Hírmorzsák 2014-01-13 (21:45)

Cousins és Carmelo lettek a hét játékosai. Bledsoe meniscusát kivették, 6 hét múlva visszatérhet. Danny Greennek eltört a keze, 1 hónapra out. Pau Gasol bal lábfeje megsérült, ma megy MRI-re. Durant csuklója fáj, nem edzett. Kidd-Gilchrist holnap visszatérhet. A Heatnek nem kell Bynum Oden miatt. Deng megérti, hogy LeBronra vár a Cleveland. Exum valószínűleg jelentkezik a draftra. A Sixers Feszenkót és N'Diaye-t is teszteli. D-Liga hírek (Mitchell, Siva, Muhammad)

Carmelo Anthony és DeMarcus Cousins lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A New York Knicks kiscsatára 3-0-s héthez segítette csapatát, miközben ő 27.0 pontot és 2.33 labdaszerzést átlagolt. A Sacramento Kings centere szintén 3-0-s héten van túl csapatával, eközben ő 25.0 pontot és 12.7 pattanót tett a közösbe mérkőzésenként.

Az NBC Sports forrásai szerint Eric Bledsoe térdműtétjénél kivették a meniscusát, így 6 hét múlva már pályára léphet. Ez viszont azt is jelenti, hogy jóval nagyobb az esélye annak, hogy pályafutása későbbi részében folyamatosan problémája lesz térdével.

Újabb hetekre kieső játékos is van: a San Antonio Spurs swingmanje, Danny Green bal kézfejében eltört egy csont. A kosaras a Minnesota Timberwolves elleni, ma hajnali mérkőzésen szenvedte el a sérülést, és előre láthatólag 4 hetet kell kihagynia.

A Los Angeles Lakers magasembere, Pau Gasol szombat hajnalban, a Los Angeles Clippers ellen sérült meg. A játékos bal lábfejével vannak gondok, ma megy MRI vizsgálatra.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant nagyot esett a Milwaukee Bucks elleni találkozón, és meg is sérült a csuklója. A meccsen ebből semmi nem látszódott, de a mérkőzést követően és másnap rosszabbodott állapota, így ma nem edzett. Elvileg nincs nagy baj, de egyelőre kérdéses, hogy játszik-e a kiscsatár a Memphis Grizzlies elleni holnap meccsen.

Van visszatérő is, illetve lesz: Michael Kidd-Gilchrist ma már edzett, elvileg a holnapi, New York Knicks elleni meccsen már pályára léphet.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint a Miami Heatet nem érdekli Andrew Bynum, mivel azon dolgoznak, hogy minél jobb erőállapotba hozzák Greg Odent a rájátszásra, inkább benne bíznak, mint a Chicago Bullstól kitett középjátékosban.

A Bynum-csere másik résztvevője, Luol Deng szeretne hosszabbítani Clevelandben, de megérti, hogy ehhez valószínűleg meg kell várnia LeBron James nyári döntését, hogy visszatér-e a Cavshez. Deng szerint James kiváló játékos, és teljesen érthető, ha meg akarják várni, mit mond, haza akar-e menni. Ő csak arra koncentrál, amire befolyása van, a többi dologgal nem törődik.

Az idei draft egyik legjobban várt játékosa, Dante Exum és családja nemrég több ügynökkel is találkoztak Ausztráliában, és mindegyikük szinte biztos abban, hogy az ausztrál bajnokságot nemrég befejező, az NCAA-ben egyelőre nem játszó irányító nem is megy át az amerikai egyetemi bajnokságba egyetlen évre sem, hanem jelentkezik a 2014-es draftra. Egyelőre hivatalosan nem foglalt állást Exum és családja.

A már említett Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint a Sixers nemcsak a reggel már említett Dewayne Dedmont és Jarvis Varnadót teszteli, hanem Kirilo Feszenkót és Hamadi Ndiaye-t.

A D-Liga hírek

A Minnesota Timberwolves visszahívta az Iowa Energytől Shabazz Muhammadot. A kiscsatár négy mérkőzést játszott lent, amelyeken 24.5 pontot és 9.8 pattanót átlagolt (57.1%-os dobáshatékonysággal).

A Detroit Pistons Peyton Sivát és Tony Mitchellt is visszahívta a Fort Wayne Mad Antstől. Az irányító 12.0 pontot, 5.8 gólpasszt és 2.6 szerzett labdát átlagolt öt találkozón, míg Mitchell 6 meccsen 6.8 pontot, 6.5 pattanót és 1.5 blokkot tett a közösbe fellépésenként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus