Hírmorzsák 2014-01-14 (21:00)

Asik és Lin iránt egyre kisebb a kereslet. Türkoglut még csütörtök előtt leigazolná a Clippers. Dedmon hivatalosan is a Sixersnél. MKG ma este visszatér, Rondo pedig elvileg a Lakers ellen, szombat hajnalban. Bob Myers szerint nem cserélik sem Klay Thompsont, sem Harrison Barnest, David Lee-t pedig megvédte a kritikáktól. Bayless hosszabb távon is maradna a Celticsnél. Leiweke szerint a Raptors új tulajdonosai hajlandóak a luxusadót bevállalni. Cuban azt akarja, hogy mind a 48 percben elkövetett bírói hibákat ismerje el a liga.

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint az Ömer Asik és Jeremy Lin iránti kereslet nemhogy nőne, de egyre csökken az utóbbi időben. Az egyik rivális csapat GM-je szerint nem egyszerű beadni egyik tulajdonosnak sem egy ilyen szerződést. Azt kell tálalniuk ilyenkor, hogy "egy elég jó játékost hozunk, 8 milliós caphittel, de 15 milliót kell neki fizetni, annyit, amennyit LeBron James, de ez rendben van, ugye?". A szakvezető szerint ez nem éppen az a beszélgetés, amit bárki le akarna folytatni a tulajdonosával.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers ma azt nyilatkozta, hogy szeretné a közeljövőben leigazolni Hedo Türkoglut, Arash Markazi (ESPN Los Angeles) forrásai szerint pedig ez még az előtt fog megtörténni, mielőtt az együttes csütörtökön megkezdené idegenbeli túráját. A török csatár állítólag jó benyomást tett a szakmai stábra múlt pénteki privát edzésén. Egyelőre 15 fős a Clippers kerete, de Darius Morris és Maalik Wayns is csak 10 napos szerződéssel rendelkezik, egyikőjük sem jelent tehát akadályt.

A Philadelphia Sixers hivatalosan is leigazolta egy 10 napos szerződéssel Dewayne Dedmont.

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers Zach Lowe-val (Grantland) beszélgetett. Myers szerint hiába nem nyújt olyan teljesítményt idén Harrison Barnes, amit vártak, és hiába van iránta és Klay Thompson iránt is óriási érdeklődés, nem fogják egyikőjüket sem elcserélni, mert nagyon tetszik nekik a mostani keret magja, és bíznak abban, hogy mindenki javulni fog.

Az oaklandiek erőcsatárát, David Lee-t is nagyon sokan kritizálták, de Myers megvédte játékosát. Szerinte a mostani kezdőcsapat hihetetlen teljesítményt nyújt dobott és kapott pontok tekintetében is, ebből az ötösből pedig senkit nem lehet csak úgy kivenni vagy lecserélni. Myers szerint már nagyon sok kritikáról bebizonyult Lee esetében, hogy nem volt igaza az őt kipécézőknek, és rájöhettek, hogy túl hamar fogalmaztak meg nem helytálló véleményt.

Most már biztos: a Charlotte Bobcats kiscsatára, Michael Kidd-Gilchrist visszatér ma este a New York Knicks elleni összecsapáson. A játékos december elején törte el a kezét, és bár egyelőre nincs 100%-os formában saját elmondása szerint, de mindenképpen játszani akar.

Az is egyre valószínűbb, hogy a Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo is visszatér - ő magyar idő szerint szombat hajnalban, a Los Angeles Lakers elleni találkozón lép majd pályára előreláthatólag. Rondo twiterrére azt írta ki, hogy "29.233.280 másodperc", ami kicsivel több mint 338 napnak felel meg - ennyi idő van Rondo tavalyi ACL szakadása és az amerikai idő szerint péntek esti mérkőzés között.

Szintén a Celticshez tartozik, hogy a nemrég szerzett Jerryd Bayless hosszabb távra is szívesen maradna Bostonban. Bayless annyit mondott A. Sherrod Blakelynek (CSNNE), hogy nagyon szeretne karrierje végéig a Celticsnél lenni, ha erre lehetősége van, és egy kis stabilitást vinni pályafutásába. Ezt a szándékát már közölte Danny Ainge GM-mel és Brad Stevens vezetőedzővel is, és Blakely információi szerint régóta próbálták már megszerezni a hátvédet, úgyhogy esély van arra, hogy Bayless ne csak a nyárig maradjon.

Az MLSE 16 hónappal ezelőtt másik tulajdonos kezébe került - alájuk tartozik a Toronto Raptors mellett a Toronto FC focicsapat, illetve a Toronto Maple Leafs NHL-es csapat is. Az MLSE vezérigazgatója, Tim Leiweke egy sajtótájékoztatón elmondta, komoly kijelentéseket tett kinevezésekor, de ezek egy része már most is realitássá vált (a focicsapat több neves, drága játékost is igazolt, ennek apropóján szólalt meg a Leiweke). Nagy célokat akar kitűzni maga elé, mert szerinte máshogy nem lehet nagy dolgokat elérni, ez a tulajdonosi kör pedig hajlandó költeni a győzelemért, be fogják vállalni a luxusadót is.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban azt nyilatkozta a Dallas Morning Newsnak, hogy nagyon örül annak, hogy a liga elismeri a játékvezetők által elkövetett hibákat, de szeretné, ha ezt 48 percre kivetítve is megcsinálnák, nem csak a végjátékokban elkövetett bakikra koncentrálva. Cuban szerint elképzelése egyáltalán nem túl elrugaszkodott a valóságtól, ha az NBA valóban értékelni szeretne és büszke arra, amit csinál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus