Hírmorzsák 2013-12-31 (11:45)

Xavier Henry is kidőlt a Lakersnél, több gond is van a térdével, legalább 1-1.5 hetet kihagy. Horfordot ketten műtik. Jeremy Tyler megegyezett a Knicksszel. JR Smith-nek nem tetszik, hogy testvérétől megválik a New York. Isiah Thomas szerint Dolan bármit megtesz, hogy a Knickset sikerre vigye, de más vezetők szerint New Yorkban nincsenek szakemberek és nem tartanak ki egyetlen tervük mellett sem. McDonough már évek óta figyelte Bledsoe-t, úgy látta, nincs gyenge pontja. Rondót a D-Ligába küldheti a Celtics. Kuzmic újra a Warriorsnál.

A Los Angeles Lakers továbbfogyatkozik, ugyanis 7-10 napra biztosan elvesztették Xavier Henry-t. A hátvéd tegnap hajnalban sérült meg - az MRI vizsgálatok alapján csontzúzódása van, és a meniscusában is van egy elváltozás. A játékost egy-másfél hét múlva vizsgálják meg, akkor lehet majd pontosabbat tudni, mikor térhet vissza.

Az Atlanta Hawks magasemberét, Al Horfordot ketten műtik Atlantában, és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint valószínűleg ez a beavatkozás véglegesíti is: idén már nem lép pályára a dominikai, még a rájátszásban sem, amennyiben oda bejut a Hawks.

A RealGM információi szerint a New York Knicks megegyezett Jeremy Tylerrel, így a center újra a csapat kötelékébe került, sőt, a héten már állítólag lehetőséget is fog kapni Mike Woodson vezetőedzőtől. Mint ismeretes, a csapat Chris Smith-től vesz búcsút Tyler leigazolása érdekében, és ezt JR Smith nem is hagyta szó nélkül. Instagramján feltöltött képén ez olvasható: "Mi az árulásban a legrosszabb? Hogy sohasem egy ellenségtől jön".

A New York egykori sírásója, Isiah Thomas azt nyilatkozta, hogy szerinte senki nem akarja jobban a győzelmet, mint a Knicks tulajdonosa, James Dolan. A tulaj szerinte mindent megad a siker érdekében, most például 1 milliárd dollárt költött a Madison Square Garden felújítására, és a játékosoknak is mindent megtesz, ami módjában áll. Thomas szerint ez a jövőben sem fog változni, Dolan bármit meg fog tenni a végső győzelemért.

Egy meg nem nevezett, veterán vezető David Aldridge-nek (nba.com) azt mondta, hogy a MSG-ben dolgozó emberek egyszerűen nem kosárlabda-szakemberek. Azt hiszik, hogy azok, mert New York-iak, és emiatt sok kosárlabdát néznek, de a vezető szerint ez még nagyon messze van attól, hogy valaki jól is végezze a munkáját ebben a sportban.

Egy másik meg nem nevezett vezető azt is hozzátette, hogy a sportban és az élet más területein is az a siker titka, ha van egy jó terved hosszútávon, amihez többé-kevésbé tartod magad folyamatosan. Persze be kell ismerni, ha valaki hibázik és olykor változtatni kell bizonyos dolgokon, de ha egy jó tervet készít valaki arra, milyen utat akar bejárni, akkor nem változtatható meg 1-2 évente a teljes terv vagy annak alapgondolata.

A Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough Ramona Shelburne-nek (ESPN Los Angeles) elmondta, már évek óta figyelte Eric Bledsoe-t és a játékát - előbb a Kentucky-n John Wall mellett, majd Chris Paul mögött a Los Angeles Clippersnál. McDonough szerint Bledsoe egy-két megmozdulásból látszott már, mire lehet képes. Nem nagyon volt gyenge pontja játékának, az ereje, az atletikus képességei és a dobásai által bármit meg tudott csinálni, amit akart.

A Boston Celtics új vezetőedzője, Brad Stevens azt nyilatkozta, hogy nagyon is lehetséges, hogy Rajon Rondót előbb a D-Ligába küldik, hogy formába lendüljön. A játékmester január 25-e óta nem játszott, Stevens pedig azt mondta a Boston Globe-nak, hogy ő és az edzői stáb fog erről dönteni, nem a játékos. A Celticsnek január 5-én egy 5 meccses idegenbeli túrája kezdődik, ezen még minden bizonnyal nem vesz részt Rondo, de addig a Maine Red Clawsnál edzhet és játszhat.

A Golden State Warriors visszahívta a D-Ligából, a Santa Cruz Warriorstól bosnyák centerét, Ognjen Kuzmicot. Két napja küldték le a középjátékost, és egy meccsen 16 perc alatt 2 pontot, 9 pattanót és 1 blokkot jegyzett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus