Hírmorzsák 2014-01-03 (11:30)

A Nuggets két meccsre eltiltotta Millert, aki iránt a Kings és a Warriors érdeklődik - utóbbiak a Raptorsnál is próbálkoznak Lowry miatt. Hornacek történelmet írt a hónap edzője díjjal, a Portland pedig az újabb 20 fölötti bedobott hármassal. JR Smith lenyugodott, túllépett öccse menesztésén. Rondo volt az, aki felajánlotta, hogy a D-Ligában térne vissza. Jordan Crawford sokat gondol már a nyárra is, szeretne a Celticsnél maradni. DeRozan szerint nem Gay elcserélése miatt lett jobb hirtelen a Raptors. Rivers Bledsoe-ról osztotta meg gondolatait, és arról, mi történt a nyáron, mi lett volna, ha marad a Clippersnél.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, a Denver Nuggets legutóbbi, Philadelphia Sixers elleni meccsén Andre Miller elkezdett kiabálni Brian Shaw vezetőedzővel, mert az nem akarta pályára küldeni. A dolognak meg is lett a vonzata: a csapat két meccsre eltiltotta a veterán játékmestert. Az irányító ma este, a Memphis Grizzlies ellen, illetve magyar idő szerint hétfőn hajnalban, a Los Angeles Lakers ellen nem lép majd pályára.

A Yahoo Sports forrásai szerint a Sacramento Kings és a Golden State Warriors érdeklődnek is Miller iránt, aki már jó ideje úgy érzi, nem tiszteli őt eléggé Shaw és egyszer már az öltözőben is beszélgettek ezekről a dolgokról - úgy néz ki, nem sok sikerrel. A Warriors nagyon szeretne Steph Curry mögé szerezni egy igazi egyest, és a hírek szerint hetek óta tárgyalásban állnak a Toronto Raptorsszal Kyle Lowryval kapcsolatban. A Kings is hasonlóképpen áll, mint az oaklandiek, ők Greivis Vasquez elcserélése óta szeretnének pass-first irányítóhoz jutni.

Arról is írtunk tegnap, hogy Jeff Hornacek lett december hónap legjobb edzője. Ezzel történelmet is "Horny", ugyanis ő lett az NBA történetének első alakja, aki ugyanazzal a franchise-zal lett a hónap játékosa és edzője is. Játékosként 1991 decemberében hódította el ezt az elismerést - érdekesség, hogy akkor még a teljes ligára adták, nem vették szét keletet és nyugatot.

Egy másik NBA-rekord is íródott ma hajnalban: a Portland TrailBlazers 21 hármast dobott a Charlotte Bobcats ellen, ezzel egyrészt beállította a franchise-rekordot, másrészt az NBA történetének első csapata lett, amely egy szezonban kétszer is átlépte a 20 bedobott hármas határát.

A New York Knicks dobóhátvédje, JR Smith a New York Postnak azt nyilatkozta, hogy túllépett azon, hogy a csapat kirakta öccsét a keretből, és készen áll arra, hogy "együtt menjen háborúba" azzal a Jeremy Tylerrel, akit leigazolt a Knicks Chris Smith helyére.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge egy bostoni rádióműsorban azt mondta, Rajon Rondo volt az, aki először felvetette nekik a lehetőséget, hogy a D-Ligában térjen vissza, és csak utána lépjen pályára az NBA-ben is. Azt nem tudni, hogy mi lesz a történet vége, de Ainge hozzátette, hogy támogatja azt az ötletet, hogy a csapatok sztárjai a rehabjuk végén a D-Ligában szoktassák magukat újra a játékhoz.

A Boston Celtics irányítója, Jordan Crawford a USA Todaynek nyilatkozott. Elmondása szerint hiába fut még a szezon, egyszerűen kénytelen arra is gondolni, hogy nyáron szabadügynök lesz, ezen nincs mit tagadnia. Szeretne a Celticsnél maradni hosszútávon is, de tudja, hogy az NBA-ben ez nem teljesen így megy, nem lehet tudni, hogy mi fog történni, hogyan fog alakulni a sorsa.

A Toronto Raptors pontgyárosa, DeMar DeRozan Eric Koreennek (National Post) Rudy Gay elcseréléséről beszélt. A dobóhátvéd tudja, hogy sokan mondják, hogy a kiscsatár elcserélése egycsapásra kijavította a dolgokat a kanadaiaknál, de szerinte ez egyáltalán nem igaz. Úgy érzi, a csere előtt is elég tehetséges csapatuk volt, de nem tudtak együtt dolgozni eleget, egyszerűen nem jöttek úgy össze a dolgok. A jelenlegi csapatuk jó, de tanulnak és javulnak minden egyes nap.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers Eric Bledsoe-ról beszélt az ESPN Los Angelesnek. A tréner azt mondta, hogy Bledsoe láthatóan készen állt arra, hogy kezdő legyen. Egyszer beszélt a játékossal és a képviselőivel, és elég egyértelműen fogalmaztak számára: vagy kezdeni akar, vagy ha nem, akkor sokat játszani. Rivers szerint ez náluk is megtörténhetett volna, de egyáltalán nem biztos benne, és bár szerinte jól kezelte volna a dolgot Bledsoe, nem élvezte volna azt a helyzetet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus