Hírmorzsák 2014-01-19 (11:45)

A Nets a Bullsszal és a Pelicansszel is cserélt. Thibodeau megvédte magát a chicagói médiával szemben. Sérülések: Jason Smith (porc, határozatlan idő), Stoudemire (boka, 2 hét), Mekel (meniscus, határozatlan idő). Tony Parker a sípcsontjával küszködik, de játszik. Amare szerint papíron vannak olyan erősek, mint a Pacers. Cubant 100.000 dollárra büntették. Akárhogy áll a Lakers, Kobe még idén visszatér. Magic szerint amíg Jim Buss dönt mindenről, nehéz lesz a Lakers újjáépülése. Barbosa újabb 10 napos szerződést kötött a Sunsszal. Paul George-ot három egyéni számra is meghívták az All-Star gálára. LeBron szülinapi üzenete Wade-nek. Durant szerint egyelőre még mindig korai az MVP-díjról beszélni. D-Liga hírek (Kuzmic, Covington, Roberson, Ledo)

Újabb cserék történtek ma hajnalban, mindkettőben érdekelt volt a Brooklyn Nets. Az egyik tranzakcióban Marquis Teague-t szerezték meg a Chicago Bullstól Tornike Shengliáért cserébe, míg a másikban egy védett második körös draftjogot kaptak Tyshawn Taylorért és készpénzért cserébe a New Orleans Pelicanstől. Teague teljesen kiesett a rotációból Chicagóban, míg Shengeliának Jimmy Butler és Mike Dunleavy mögött lehet ideje kiscsatárposzton. A New Orleans nagyon sok sérüléssel bajlódik egyes és kettes posztokon, ezt próbálják orvosolni Taylorral. A Netsnél gyakorlatilag sok változás nem történt, Taylor helyét veszi át Teague, Shengelia pedig egyébként sem kapott lehetőséget.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau megvédte magát a helyi médiával szemben, akiknél folyamatos téma, hogy melyik játékos hány percet játszik. A tréner szerint 24 év alatt elég sok tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy tudja, mennyit kell és mennyit lehet játszatni a játékosokat. Mindenki csak azt látja, hogy meccsen mennyit vannak fent a pályán egyesek, de az edzések helyetti pihenőnapokat vagy kontakt nélküli tréningeket nem.

Sérülésekből is volt nem egy az utóbbi napokban. A Pelicans nemcsak a hátvédeknél kezd elfogyni, de a magasemberek között is egyre több maródija van: ezúttal Jason Smith esett ki egyelőre nem meghatározott időre, miután porcsérülést szenvedett a jobb térdében.

A New York Knicks erőcsatára, Amare Stoudemire is partvonalra került: ő legalább két hetet kényszerül kihagyni, miután péntek hajnalban, az Indiana Pacers elleni találkozón megsérült a bal bokája, és csontzúzódással is küszködik.

STAT egyébként a mérkőzés után is nyilatkozott. Szerinte jelenleg jobb csapat az Indiana, de papíron nagyjából hasonló erősségű a két együttes. Amit a pályára leraknak, abban van nagy differencia, mert a Pacers játékosai minden este olyan keményen játszanak, ahogy csak tudnak, és nekik is ezt kell elkezdeniük. Carmelo Anthony szerint szégyenteljes volt a vereségük. Melo szerint egyetlen csapat sem jobb náluk 30 ponttal, de az az igazság, hogy nem teljesítettek csapatként.

A Dallas Mavericks irányítójának, Gal Mekelnek is hosszabb időt kell kihagynia, miután pénteken megműtötték bal térdét meniscus-szakadás miatt. Azt egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza, a csapat nem adott meg várható időpontot ezzel kapcsolatban.

Szintén a Maverickshez tartozik, hogy teljesült Mark Cuban kívánsága: a Dallas tulajdonosát 100.000 dollárra büntette a liga, amiért összetűzésbe keveredett a játékvezetőkkel a Los Angeles Clippers elleni, csütörtök hajnali találkozón, emellett nem éppen a megfelelő nyelvezetet használta. Cuban éppen a hét közepén mondta el, hogy szeretné, ha David Stern regnálása alatt megbüntetné még egyszer - ez volt a 20. szankció Cuban ellen, mióta a ligában van.

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker mindössze 12 pontot szerzett 36 perc játék alatt tegnap hajnalban, a Portland TrailBlazers elleni találkozón, de továbbra is gond van a sípcsontjával. A francia kosaras azt nyilatkozta a mérkőzést követően, hogy bárcsak 100%-os állapotban lett volna a Blazers ellen, de ez van, nem tud vele mit csinálni. Ma is játszani fog, mert szerinte idővel javulni fog sípcsontjának állapota.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant állapotát valamikor február elején nézik meg újra, de a sztár elmondása szerint vissza fog idén térni, attól függetlenül, hogy hol áll éppen a tabellán az aranysárga-lila alakulat. Kobe azt mondta az ESPN-nek, hogy csak arra gondol, hogy erősebb, jobb legyen minden nap, mert nem engedheti meg magának, hogy máshogy gondolkodjon, nem kereshet kifogásokat, kibúvókat. Azt is hozzátette, hogy februárban megnézik a lábát, és ha rendben van, akkor játszani is fog.

Egy másik Lakers-ikon, Magic Johnson is megszólalt, ő a Los Angeles Timesnak azt mondta, hogy szerinte lesznek gondjai a csapatnak az újjáépüléssel, amíg Jim Bussnak ekkora szerepe van a személyi döntésekben. Johnson szerint Bussnak lejjebb kell adni az egójából, és fel kell venni maga mellé valakit, aki segíteni tud neki elérni azokat a célokat, amiket kitűzött maga elé. Magic azt is hozzátette, hogy Mitch Kupchak jó munkát végez, de nincs elég hatalma az együttesnél. Állítólag többen is azt mondták neki, hogy senki nem akar a Lakershez igazolni, mert nem működik jól a franchise, azt sem tudják, ki az igazi vezető.

A Phoenix Suns tegnap egy újabb 10 napos szerződést kötött Leandro Barbosával. A brazil hátvéd 4 mérkőzésen lépett pályára, meccsenként 21.5 perc alatt 9.3 pontot, 2.5 pattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt.

Az idei All-Star gálán három ügyességi számra is meghívták az Indiana Pacers kiscsatárát, Paul George-ot: az elvileg irányítóknak rendezett Skills Challenge-re, a zsákoló- és a tripladobóversenyre is. George azt mondta, hogy azon elgondolkodik, hogy az egyikben elinduljon, de mindhármat biztosan nem vállalja be, és egynek is elég kicsi az esélye, mert inkább élvezni szeretné a hétvégét.

Pénteken volt Dwyane Wade születésnapja, LeBron James pedig instagramján köszöntötte csapattársát a közös képeikkel és egy üzenettel: "Két dolog miatt jöttem Miamibe: hogy veled játszhassak, és hogy bajnoki címet nyerjek, és nem tudom eléggé megköszönni azt az áldozatot, amit azóta hoztál, hogy megérkeztem. Mindegy, mi történik a jövőben, egész életemre a testvérem maradsz!".

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant tegnap hajnalban 54 pontos meccset rittyentett a Golden State Warriors ellen, ami karriercsúcs számára, és már el is kezdték az "MVP" rigmust skandálni neki. Durant szerint erről még egyelőre korai beszélni, még mindig nagyon sok van hátra az alapszakaszból, és megpróbál nem gondolni erre. Persze játékosként nagyon szeretné megnyerni a díjat, de nem gondolhat erre, mert akkor nem koncentrálna teljesen a csapatra. Minden nap a lehető legtöbbet akarja nyújtani, élvezni a játékot, aztán majd kiderül a végén, hogy ez mire elég.

D-Liga hírek

A Dallas Mavericks a Texas Legendshez küldte Ricky Ledót. A swingman idén összesen 9 meccsen lépett pályára a Mavsnél, de mindössze 3.3 percet átlagolt ezeket a találkozókon.

A Houston Rockets visszahívta a Rio Grande Valley Viperstől Robert Covingtont, aki az év legnagyobb részét eddig a D-Ligában töltötte.

Az Oklahoma City Thunder Andre Roberson esetében döntött úgy, hogy jobb lesz neki, ha a Tulsa 66ersnél tölt el némi időt.

A Golden State Warriors bosnyák centerét, Ognjen Kuzmicot irányította a Santa Cruz Warriorshöz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus