Hírmorzsák 2014-01-08 (21:30)

JR Smith-t 50.000 dollárra büntette a liga. Bynum iránt legalább 8 csapat érdeklődik. A Cavs Thaddeus Youngot is szerette volna megszerezni Bynumért. Waynst újra leigazolta a Clippers. Randle-t kedvelik a GM-ek, de 1/1-ként már nem vinnék. Közel sem biztos, hogy Jabari Parker nem csak 1 vagy 2 év múlva kerül az NBA-be. Ainge-nek továbbra sem tetszik a draft, Chad Ford szerint Ainge csak altat. A Lakers többet akart Gasolért, mint amennyit a Chicago kapott Dengért. A Bullsnál további változások várhatóak (Boozer, Hinrich, Noah). Ty Walker iránt érdeklődik a Warriors, a Sixers és a Thunder.

A New York Knicks dobóhátvédjének, JR Smith-nek továbbra sincs éppen jó éve - ezúttal 50.000 dollárra büntette a liga sportszerűtlen viselkedés miatt. Smith kikötötte Shawn Marion cipőfűzőjét a Dallas Mavericks elleni mérkőzésen, majd megpróbálta ugyanezt a Detroit Pistons ellen Greg Monroe-val is.

Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint nem kevesebb mint 8 csapat érdeklődik Andrew Bynum iránt. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks is be fog próbálkozni a centernél. Bynum a hírek szerint mindent latba fog vetni döntésében - a játékidőt, a bajnokesélyességet, illetve azt is, ki mennyit tud neki fizetni, ezek alapján fog új csapatot választani magának.

A Los Angeles Clippers egy 10 napos szerződéssel aláiratta Maalik Waynst. Mint ismeretes, az irányítót január 6-án tette ki keretéből a Clippers, de idén eddig még nem lépett pályára meniscus-szakadása miatt.

A drafttal kapcsolatban Chad Ford (ESPN) több információt is megosztott. Bár jól kezdte a szezont a Kentuckyn, Julius Randle állítólag nem igazán fordul már elő az 1/1-gyel kapcsolatos beszélgetésekben. Ford úgy tudja, hogy a GM-ek kedvelik őt, de nagyjából egy hónapja senkitől nem hallotta, hogy az első választással is elvinné. Andrew Wiggins és Jabari Parker a legesélyesebbek, hogy draftelsők legyenek, míg Joel Embiidet és Dante Exumot sötét lóként kezelik.

Jabari Parker egyébként szinte biztos top3-as húzás lesz, de egyrészt nem biztos, hogy otthagyja a Duke-ot egy év után, másrészt ha otthagyja, akkor se biztos, hogy azonnal elkezdi profi karrierjét - mormon vallása miatt akár két évnyi misszionárius munkára is elmehet. Ford meg is lepődött, ugyanis több GM-től is azt hallotta, hogy ettől függetlenül is megfontolnák, hogy őt vigyék az első draftjoggal.

Szintén Ford hozta le, hogy a Cleveland Cavaliers Thaddeus Youngot is szerette volna megszerezni Andrew Bynum szerződésével, de a Philadelphia Sixers a Cleveland saját 2014-es draftjogát is szerette volna a cserében, ezt pedig a Cavs visszautasította.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge továbbra is azt mondja minden egyes interjúban, hogy a 2014-es draft túlértékelt - Ford szerint ez semmi mást nem jelent, mint hogy nagyon tetszik Ainge-nek a felhozatal.

Ford úgy gondolja, a Los Angeles Lakers álomvilágban él Pau Gasol csereértékével kapcsolatban, mivel forrásai szerint ők többet kértek a spanyolért, mint amennyit Luol Dengért kapott a Chicago Bulls. A Bullshoz kapcsolódóan Ford annyit mondott, hogy szerinte nem végeztek a cserélgetésekkel, ugyanis nagyon sok pletykát hallani Carlos Boozer, Kirk Hinrich és Joakim Noah körül - igaz, utóbbitól nem igazán akarnak megválni Chicagóban.

Tegnap már volt szó róla, hogy Renóban D-Liga bemutató volt, ahol az NBA csapatok megnézhették az összes D-Ligás csapatot és játékosaikat. A hírek szerint a védekezőspecialista center, Ty Walker a Philadelphia Sixersszel, a Golden State Warriorsszel és az Oklahoma City Thunderrel is beszélgetett a közös folytatásról, vagy egy szeptemberi edzőtábor-meghívóról. Walker 8.3 pattanót és 3.7 blokkot átlagol eddig idén a Maine Red Clawsnál, fizikai adottságai pedig hasonlítanak Hasheem Thabeet vagy JaVale McGee adottságaihoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus