Hírmorzsák 2013-12-30 (21:00)

Bosh és Durant a hét játékosai. Parker maradni akar a Spursnél hosszú távon is, de nem zárja ki a távozás lehetőségét, ha nem lesz Ginobili, Duncan vagy Popovich; antiszemita karjelzése miatt kisebb botrányba keveredett. A Lakers bepróbálkozott a Netsnél egy Gasol-Lopez cserével. Carmelo bokája nagyon nincs jó állapotban, egyelőre limitált edzésmunkát végez. A Cavs megtarthatja Bynumot, ha nem találnak cserepartnert. A Cleveland 2011-ben Klay Thompsont is le akarta draftolni. Deng évi 12-13 milliót akart idén ősszel, a Bulls csak 7-8-at ajánlott; mai játéka kérdéses. Butler és Thibodeau is ott lesznek ma a Bullsszal a Memphis ellen. Nowitzki első NBA-edzőjét, Don Nelsont dicsérte. Ainge a 2013-as rájátszásról osztotta meg gondolatait. McCollum valamikor január elején bemutatkozhat a Blazersben. Chris Smith-t kirakja a Knicks. Karaszevet visszahívta a Cavs a D-Ligából.

Chris Bosh és Kevin Durant lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Miami Heat magasembere 3-1-es hetet zárt a bajnokkal, mialatt ő 22.3 pontot, 8.0 pattanót, 1.75 blokkot és 1.25 labdaszerzést átlagolt, és ő dobta a meccsnyerő triplát a Portland TrailBlazers elleni, 108-107-es mérkőzés alkalmával. Durant Oklahomája 3-0-t futott a héten, ő pedig 32.0 pontot, 10.7 pattanót és 5.7 gólpasszt tett a közösbe találkozónként. A liga egyik legjobb játékosa 57.4%-kal dobott a mezőnyből és 52.9%-kal a triplavonalon túlról.

A San Antonio Spurs francia irányítója, Tony Parker természesen szeretne hosszú távon is maradni jelenlegi csapatánál. Parker utolsó éve csak részlegesen garantált, de a San Antonio Express-Newsnak adott nyilatkozatában elmondta, nem csak azt szeretné, ha garantálttá tennék a következő idényre szóló 12.5 millió dollárját, hanem hosszabbítani is akar. Elmondása szerint tudja, hogy jól bántak Tim Duncannel és Manu Ginobilivel is a hosszabbításnál, és abban reménykedik, hogy vele is így tesznek majd.

Azt is hozzátette, hogy szeretne ezzel kapcsolatban pozitív maradni, de majd kiderül, hogyan alakulnak a dolgok. Ha nem lesz Duncan, Ginobili vagy Gregg Popovich, akkor nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy máshova igazoljon.

Ugyancsak a francia játékmesterhez tartozik, hogy bajba került, amiért az ún. "Quenelle" karjelzést használta egy nyíltan antiszemita, francia humorista oldalán (képet ezen a linken találtok). A fotó nemrég került nyilvánosságra, de Parker azonnal elnézést is kért, amint a Simon Wiesenthal Központ felszólította erre. Elmondása szerint 3 évvel ezelőtt készült a kép, és azt hitte, ez valami poén része, fogalma sem volt, mit jelent ez a jelzés.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers bepróbálkozott a Brooklyn Netsnél egy Pau Gasol és Brook Lopez köré épülő cserével. Az eset még azelőtt történt, hogy a center megint eltörte volna a lábát, és állítólag a Nets elzárkózott az elöl, hogy egy ilyen cserébe belemenjenek.

Az Akron Beacon Journal úgy tudja, reális forgatókönyv az a Cleveland Cavaliersnél, hogy amennyiben nem találnak vevőt Andrew Bynumra, akkor idén megtartják. Jövő évi 12 millióját ugyanis csak június 30-án kell garantálni, úgyhogy nyáron, egy spórolni kívánó együttessel még számukra hasznos üzlet köthető, legalábbis így gondolkodnak a vezetőségben a hírek szerint.

Szintén a Cavshez kapcsolódik, hogy az Akron Beacon Journal forrásai szerint a csapat a 2011-es drafton megpróbálta megszerezni Klay Thompsont is. Akkor az 1/1-gyel Kyrie Irvinget, az 1/4-gyel pedig Tristan Thompsont választották ki, és a Sacramento Kingsnél próbálkoztak JJ Hicksonnal a hetedik pickért - a Kings egy másik üzletet választott, a Milwaukee Bucksszal cseréltek. Opció volt még a 12. draftjog megszerzése a Utah Jazztől, de a Golden State a 11. helyen elvitte a dobóhátvédet.

Arról korábban már mi is beszámoltunk, hogy a hírek szerint nagyjából évi 5-6 millió dollárral tér el a Luol Dengék által várt, illetve a Chicago Bulls által ajánlott új szerződés. Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint a konkrét számok: Deng és ügynöke, Herb Rudoy évi 12-13 millió dollár környékén szerettek volna új kontraktust kötni, míg a Bulls vezetősége 7-8 milliót ajánlott az angol kiscsatárnak.

Az angol játékos egyébként ott volt a mai, Memphis Grizzlies elleni mérkőzés előtti dobóedzésen, játéka viszont kérdéses. Jimmy Butler játszik a Bullsnál, és Tom Thibodeau is ott lesz a kispadon - a vezetőedző édesapja nemrég hunyt el, amerikai idő szerint ma reggel volt a temetése, de a tréner ott lesz a csapattal Memphis ellen.

A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki a Star-Telegramnak nyilatkozott. Szerinte abban az időben, amikor ő átkerült Amerikába, a legtöbb négyes és ötös még háttal a palánknak játszott. Nowitzki első edzőjét, Don Nelsont dicsérte, akinek saját bevallása szerint nagyon sokat köszönhet, és aki szerinte a támadásokat tekintve igazi zseni volt. A német csillag azt is hozzátette, nem tudja, milyen karriert tudott volna befutni, ha nem Nelson az első edzője, és nem az ő rendszerében játszhat karrierje elején.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge a 2013-as esztendőről beszélgetett Steve Bulpett-tel (Boston Herald). A szakvezető szerint nagyon nehéz volt megélni a rájátszást a sok sérülés miatt, és szerinte több volt bennük eredetileg, mint amit végül sikerült magukból kihozni. Nagyon hiányzott tőlük Rajon Rondo, Jared Sullinger és Leandro Barbosa is, az ő hiányukat nagyon megérezték, és a megmaradt kerethez képest a lehető legjobban teljesítettek.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint a Portland TrailBlazers újonc hátvédje, CJ McCollum valamikor január elején megkezdheti NBA-karrierjét. A fiatal játékos eddig nem tudott pályára lépni, mivel a szezon előtt eltört egy csont a bal lábfejében.

Ian Begley (New York Daily News) információi szerint a New York Knicks döntött, kirakják keretükből Chris Smith-t. Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy Carmelo Anthony bokája a játékos saját elmondása szerint sokkal rosszabb állapotban van, mint amire először számított. A csapattal utazik, és reméli, hogy a péntek hajnali, San Antonio Spurs elleni találkozón pályára tud lépni, de egyelőre nem tud teljes értékű edzést sem végezni.

A Cleveland Cavaliers visszahívta a D-Ligából, a Canton Charge-tól Szergej Karaszevet. Az orosz játékos a D-Ligában három mérkőzésen 33 percet átlagolt, ezalatt 14.7 pontot, 3.7 pattanót és 1.7 labdaszerzést tett a közösbe mérkőzésenként. A Cavsnél eddig 14 meccsen játszott, de kevesebb mint 9 percet találkozónként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus