Hírmorzsák 2014-01-07 (21:15)

Ryan Anderson csigolyasérv miatt határozatlan időre out. Bynumot már kitette a Bulls, a vezetőség megbeszélte Deng elcserélését Rose-zal, Miroticot minél előbb áthoznák Európából. Boozerék testvérükként szeretik Denget, Thibodeau-t is megkérdezte a vezetőség a csere előtt, Noah inkább nem mondott semmit. A Cavs nem akar egyelőre a hosszabbításról tárgyalni Denggel, Mike Brown és Tristan Thompson is dicsérték az angolt. Deng ma még nem játszik a Cavsnél, Irving játéka pedig még mindig kérdéses. A liga vizsgálja JR Smith és Shawn Marion cipőfűzős esetét, ma döntés lehet. Chandler légúti fertőzés miatt lehet, hogy nem játszik ma. A Lakers kitette Shawne Williamst, a Jazz Mike Harrist, a Clippers Stephen Jacksont, a Spurs viszont megtartja Malcolm Thomast.

A New Orleans Pelicans bejelentette, hogy Ryan Anderson határozatlan időre kiesett a játékból csigolyasérve miatt. A vajkezű erőcsatár még január 4-én hajnalban, a Boston Celtics elleni találkozón szenvedte el a nyaksérülést, amikor ütközött Gerald Wallace-szal.

Andrew Bynumot ezekben a pillanatokban tette szabadlistára a Chicago Bulls, amely így 20.6 millió dollárt spórolt Luol Deng elcserélésével, és John Paxson azt nyilatkozta, hogy biztosak benne, hogy ezt vissza fogják forgatni a csapatba. Azt például ki is emelte, hogy remélhetőleg Nikola Miroticot inkább előbb hozzák át Európából, mint utóbb. Paxson azt is hozzátette, hogy megbeszélték a cserét Derrick Rose-zal, és úgy érzi, elég pozitívan sikerültek a beszélgetések.

Carlos Boozer elmondta, hogy nagyon nehéz látni, hogy elcserélték Denget, mert a testvérükként szeretik. Tom Thibodeau szerint az angol hihetetlen munkát végzett számukra. A menedzsment kikérte a véleményét a csere előtt, ő pedig természetesen nem szerette volna, ha meghúzzák ezt a tranzakciót. Joakim Noah nem akarta kommentálni az eseményeket.

Chris Grant, a Cleveland Cavaliers GM-je azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem akarnak beszélgetni Denggel a hosszabbításról, hagyják, hogy megszokja a clevelandi környezetet. Mike Brown vezetőedző annyit mondott az angolról, hogy nagyon hosszú listája van arról, mit kedvel Deng játékában, de a legfontosabb az, hogy mindenben hozzátesz a csapathoz. Tristan Thompson újdonsült csapattársáról azt mondta, Deng testesíti meg mindazt a stílust, ami a Cavs franchise lenni szeretne.

Deng egyébként ma szinte biztosan nem játszik még a Cavsnél, és Kyrie Irving játéka is kérdéses, a meccs előtt dől el, hogy pályára léphet-e.

A New York Post információi szerint a liga vizsgálja a Dallas Mavericks - New York Knicks meccsen történt esetet, amelyben JR Smith kikötötte Shawn Marion cipőfűzőjét. A döntés valószínűleg ma meglesz, miután mindkét játékost meghallgatták.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Al Iannazzone forrásai szerint Tyson Chandlernek felsőlégúti fertőzése van, így jó esély van rá, hogy kihagyja a ma esti, Detroit Pistons elleni összecsapást.

A Los Angeles Lakers kitette keretéből Shawne Williamst, a Los Angeles Clippers Stephen Jacksont, a Utah Jazz pedig Mike Harrist - mindhárom játékos szerződése garantálttá vált volna, ezért váltak meg tőlük. A San Antonio Spurs nem él ezzel a lehetőséggel Malcolm Thomas esetében, ezt már közölték a kosarassal is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus