Hírmorzsák 2014-01-02 (12:00)

A Cavs mindenkinél próbálkozik Bynummal, Türkoglu és a Magic esetében ugyanez a helyzet, a török még egy lehetőséget akar az NBA-ben. A Lakersnek nem elég a spórolás a Gasol-Bynum cserében, többet akarnak. MWP térdét leszívták, két hétig nem lesz bevethető. Moultrie újra a Sixersszel edzhet. Brett Brown Thaddeus Youngot dicsérte. Pierce szerint kínos, amit csinálnak, Popovich szerint a sérülések miatt gyengébb a Nets a vártnál, Stan Van Gundy szerint egyszerűen amatőrök, Kidd viszont megvédte övéit. Beal szerint nem nyugodhatnak meg, tovább kell fejlődniük. Ron Adams még mindig nem érti, miért távolították el nyáron a Bullstól. Wade-nek fia született - de nem Gabrielle Uniontól. D-Liga hírek (Cunningham, T-Will, McCollum)

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers jelenleg minden csapatnál érdeklődik, hogy mit hajlandóak adni Andrew Bynumért - illetve természetesen inkább szerződéséért, azaz spórolás céljából. Stein felhívta a figyelmet, hogy Hedo Türkoglu esetében is a január 7-e fontos dátum, ugyanazon okból, mint Bynumnál, így az Orlando Magic is próbálja felmérni a terepet.

A különbség a két együttes között az Stein információi szerint, hogy a Cavs hajlandó több fizetést átvenni, míg a Magic nem. Türkogluról annyit tudni, hogy még egy lehetőséget szeretne az NBA-ben, ezért ha átmegy a waiveren, miután kivásárolták, még meg fog próbálkozni a visszatéréssel.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, a Los Angeles Lakers egyelőre nincs meggyőződve arról, hogy nekik meg kellene húzniuk a Bynum - Pau Gasol cserét, a spórolást kevésnek tartják azért, hogy Gasolt elcseréljék, ezért az utóbbi napokban úgy tűnt, hogy megpróbálnak kihátrálni a tárgyalásokból. Amico szerint ettől függetlenül megegyezés születhet a két fél között a következő 5 napban, mert nem fejeződtek be a beszélgetések. Mark Medina (Los Angeles Daily News) szerint a Lakers nem akar Bynumért cserélni, Terry Pluto információi szerint pedig legalább egy második körös draftjogot kérnek még a center mellett Gasolért.

A New York Knicks kiscsatárának, Metta World Peace-nek újra leszívták a térdét az előző naptári év legvégén - már negyedjére ebben a szezonban -, és két hetet ki kell hagynia a kosarasnak.

A Philadelphia Sixers magasembere, Arnett Moultrie újra edzésbe állt, miután még az előszezonban megsérült a bokája. Brett Brown vezetőedző elmondta, hogy szerinte Moultrie-nak helye van az NBA-ben, de szívósabbnak, makacsabbnak kell lennie a pályán.

Brown Thaddeus Youngról is beszélt a Philadelphia Inquirernek. A tréner szerint játékosa az utóbbi négy meccsen egészen kiváló teljesítményt nyújtott, All-Star szinten játszik. Sokoldalúan és keményen kosárlabdázik mostanában Young, ráadásul jó vezetői képességekről is tanubizonyságot tesz, ez a három dolog pedig Brown szerint egy nagyon erős és ritka "csomag". A vezetőedző hozzátette, szerinte az utolsó négy meccs az, ami megmutatta, milyen játékos is igazán Young, ő pedig egy szóval tudná jellemezni: különleges.

A Brooklyn Nets kiscsatára, Paul Pierce a San Antonio Spurs ellen elszenvedett vereséget követően, a meccs utáni interjúknál azt mondta, nagyon kínos az a teljesítmény, amit idén nyújtanak, és karrierje korábbi részében összesen nem volt része annyi kiütéses zakóban, mint idén eddig.

A Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich szerint nem arról van szó, hogy a Brooklyn alapvetően rossz csapat lenne, hanem arról, hogy nagyon sok sérülésük volt. A trénerlegenda azt nyilatkozta, hogy szerinte minden a Nets ellen dolgozott eddig. Borzasztóan sok új játékosuk lett a nyáron, de folyamatosan sérülésekkel küzdöttek többen is. Így Popovich szerint nem lehet még elindítani sem az építkezést, mindenkire szükségük lenne.

Stan Van Gundy-nak más volt a véleménye, ő egyszerűen amatőr csapatnak nevezte a Netset. Jason Kidd vezetőedző egy rádióinterjúban meglepően visszafogottan válaszolt. Elmondása szerint a liga legjobb tulajával rendelkeznek, úgyhogy nem aggódik egyáltalán. Azt is hozzátette, mindenkinek joga van a véleményéhez, de a Brooklyn játékosai nagyon keményen dolgoznak azért, hogy javuljon a játékuk.

Bár ma hajnalban kikapott a Washington Wizards a Dallas Maverickstől, ezt megelőző 6 meccsükből 5-öt nyertek. A gárda dobóhátvédje, Bradley Beal a Washington Postnak azt mondta, nem kényelmesedhetnek el a győzelmektől, tovább kell menniük az utóbbi időben megkezdett úton, csapatként kell továbbra is játszaniuk. Visszakerültek oda, ahova szerettek volna, de még tovább kell fejlődniük, hogy feljebb kerülhessenek a keleti rangsorban, azt is hozzátette azonban, hogy szerinte erre nagyon jó esélyük van.

A Boston Celtics jelenlegi segédedzője, Ron Adams a Chicago Tribune-nak azt nyilatkozta, továbbra sem érti, mi történt a nyáron, miért kellett távoznia a Chicago Bullstól júniusban, az azonban biztos, hogy ha Gar Formanéknak az volt a szándéka, hogy ez lelkileg fájjon neki és a családjának is, akkor a vezetőség próbálkozása sikeres volt. Adams nagyon jó viszonyt ápolt több játékossal, így például Derrick Rose-zal is, és állítólag az volt a távozásának oka, hogy több személyi kérdésben sem értett egyet a vezetőséggel, és ennek hangot is adott, ezt pedig a mostani interjúban a tréner is elismerte.

Egy kis bulvár: a Miami Heat sztárjának, Dwyane Wade-nek fia született. A dolog pikantériáját az adja, hogy nem jelenlegi menyasszonya, a színésznő Gabrielle Union szülte meg a fiút, hanem egy másik nő, akivel Wade-nek viszonya volt, mikor a kosaras és Union éppen "szüneteltették" kapcsolatukat.

D-Liga

A Portland TrailBlazers az Idaho Stampede-hez küldte CJ McCollumot. A 2013-as draft 10. választottja eddig még nem tudta elkezdeni profi pályafutását, hiszen eltört egy csont a lábfejében a szezon előtt, de nemrég zöld utat adtak neki az orvosok, már újra teljes intenzitással edzhet, és az Idahónál lendülhet formába.

Az Atlanta Hawks úgy döntött, hogy Jared Cunninghamnek jobb lesz, ha megint visszamegy a Bakersfield Jamhez. A kosarast december 29-én hívták vissza a Hawkshoz, eddigi 8 Jamnél töltött meccsén azonban jól szerepelt és sokkal több lehetőséget is kapott, mint az Atlantánál.

Terrence Williams visszatért - egyelőre a D-Ligába, amelynek szabadlistájáról a Los Angeles D-Fenders vitte el, úgyhogy náluk fog játszani a 2009-es draft 11. választottja, aki Törökországot hagyta ott, hogy visszatérjen Amerikába, és megpróbálja ott újraépíteni karrierjét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus