Hírmorzsák 2014-01-07 (10:30)

Luol Denget a Cavshez cserélte a Bulls. Deng az évi 10 milliót kevesellte, másfélszer ennyit akart, és az elmúlt szezon végén romlott meg a viszony közte és a vezetőség között. A Thunder is beszállt a Bayless - Lee cserébe, Ryan Gomes kerül Bostonba (ideiglenesen). Andre Millert 48 órán belül elcseréli a Denver. Türkogluval már két napja tárgyal a Clippers, leigazolták Darius Morrist és erősen gondolkodnak Vujacicon is. Lowry szerint nem kell semmiért sem Gay-t okolni. Camby a Rocketsnél játszana legszívesebben, jól halad a rehabja. Wittman szerint a Wizards játékosai csak akkor játszanak energiával, ha a meccs elején megy nekik a dobás. Tyshawn Taylort visszahívta a D-Ligából a Nets. Pierre Jackson vihető a Pelicanstől.

A Chicago Bulls lett az végül, aki Andrew Bynum szerződését spórolásra használta fel, ugyanis a centerért, illetve három későbbi első körös draftjogért odaadták Luol Denget. A három draftjog a Sacramento Kings idei, top12 védett első körös draftjoga (ez 2017-ig top10 védett ezután, ha nem kerül át addig, akkor a Kings 2017-es 2. körös draftjoga megy), illetve a Portland TrailBlazers 2015-ös és 2016-ös második körös pickjei. Emellett a Chicagónak 2015-ben opciója lesz kicserélni saját, illetve a Cleveland első körös draftjogát (top 14 védett), amennyiben szeretnék ezt megtenni.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Deng a múlt héten visszautasított egy 3 éves, 30 millió dolláros szerződéshosszabbítást, ezek után cserélték el. Jeff Zilgitt (USA today) úgy tudja, hogy évi 15-16 millió dollár között szeretett volna keresni Deng.

KC Johnson (Chicago Tribune) információi szerint, a viszony az elmúlt szezon végén romlott meg, mikor Deng súlyos beteg lett, és úgy érezte, nem törődik vele megfelelően a klub: nem kapott külön kórházi szobát, ismeretlen orvosok kezelték, és senki nem kereste a csapat vezetőségétől. Ezt az angol képviselői nyáron vázolták is, mikor a két fél leült először tárgyalni a hosszabbításról, és folyamatosan probléma volt a beszélgetések során.

Végbement a Jerryd Bayless - Courtney Lee csere is, de kicsit kibővítve - az Oklahoma City Thunder is beszállt Ryan Gomesszal. A Boston egy későbbi második köröst is küld Memphisbe Lee mellett, a Thunder egy védett, 2017-es második köröst kap, Gomest pedig azonnal kiteszi keretéből a Boston.

Szintén Wojnarowski (Yahoo Sports) hozta le, hogy Andre Miller denveri pályafutásának is hamarosan vége lehet, ugyanis forrásai szerint a következő 24-48 órában, tehát szerda éjfélig a coloradóiak elcserélik a veterán irányítót. A hírek szerint több csapat is érdeklődik Miller iránt, köztük a Sacramento Kings, akik szeretnének egy tapasztalt pass-first egyest csapatukba.

A Los Angeles Clippersnél is zajlik az élet. Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint Hedo Türkogluval már két napja találkozott az együttes egyik vezetője, hogy megbeszéljék, van-e esély a közös folytatásra. Darius Morris mindenesetre már kapott egy 10 napos szerződést a gárdától. A korábbi Lakers-játékos idén a Philadelphia Sixersnél 12 meccsen 6.9 pontot és 2.6 gólpasszt átlagolt. Ramona Shelburne (ESPN) úgy tudja, egy másik ex-Lakerses, Sasha Vujacic is képben van a Clippersnél, az ő kipróbálásán is gondolkodnak. A szlovén hátvéd jelenleg szabadügynök.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry volt csapattársáról, Rudy Gayről nyilatkozott David Aldridge-nak (nba.com). Elmondása szerint Gay egészen kitűnő pontszerző, bármikor tud 25-30 pontot tenni a táblára. Ez a játéka, ezért fizetik. Ő nem hibáztatja semmiért, és szerinte másnak sem kellene ezt tennie, ő soha nem mondta, hogy Gay-t kellene okolni bármiért is. A kiscsatárnak az a dolga, hogy pontokat szerezzen, ez a feladata, ezért fizetik.

Marcus Camby a myFOX Houstonnak elárulta, keményen dolgozik a visszatérésen, jó úton is halad a rehabban, és leginkább a Houston Rocketsnél játszana - a center Texasban lakik, nem nagyon szeretne költözni.

A Washington Wizards az elmúlt két mérkőzésén 70-31 arányban bukta el a harmadik negyedeket. Randy Wittman vezetőedző szerint túlságosan a meccs elejére koncentrálnak. Amennyiben megy nekik a dobás, akkor energiával telve kosárlabdáznak, ha viszont nem, akkor egyszerűen leeresztenek, ennek pedig pont fordítva kellene lennie. Wittman szerint ez a játék a hibák sportja. Amelyik csapat képes a hibáin keresztül átverekedni magát, és természetesen egy idő után csökkenteni ezeknek a hibáknak a számát, az nyer.

A Brooklyn Nets kicsit megutaztatta Tyshawn Taylort - miután tegnap este leküldték a D-Ligába, pár órával később vissza is hívták onnan.

A 2013-as draft 42. választottja, Pierre Jackson a D-Liga jelenlegi pontkirálya, ám a New Orleans Pelicansnél vajmi kevés esélye lesz letenni a névjegyét - ők húzták ki a drafton, náluk van a játékjoga. Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Pelicans zöld utat adott Jackson képviselőinek, hogy megfelelő cserepartnert találjanak - ez esetben nem állnak a kosaras fejlődésének útjába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus