Hírmorzsák 2014-01-01 (22:00)

A Cavs a Lakersszel és a Bullsszal tárgyal Bynumról - előbbitől Gasolt, utóbbitól Denget szeretnék. Irving bal térde zúzódást szenvedett ma hajnalban, játéka kérdéses holnap este. Farmar bal combhajlítója elszakadt, legalább 4 hetet kihagy. A liga beismerte, hogy a Wolves-Mavs meccs végén Marion faultolt. A Suns bármit megtesz, hogy Bledsoe-t hosszútávon is lekösse. Deron Williams szerint nem fognak cserélni, a mostani keretnek kell kilábalni a gödörből. Cheeks szerint a Pistons elizgulja, túlaggódja a negyedik negyedeket. Amundsont kitette a keretéből a Pelicans. D-Liga hírek (Marshon Brooks, De Colo, Malcolm Thomas)

J.A. Adande (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers és a Cleveland Cavaliers egy Pau Gasol - Andrew Bynum cseréről tárgyalnak. Egyelőre még nincs közel a megállapodás, a Cavsnek még legalább egy embert adnia kell Bynum mellett, hogy a csere pénzügyileg is megfeleljen a szabályoknak. Ha a két együttes meg tudna egyezni január 7-e előtt, akkor Bynum kirakásával 20 millió dollárt spórolna a Lakers a luxusadót is beleszámolva, de a források szerint nem akarnak megválni Gasoltól, ha nem kapnak érte cserébe valami kézzel fogható értéket is: fiatalt vagy draftjogot.

A Cavs egyébként a Chicago Bullsszal is tárgyalásban áll, tőlük Luol Denget szeretnék megszerezni, ugyancsak Bynumért cserébe, de a Chicago egyelőre nem kész megválni az angol kiscsatártól, még mindig szeretnék megpróbálni nyáron megtartani.

A két előbb említett magasember, Bynum és Gasol egyébként 2009-ben és 2010-ben együtt nyert bajnokságot az aranysárga-lilákkal. Gasol az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy néha ilyen ironikus az élet, például a Lakershez is úgy került, hogy a testvérét adták érte többek között. Elmondása szerint ha történik valami, akkor történik, ameddig nem, addig meg megpróbálja minél jobban segíteni mostani csapatát, nincs befolyása a dolgokra, úgyhogy nem akar ezen stresszelni, hogy mi lesz.

Ő szeretne maradni, de nem tudja, hogy a vezetőség és a szakmai stáb hogyan gondolkodnak, ráadásul rossz formában is van az együttes - olyan rosszban, hogy a Milwaukee Bucks elleni vereség alkalmával újra hallható volt a tavaly oly megszokott "We want Phil" rigmus.

Még mindig a Lakershez tartozik, hogy ma este bejelentették, Jordan Farmarnak elszakadt a bal combhajlítója, ami miatt legalább négy hetes kihagyásra kényszerül.

Visszatérve kicsit a Clevelandhez: nagyobb bajuk is lehet, mint Andrew Bynum eltakarítása, ugyanis Kyrie Irving ma hajnalban, az Indiana Pacers elleni meccs harmadik negyedében térdsérülést szenvedett. A játékos elmondása szerint a legrosszabbtól tartott, mert egy pattanást hallott a bal térdében, és elég gyengének érzi a lábát. A mai napon MRI vizsgálatokon esett át Irving, amelyek után a Cavs bejelentette, hogy megzúzódott a játékmester térde, játéka kérdéses holnap este, az Orlando Magic ellen.

A liga közleményben beismerte, hogy a Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks meccs végén Shawn Marion ellen faultot kellett volna ítélni, amikor Kevin Love-ot megütötte a mérkőzés végén - a Dallas 100-98-ra győzött kedd hajnalban.

A Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough az ESPN-nek elmondta, mindent megtesznek azért, hogy Eric Bledsoe-t a csapatnál tartsák hosszútávon is, megadják neki azt a pénzt a nyáron, amennyit meg kell, hogy hosszabbítson. Úgy érzik, hogy jó helyzetben vannak, és ami talán még fontosabb: hogy a játékos is jól érzi magát náluk.

A Brooklyn Nets is vereséget szenvedett ma hajnalban, így 10-21-gyel állnak, és az utolsó 7 meccsükből 6-ot elveszítettek. Deron Williams a New York Postnak azt nyilatkozta, hogy nincs más választásuk, a jelenlegi állománynak kell változtatnia a dolgokon, mert szerinte nem fognak cserélni. Úgy érzik, hogy ezzel a kerettel is győztes csapat tudnak lenni, de rá kell jönniük, hogyan.

A Detroit Pistons sincsen jó formában, ők 17 hazai meccsükből 11-et buktak el eddig, leginkább a negyedik negyedeiknek köszönhetően - ebben a 12 percben ligautolsó a Pistons. Maurice Cheeks vezetőedző szerint ha bizonyos dolgok ismétlődnek és folyamatosan negatív hatással vannak a csapatra, akkor elkezdenek izgulni, aggódni emiatt a játékosok. Szerinte ez a helyzet náluk is most, de ezen nekik kell változtatniuk.

A New Orleans Pelicans kitette keretéből Lou Amundsont. A magasember 18 mérkőzésen 10.2 percet átlagolt.

A Boston Celtics a D-Ligába, a Maine Red Clawshoz küldte Marshon Brooksot. A dobóhátvéd mindössze 9 mérkőzésen kapott lehetőséget idén, és ezeken a találkozókon is csak 6.8 percet játszott átlagban.

A San Antonio Spurs visszahívta az Austin Torostól Malcolm Thomast és Nando De Colót. Mindkét játékos negyedjére volt lent idén a Torosnál, és mindketten komoly szerepet játszottak abban, hogy a csapat megverte hétfő hajnalban a Tulsa 66erst.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus