Hírmorzsák 2014-01-06 (11:00)

A Memphis és a Boston megegyezett egy Bayless - Courtney Lee cseréről. Chris Pault műteni nem kell, de akár 6 hetet is kihagyhat. Carmelo szerint is butaság, hogy majd őt elcserélik a Clippershez. Splitter 3-5 hétre kényszerül az oldalvonal mellé. Barbosa 10 napos szerződést kap a Sunstól. A Lakers és a Cavs ma folytatja a tárgyalásokat Bynumról és Gasolról. Kobe szerint az nem normális szezon, ahol nem pletykálnak folyamatosan Gasol elcseréléséről. Westbrookot nem érdekli, mikorra várják vissza. Neal finoman küldte el melegebb éghajlatra Sanderst. A Grizzlies kirakta keretéből Seth Curryt, D-Ligába küldte Jamaal Franklint. A Clippers megvált Maalik Waynstől. A Sixers a D-Ligába küldte Elliot Williamst.

A Memphis Grizzliesnél mozgalmas napot zártak. Marc Stein (ESPN) még tegnap este jelentette, hogy megegyeztek a Boston Celticsszel, hogy Jerryd Baylessért cserébe megkapják Courtney Lee-t. A két játékos fizetése között van különbség, de a Grizzlies a Rudy Gay-ért kapott TPE-vel meg tudja oldani Lee szerződésének átvételét. A hírek szerint a Memphisnél abban bíznak, hogy Lee a külső dobásokban segít majd nekik, ebben ugyanis eddig gyengén teljesítettek, míg Bayless lejáró szerződése pénzügyileg jó a Bostonnak, nekik ennyi volt a lényeg. A tranzakció várhatóan ma lesz hivatalos.

Még tegnap este történt másik két változás is a Grizzliesnél. Egyrészt kitették keretükből Seth Curryt, aki nem váltotta meg a világot - igaz, a 23 éves hátvéd csak tegnap este, a Detroit Pistons ellen lépett pályára, akkor is összesen 4 perc erejéig. Másrészt a D-Ligába, a Fort Wayne Mad Antshez küldték Jamaal Franklint. A hátvéd 14 mérkőzésen kapott lehetőséget, találkozónként 9.2 percet, ezalatt 1.9 pontot és 1.4 pattanót átlagolt.

Paul Coro (The Arizona Republic) úgy tudja, hogy a Phoenix Suns 10 napos szerződést fog kötni Leandro Barbosával, és a brazil hátvéd már ott is lesz a csapat következő, Chicago Bulls elleni találkozóján. A hírek szerint próbálják felmérni, mennyit tud segíteni a korábban Phoenix-ben már 7 évet lehúzó, 2007-ben a legjobb hatodik embernek választott kosaras támadásban, amíg nincs Eric Bledsoe - térdsérülés miatt legalább egy hetet kihagy a hátvéd. A brazil tavaly februárban ACL-szakadást szenvedett.

Az ESPN forrásai szerint bár az előre tervezett vasárnapi napon nem sikerült megegyeznie a Los Angeles Lakersnek és a Cleveland Cavaliersnek, ma folytatják a tárgyalásokat. A hírek szerint a Cavs mindössze egy második köröst akar adni Andrew Bynum mellé. A Lakers kért első köröst, azt nem kaptak, aztán felajánlottak egy opciót a két első körös kicserélésére, arra is nemet mondott a Cleveland, de Anderson Varejaót sem akarják adni, a Lakersnek viszont nem elég a második körös, jelenleg itt állnak a tárgyalások.

Kobe Bryant egyszerűen lerendezte a Pau Gasol körüli hercehurcát: "Ha nem jönnének vele kapcsolatban folyamatosan cserepletykák, nem lenne normális a szezon." Gasol egyébként saját elmondása szerint felkészült arra, hogy elcserélik. Mark Medinának (Los Angeles Daily News) adott interjújában elmondta, készen áll, mivel semmit nem tud tenni annak érdekében, hogy a saját akarata érvényesüljön ebben a kérdésben. Olyan keményen játszik, amennyire csak tud, aztán ha máshova küldik, akkor ott is ugyanezt fogja tenni.

Nem kaptak túl jó hírt a Los Angeles Clippersért szorítók, ugyanis Chris Pault újra megvizsgálták. Az irányító sérült jobb vállát műteni nem kell, de a korábbi 3-5 hetes kihagyás helyett most már megpendítették, hogy akár 6 hétig is játékon kívülre szorulhat Paul, ami hatalmas vérveszteség lenne a Clippersnek.

Paulhoz szorosan kapcsolódik, hogy Carmelo Anthony a New York Postnak azt mondta, mindenki arról beszél, hogy majd ő és a Clippers irányítója egy csapatban játszanak. A 2008-as Team USA és a Miami Heat Big3-jének összeállása óta mindig arról beszélnek, hogy ez vagy az a játékos kivel akar együtt játszani. Melo szerint kettejük esetében annyival volt másabb a helyzet, hogy mióta Paul a ligába került, azóta szó van erről, de ez eddig se történt meg, és ugyanúgy hülyeségnek gondolja a Griffin-cserét, ahogy Doc Rivers aposztrofálta a dolgot pár napja.

A Clippershez tartozik az is, hogy kitették keretükből Maalik Waynst. Az irányító idén még nem lépett pályára, mert elszakadt a meniscus a bal térdében.

Ahogy Paulnak, úgy a San Antonio Spurs magasemberének, Tiago Splitternek is a jobb válla ficamodott ki tegnap hajnalban. Az MRI vizsgálatok után úgy tűnik, hogy neki is a Paulnak először megjósolt 3-5 hetet kell majd kihagynia.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook a The Oklahomannek azt nyilatkozta, hogy nem akar szembe menni a csapattal, mindig azt nézi, hogy mi jó nekik, de egyáltalán nem foglalkozik egyik előrejelzéssel, jóslással sem, ami azt próbálja kitalálni, mikor fog visszatérni. Minden nap azért dolgozik, hogy egyre jobb legyen, és semmi más nem érdekli. Westbrook a múlt héten már büntetőket dobált, ami ugyan nem a legmegterhelőbb kosárlabdamozdulat, de újra felvetette a kérdést esetében: nem akar-e túl korán visszatérni.

A Milwaukee Bucksnál nagyon nincsenek rendben a dolgok - a 7-26-tal álló gárda öltözőjében összevesztek a játékosok a Phoenix Suns elleni vereséget követően. Charles Gardner (Racine Journal Sentinel) úgy tudja, Gary Nealnek volt is egy nem túl halk üzenete Larry Sanders felé: "Én kiérdemeltem a pénzt, amit kapok. Te miért nem próbálod meg ugyanezt?".

A Philadelphia 76ers a D-Ligába, a Delaware 87ershez küldte Elliot Williamst. A dobóhátvéd november 20-a óta a Sixers keretének a tagja, és 18 meccsen átlagosan 10.8 perc játéklehetőséget kapott eddig ebben a szezonban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus