Hírmorzsák 2014-01-04 (21:45)

Bledsoe legalább 1 hetet kihagy térdsérülése miatt, Gerald Green kezd a helyén. Nash valamikor február elején térne vissza, tudja, hogy nyáron kivásárolhatják. Marion nagyon illusztris társaságban (Olajuwon, Garnett, Malone) ma hajnali teljesítménye után. A Knicks egyik szurkolója nem fogta vissza magát JR Smith ma hajnali, meccsvégi triplakísérlete után (videó). D-Liga hírek (Ian Clark, Gobert, De Colo, Chris Smith, Wafer).

A Phoenix Suns hátvédje, Eric Bledsoe legalább egy hetes kihagyásra kényszerül, mivel kificamodott a jobb térde. A sérülést még a kedd hajnali, Los Angeles Clippers elleni találkozón szenvedte el Bledsoe, és ki is hagyta a péntek hajnali, Memphis Grizzlies elleni összecsapást. A játékos saját elmondása szerint minden nap egyre jobban érzi magát, és nagyon idegesíti, hogy ki kell hagynia meccseket.

Jeff Hornacek vezetőedző az azcentral.com-nak elmondta, nem fogják siettetni Bledsoe visszatérését, egy hét múlva megnézik, hogy a gyulladás csökkent-e. Neki azt mondta játékosa, hogy még mindig húzódik a térde, és kicsit szúr is, úgyhogy nem akarnak semmi komolyabb bonyodalmat. A Suns 3-4-gyel áll egyébként Bledsoe nélkül, és amíg a Clipperstől szerzett hátvéd nem bevethető, Gerald Green kezd majd a helyén.

A Los Angeles Lakers irányítója, Steve Nash azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy nagyjából február elején szeretne visszatérni a pályára. Tudja, hogy teljesen egészséges állapotba tud kerülni, de azt nem, hogy meddig tudja ezt az állapotot fenntartani, ez viszont csak akkor fog kiderülni, ha újra játszik. Nash azt is elmondta, hogy tudja, lehet, hogy ki fogják vásárolni év végén. Egyelőre garantált a szerződése, de szerinte minden az egészségén múlik. Egyelőre senkinek nem bizonyította, hogy olyan állapotban tud játszani, amilyenben ő gondolja, úgyhogy jelen állás szerint mindent lehetségesnek tart a nyárral kapcsolatban.

A Dallas Mavericks kiscsatára, Shawn Marion a liga történetének 82. játékosaként átlépte ma hajnalban a 17.000 pontot, ám Hakeem Olajuwon, Kevin Garnett és Karl Malone után mindössze a negyedik kosaras, aki emellett leszedett 9000 pattanót, szerzett 1500 labdát és van még legalább 1000 blokkja is.

D-Liga hírek

A Utah Jazz a Bakersfield Jamhez küldte Ian Clarkot és Rudy Gobert-t. Mindketten másodjára járnak majd a Jamnél, 1-1 hetet töltöttek lent december közepén. A francia center egészen kiváló számokat hozott a Bakersfield együttesénél: három találkozón 14 pont, 13 pattanó, 4.3 blokk voltak az átlagai, mezőnyből pedig 75%-kal célzott.

A San Antonio Spurs visszahívta az Austin Torostól Nando De Colót. A francia hátvéddel együtt leküldött Malcolm Thomas egyelőre marad "a kicsiknél".

Két ismerős névvel is bővül egyébként a D-Liga mezőnye. Egyrészt egyes források szerint Chris Smith nem sokat gondolkodott, aláírt egy csapathoz - azt nem lehet tudni egyelőre, hogy melyikhez. Másrészt a korábbi houstoni kedvenc, Von Wafer is úgy döntött, hogy megpróbálkozik ezen az úton visszakerülni az NBA-be - a swingman legutóbb Kínában kosarazott.

A végére egy videó JR Smith ma hajnali, meccsvégi triplakísérletéről, illetve egy drukker azt követő reakciójáról:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus