tréningezett Juwan Howarddal és Dan Craiggel. Az látszott rajta, hogy nagyon kimerült, mert többször is megállt pihenni, de úgy tűnt, hogy nincsenek fájdalmai.

A New York Knicks játékosa, Metta World Peace újabb klasszikus nyilatkozatot adott. A kiscsatár Ian Begley-nek (Bleacher Report) azt mondta, ő nem játékos, hanem egy idegen életforma, azokat pedig nem érdekli más, csak a bajnoki cím. Nem érdeklik a sérülések, a cserepletykák, vagy hogy gluténmentes tésztát egyen. Ha csak hagyományos tészta van, neki az is jó. Egy valami jár csak az eszében, és az a bajnoki cím, semmi másra nem figyel oda, csak erre.

Arról már beszámoltunk délelőtt, hogy Al Horfordnak megint elszakadt a mellizma, csak ezúttal a másik oldalon, nem ott, ahol két éve. A játékos David Aldridge-nek (nba.com) azt üzente, hogy valószínűleg nem játszhat az idei rájátszásban, de egyelőre hivatalos állásfoglalás továbbra sincs az ügyben az Atlanta Hawks részéről.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal újra lábsérülést szenvedett ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzés végjátékában. A játékost ölben kellett levinni csapattársainak, de a csarnokot már saját lábán hagyta el és a röntgenfelvételek sem mutattak ki törést. Az MRI vizsgálatra ma kerül sor, akkor tudnak többet mondani a fővárosiak, hogy mennyi ideig lesz harcképtelen az idén már 10 meccset sérülés miatt kihagyó másodéves kosaras.

Bár a korábbiakban cáfolta Thaddeus Young, hogy cserét kért volna a Philadelphia Sixerstől, Marc J Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy olyan gyorsan fog távozni a csapattól, amilyen gyorsan csak lehet - amilyen gyorsan megfelelő cserepartnert talál a Sixers. Spears forrásai is megerősítették, hogy Youngnak nagyon nem ízlik a tankolás, ezért ha nem is erőszakosan, de finoman tudatta a vezetőséggel, nagyon szeretné, ha a februári cserehatáridő után már nem a Sixers játékosa lenne.

Az Indiana Pacers megtette az első lépést a jó helyezkedés érdekében: bemutatták az új NBA-labdákat, amiken a februártól David Stern helyébe lépő Adam Silver neve is szerepel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus