Hírmorzsák 2014-01-15 (11:15)

Gallinari a teljes szezont is kihagyhatja. Türkoglu megegyezett a Clippersszel, a fizikai vizsgálatok eredményeire várnak. Mégis megpróbálja a Clippers elcserélni Griffint? Lowry nem kellett a Warriorsnek, Casey szerint azonban az irányító bizonyított az utóbbi hetekben. Nedovics a combhajlítója miatt 2 hétre out. Dunleavy draftjogokért vihető a Bullstól? Paytonnak gyakorlatilag semmi nem tetszik a mai NBA-ben (videó). Vogel vezeti a keleti csapatot az All-Star gálán. LeBron irigykedik Durantre, illetve a sok dobáskísérletére. JR Smith úgy gondolja, ha nem tudja segíteni a csapatot, nincs értelme, hogy Knicks-játékos legyen. Boganst felmentette a munkavégzés alól a Celtics. A Boston és a Dallas érdeklődött Motiejunas iránt. Obama pedig megviccelte a Heatet és Chalmerst (videó).

A Denver Nuggets olasz kiscsatára, Danilo Gallinari a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott. A kosaras szerint a rehab legunalmasabb részén már túl van, tud súlyokkal és labdával is dolgozni, az irányváltásokat is gyakorolja már, de a legnehezebb rész, a mentális helyreállás még hátravan, még mindig sokat gondol edzés közben a térdére. Azt is elmondta Gallo, hogy nem döntötték még el, mikor térhet vissza, az is előfordulhat, hogy kihagyja a teljes szezont, de remélhetőleg előbb pályára tud lépni.

A török NTV Spor információi szerint a Los Angeles Clippers meg is állapodott Hedo Türkogluval leigazolásáról, szerződése érvénybe lépéséhez már csak a fizikai, egészségügyi vizsgálatokon kell átesnie.

Ric Bucher (Bleacher Report) forrásai szerint a Golden State Warriorsnak volt lehetősége megszerezni Kyle Lowryt, de inkább nemet mondtak egy már majdnem kész üzletre. Az oaklandiek állítólag attól tartottak, hogy az irányító nem tud beilleszkedni, és megbontja a csapategységet.

Lowry-val kapcsolatban jelenlegi edzője, Dwayne Casey is nyilatkozott a Toronto Sunnak. Elmondása szerint az irányító egy magasabb szintre emelte a játékát, és tudja is tartani ezt a szintet. Azt is megmutatta, hogy vezére tud lenni egy csapatnak, és Casey szerint ez volt a legnagyobb kérdés vele kapcsolatban.

Rusty Simmons (Comcast SportsNet) úgy tudja, hogy a Warriors szerb irányítója, Nemanja Nedovics bal combhajlítója meghúzódott, ezért legalább két hétnyi kényszerpihenőre lesz ítélve.

Szintén az előbb említett Ric Bucher hozta le, hogy forrásai szerint DeAndre Jordan javulásával ha nem is nagy mértékben, de nő Blake Griffin elcserélésének lehetősége - állítólag még Chris Paul is azt szeretné, ha Griffin jobban dobna távolról, úgy, mint korábbi csapattársa, David West. Bucher információi szerint a tulajdonos, Donald Sterling soha nem menne bele egy ilyen üzletbe, de az újságíró úgy hallotta, hogy Doc Rivers meg fogja keresni őt Griffin elcserélésének lehetőségével a deadline előtt.

Még mindig Bucher: több GM is úgy gondolja, hogy a Chicago Bulls swingmanje, Mike Dunleavy elérhető draftjogokért.

Gary Paytont arról kérdezték, mi zavarja a jelenlegi NBA-ben, a válasz pedig egyértelmű volt: "Alapvetően minden. Nincs védekezés, csak run&gun. Három irányító van összesen, akinek tetszik a játéka: Chris Paul, Rajon Rondo és egy harmadik, akinek a nevét elfelejtettem... ó, igen, Tony Parker." A teljes interjút megnézhetitek itt:

Az Indiana Pacers ma hajnalban legyőzte a Sacramento Kings együttesét, ezzel eldőlt, hogy Frank Vogel vezeti majd az All-Star gálán a keleti konferencia csapatát - a Pacers 30-7-tel áll, 3 meccsel előzi meg a keleti második Miami Heatet.

Ha már szóba került a Heat, akkor itt megemlíthetjük, hogy LeBron James az ESPN-nek elmondta, néha irigykedik Kevin Durantre, mikor azt látja, hogy 32 meg 34 dobása van egy meccsen. James szerint a támadójátékuk az egyik oka, hogy idén már csak 16.1 próbálkozása van meccsenként, mivel a rendszerük nagyjából hasonló mennyiségű lehetőséget biztosít mindenkinek. Azt is hozzátette, nem lazázza el az alapszakaszt, minden meccsen úgy lép pályára, hogy talán ez az utolsó mérkőzés, amin játszhat, úgyhogy olyan keményen odateszi magát, amennyire csak tudja.

A New York Knicks dobóhátvédje, JR Smith ma hajnalban, a Charlotte Bobcats ellen sem játszott, pedig nem volt sérült. Szerinte nevetséges, ha az elmúlt egy hétben történt eseményeknek a cipőfűzős húzása volt az oka. Azt is elmondta, hogy Mike Woodson nem szólt neki, hogy ma este nem fog játszani, de az ő részéről befejeződött a kommunikáció. Megpróbálja kijavítani, bármit is hibázott, de nem igazán tudja, mit kellene kijavítania. Azt is hozzátette, megnézi, hol tud segíteni a csapat számára, mert ha sehol, akkor nincs értelme, hogy a Knicksnél legyen.

A Boston Celtics felmentette Keith Boganst a munkavégzés kötelezettsége alól - a dobóhátvéd továbbra is kapja a bérét a szezon végéig, de sem az edzéseket, sem a meccseket nem kell látogatni. Az okot nem részletezték, személyes indokok állnak állítólag a háttérben.

Szintén a Celtishez tartozik, hogy érdeklődtek Donatas Motiejunas iránt, de a litván erőcsatár európai ügynöke szerint azóta ezek a beszélgetések abbamaradtak. Motiejunast a Dallas Mavericks is szerette volna megszerezni - arról nincs információ, hogy ők hol tartanak a tárgyalásokban a Rockets-cel.

A Miami Heat az elnöknél járt tegnap, Barack Obama pedig megviccelte kicsit a társaságot: "Itt az ideje, hogy elkészítsük a fényképeket, de gyorsan, mielőtt valamelyik srác nekiáll kiabálni Marióval".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus