Hírmorzsák 2014-01-14 (11:00)

Ryan Anderson legalább 2 hónapot hagy ki, utána akár műthetik is. Pau Gasol nagylábujjával vannak gondok. Cousins 2008 óta az első Kings-játékos, aki a hét játékosa lett. Presti nem akar változtatásokat a Thundernél. Durant magára vállalta a felelősséget, amiért csak 5-4-gyel állnak Westbrook sérülése óta. Woodson szerint ideje, hogy JR Smith csak a kosárlabdával foglalkozzon. Terry szerint most már mindenki azt csinálja a Netsnél, amihez ért, Garnett szerint pedig sokat egyszerűsödtek a dolgok a csapatnál. A Memphis egyik vezetője Courtney Lee megszerzéséről beszélt. Dedmon a Sixersnél folytatja. Egy GM a drafttal kapcsolatban jósol: Parker a no.1, Embiidet előbb viszik, mint Wigginst. D-Liga hírek (Buycks, McCallum)

A New Orleans Pelicans erőcsatára, Ryan Anderson legalább két hónapot kihagy nyakcsigolyasérve miatt. A játékos a Times-Picayune-nak azt nyilatkozta, hogy pihenni fog, megnézi, hogyan gyógyul az ötödik és a hatodik csigolyája, és ha nem megfelelően, akkor műtétre is sor kerülhet. Az orvosok azt mondták neki, hogy arra is jó esély van, hogy magától teljesen rendbejön a teste, akkor a két hónap után elkezd normál edzéseket végezni, és vissza fog térni még idén.

Tegnap MRI vizsgálaton volt a Los Angeles Lakers magasembere, Pau Gasol. A diagnózis alapján meghúzódott egy ínszalag a bal lábának nagylábujjánál, ezért a ma esti, Cleveland Cavaliers elleni összecsapáson játéka kérdéses.

A Sacramento Kings centerét, Demarcus Cousinst tegnap a hét játékosának választották, ezzel 2008 februárja óta ő az első Kings-játékos, aki ebben az elismerésben részesült - akkor Brad Milleré volt a díj.

Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti az Oklahomannek elárulta, természetesen meg fogják hallgatni mások terveit, és körbe fognak nézni a piacon, hátha találnak valaki nagyon értékeset nagyon olcsón, de az ő tervei szerint nem lesz átalakítás a játékosállományban, a jelenlegi kerettel nagyon meg van elégedve.

Szintén az Oklahomanben jelent meg az a nyilatkozat, amit Kevin Durant tett legutóbb. Az Oklahoma City Thunder sztárja azt mondta, hogy övé a felelősség, amiért csak 5-4-es mérleggel állnak, mióta kiesett Russell Westbrook. Nem segíti eleget a többieket, túl sokat dob, főleg távolról, úgyhogy nem a többieket kell okolni a visszaesés miatt.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson és játékosa, JR Smith privát beszélgetést folytattak, majd a tréner Marc Bermannek (New York Post) mesélt a történetekről. Woodson elmondása szerint a lényeg az, hogy Smith-nek profibban kell viselkednie, a helyes dolgokat tennie, és legfőképpen a kosárlabdára koncentrálnia, nem létezhet más. Oda kell figyelnie saját magára és arra, amiért fizetik, ez pedig a kosárlabda.

A Brooklyn Nets játékosai az utóbbi időben mutatott jó formáról nyilatkoztak - utóbbi hat meccsükből ötöt megnyertek. Jason Terry szerint mikor összeálltak, mindenki megpróbált beilleszkedni ahelyett, hogy azt csinálták volna, amihez értenek. Amint saját magukat adták, és ezzel letudtak egy nagy akadályt - önmagukat -, elkezdték megérteni Jason Kidd filozófiáját, terveit, és elkezdtek hinni is benne. Arra is rájöttek, hogy mi az igazi karakterük: egy küzdős, harcos csapatuk van, de Terry szerint ennyi veterán, tapasztalt játékossal nem is lehet más a helyzet.

Kevin Garnett is megszólalt David Aldridge (nba.com) kérésére. A magasember szerint Kidd sok dolgot leegyszerűsített - könnyebben kommunikálnak, így jobban értik a figurákat, azt, hogy mit akar tőlük a vezetőedző. Ez az egyszerűsítés nagyban segíti teljesítményüket, innentől kezdve pedig ismételni kell, gyakorolni. Garnett szerint amilyen könnyen hangzik a kívülállónak, hogy egyik rendszer után tanulja meg valaki a másikat, annyira nehéz ezt megtenni a valóságban, főleg olyankor, amikor ritmust és csapategységet kell építeni mindeközben. Azt is hozzátette, a legfontosabb az, hogy a küzdés megvan.

Stu Lash, a Memphis Grizzlies egyik vezetője Courtney Lee-vel kapcsolatban nyilatkozott a Commercial Appealnek. Lash elmondása szerint Lee tipikusan az a játékos, aki a rendszertől függően teljesít. Nem egy Paul George, nem egy "alfahím", aki vezér és magának csinálja a dolgait. Egy rendszer bizonyos részfeladatával lehet megbízni, egy jó csapatban, jó csapattársak mellett, és akkor nyújt igazán jó produkciót. Ezt látták benne, ezért szerezték meg.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi alapján a tegnap Philadelphiában, magasembereknek tartott privát edzésen Dewayne Dedmon tette a legjobb benyomást a Sixers vezetőire, így a centert 10 napos szerződéssel fogják megkínálni.

Az egyik keleti konferenciabeli GM a Forbes Magazine-nak elárulta, szerint nulla százalék esély van arra, hogy Jabari Parker előtt válasszanak akárkit is, és arra sincs sansz megítélése alapján, hogy Andrew Wigginst előbb vigyék, mint Kansas-beli csapattársát, a center Joel Embiidet.

D-Liga hírek

A Toronto Raptors visszahívta a Bakersfield Jamtől Dwight Buyckst, aki a D-Ligában öt meccsen 12.4 pontot és 4.0 gólpasszt átlagolt.

A Sacramento Kings irányítójának, Ray McCallumnak tovább tart a hullámvasút: megint leküldték a Reno Bighornshoz, két nap alatt másodjára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus