Hírmorzsák 2014-01-12 (10:45)

Kupchak Gasol jövőjéről beszélt. Redick elégedett dobóformájával és kondijával is. A Rockets és a Pacers is érdeklődne Bynum iránt? A Cavs kicsit nyugton maradna, hagyná a jelenlegi keretet összeérni. Thibodeau szerint nevetségesek a körülötte lévő, Knicksről szóló pletykák. Noah először beszélt a médiával Deng elcserélése óta - az angol elcserélése volt természetesen a téma. A Knicks Andre Millert szeretné megszerezni, őket pedig sokan keresik Tyson Chandler miatt. JR Smith szerint sok embernek nincs humorérzéke, őt pedig soha nem értették meg. Cousins örül Gay megszerzésének.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak Pau Gasolról beszélt a Lakers.com-nak. A szakvezető szerint a spanyol jelenleg nagyon magas szinten játszik, és semmi nem szól az ellen, hogy ilyen szinten játsszon a szezon hátralévő részében is, és hogy az aranysárga-lilákkal fejezze be a szezont. Július 1. után aztán lesz lehetőségük hosszabbítani vele, Gasolnak pedig lesz lehetősége más csapatokhoz menni. A pénz és az ajánlott szerződés hossza is szerepet fog játszani Kupchak szerint, ezért fogalma sincs, mi lesz a vége, melyik együttesnél folytatja majd a kosaras.

Amit tud az az, hogy Gasol nagyon hűséges Los Angeles városához, illetve a franchise-hoz, és a GM úgy gondolja, hogy ha megszilárdulnak a dolgok a Lakersnél, kialakul az új gárda, akkor a magasember szívesen maradna, ők pedig nagyon szívesen marasztalnák. Kupchak azt is hozzátette, hogy szerinte Gasol nagyon értékes cserealap akkor is, ha lejáró szerződése van, és akkor is, ha több éves - szerinte most sem biztos, hogy nem lenne értékesebb, ha 2-3 éves szerződése lenne.

A városi riválisnál JJ Redick tegnap hajnalban tért vissza csuklótörése után, éppen a Lakers ellen - 19 pontot szerzett, ebből 17-et az első félidőben. A játékos Broderick Turnernek (Los Angeles Times) elárulta, nagyon elégedett a kondíciójával és a dobóformájával, miután 21 találkozót kellett kihagynia. Fájdalmat nem érez, csak egy kicsit merev még a keze amiatt, hogy 3 hétig be volt gipszelve. Sem dobás, sem labdavezetés közben nincsenek problémái viszont, és azt is elmondta, hogy érzése szerint elég jól bírta szuflával.

Mary Schmitt Boyer (The Plain Dealer) úgy tudja, újabb két együttes érdeklődik Andrew Bynum iránt - a Houston Rockets és az Indiana Pacers.

Bynum volt csapata, a Cleveland Cavaliers egy időre befejezte a változtatásokat, ha csak nem történik valami váratlan. A gárda GM-je, Chris Grant a The Plain Dealernek nyilatkozta, hogy nehéz megjósolni, mit hoz a jövő ilyen szempontból, és az utóbbi időben nagyon aktívan keresték a lehetőségeket az állományuk javítására, ám most inkább csendben maradnának egy ideig, és hagyni szeretnék, hogy játékosaik megnyugodjanak, megismerjék egymást. Azt is hozzátette, hogy ha nagyon jó üzlet adódik, akkor azért természetesen lépni fognak.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau KC Johnsonnak (Chicago Tribune) reagált azokra a pletykákra, miszerint már megegyezés van arról, hogy ő lesz a New York Knicks következő vezetőedzője. Thibodeau szerint ez az egész történet nevetséges, az első verzióban még elcserélték, nem is foglalkozik ezekkel a kitalációkkal. Nagyon tetszik neki a Bulls mostani keretének harcossága, csak ez érdekli jelen pillanatban. A trénert egyébként még három éves szerződés köti a Chicagóhoz.

A Bulls centere, Joakim Noah megtörte a hallgatást - a francia középjátékos azóta nem volt hajlandó beszélni a médiával, mióta elcserélték Luol Denget. Elmondása szerint egyszerűen meg kellett emésztenie a cserét, senkire nem volt mérges, de hozzátette, számára a kosárlabda több mint üzlet. Úgy érzi, ez az egész helyzet csak erősebbé tette, éhesebb a sikerre, mint valaha. Nagyon sok nehézségen megy keresztül Chicago, ő pedig azt szeretné, ha a szurkolók büszkék lennének a csapatra. Deng elcserélését soha nem fogja megérteni, de együtt kell vele élnie, és mindent ki kell adnia magából a pályán.

A már említett Knickshez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint érdeklődnek Andre Miller iránt, szívesen megszereznék a Denver Nuggets veterán irányítóját. A gond az Stein szerint, ami már korábban is volt például Kyle Lowry esetében: nincs mit adnia a Knicksnek, nincsenek olyan cserealapjaik, amik érdekelhetik a Nuggetset. A New Yorknál egyébként nagyon sok csapat bejelentkezett Tyson Chandlerért, de egyelőre mindenkit elküldött a Knicks. A döntés nem meglepő, hiszen a center a védekezésük alapja, ha meg akarják tartani Carmelo Anthonyt, nem küldhetik el Chandlert.

Még mindig Knicks: JR Smith a Philadelphia Sixers elleni mérkőzés előtt a riportereknek elmondta, hogy semmi meglepő nincs abban, hogy Mike Woodson nem játszatta a Miami Heat ellen, ha valakinek nem mennek a dobások, akkor ez történik - igaz, Smith nem ezért, hanem az öccse elküldésére adott reakciói miatt került parkolópályára. Ian Begley (ESPN New York) úgy tudja, hogy Smith nem is nagyon nézett magába. A kosaras szerint egyes embereknek nincs olyan humorérzéke, mint másoknak - gondolt itt a cipőfűző kikötésekre -, őt pedig világ életében nem értették meg, nem most fog ez megváltozni. Mike Woodson szerint itt az ideje, hogy játékosa felnőjön.

A Sacramento Kings hivatalos twitterfiókja alapján DeMarcus Cousins örül Rudy Gay megszerzésének. A center azt mondta, hogy nagyon sokat segít Gay jelenléte, egy újabb opció támadásban, és szerinte nagyon jó, hogy a csapat vele erősített. Gay egyébként eddig hasznosan játszik, 20.6 pontot átlagol a Kingsben, karrierje legjobb PER mutatóját hozza (19.6) és 59.5%-os TS%-kal dolgozik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus