Hírmorzsák 2014-01-19 (19:30)

Deron és Beverley is visszatérnek kedd hajnalban. George visszautasította a meghívást a zsákolóversenyre. A Bulls-Nets csere csak kedden lesz hivatalos. A Pelicansnél mindenki eladó Davist és Holidayt kivéve. Rondót legkésőbb a nyáron cseréli a Celtics? Howard örül, hogy a deadline már nem róla szól, a Magic anno megígérte neki, hogy a Netshez cserélik. Bosh Pau Gasolról vett példát, hogyan kell kizárni a cserepletykákat. Bonner négy hétig arcvédő maszkban játszik orrtörése miatt. Belinelli szeretne ott lenne az All-Star tripladobó versenyén. Walsh szerint a Pacers a szűk elit tagja. Ainge szerint még nagyon hosszú út áll előttük. Rodman elvonóra ment.

Két visszatérő irányítónk is lehet holnap. Egyrészt Deron Williams megpróbál pályára lépni a Brooklyn Nets színeiben a New York Knicks elleni városi rangadón - D-Will több mint két hete, január 4-e óta nem játszott a bokái miatt. Másrészt Patrick Beverley is bevetésre készen áll twitterüzenete alapján. A Houston Rockets játékmestere egy hónapja törte el kezét, de a Portland TrailBlazers elleni összecsapáson már ott lehet a többiekkel.

Mitch Lawrence (New York Daily News) forrásai szerint a New Orleans Pelicansnél még komoly változások várhatóak a februári deadline előtt. A Pelicans 11-10-zel nyitotta a szezont, de előbb Anthony Davisnek kellett hosszabb időt kihagynia, majd Ryan Anderson, Jrue Holiday és Jason Smith sérültek le, így utóbbi 17 meccsükből 13-at elvesztettek. A hírek szerint Holiday és Davis nem cserélhető, mindenki más viszont vihető a keretből.

A San Antonio Spurs vajkezű magasembere, Matt Bonner pár nappal ezelőtt eltörte az orrát. A játékost csak nyáron műtik meg, de négy hétig így is védőmaszkot kell viselnie.

Ugyancsak Spurs: Marco Belinelli 49.6%-kal dob a hármasvonalon túlról idén, és elmondása szerint nagyon szeretne ott lenni az All-Star gála tripladobó versenyén. Az olasz játékos a San Antonio Express-Newsnak elmondta, hogy azért abban egyáltalán nem biztos, hogy kap is meghívót az eseményre. Szerinte egy meghívás nagy dolog lenne a drukkereinek és a Spursnek is, de majd kiderül, hogyan döntenek a ligánál.

A ma hajnali zsákolás ellenére az Indianapolis Star forrásai szerint Paul George visszautasította az NBA meghívását a zsákolóversenyre. A tripladobón, illetve a Skills Challenge-n még elindulhat a kiscsatár, de mint azt reggel írtuk, ennek is kicsi az esélye.

Szintén az Indianához tartozik, hogy tanácsadójuk, Donnie Walsh a Newsdaynek azt nyilatkozta, szerinte a Pacers azon kevés csapatok közé tartozik, akiknek reális esélyük van bajnoki címet nyerni. Jó a keretük, egységesen, csapatként játszanak, és minden játékosuk megtesz mindent a siker érdekében, mindenki a lehető legjobb hozzáállással van a munka felé. Jól osztják meg a feladatokat és a labdát is, nagyon keményen küzdenek, és mindent, amit kívánni lehet, azt ők megteszik, ezért is szeret a franchise kötelékébe tartozni.

A Boston Celtics már közel sem fest ennyire jól: GM-jük, Danny Ainge Chris Forsbergnek (ESPN Boston) elárulta, hogy a csapat felépítése tetszik neki, de még sokat kell javulniuk egyénileg és csapatszinten is. Ainge úgy fogalmazott, hogy még nagyon hosszú út van előttük. Van néhány pozitív élményük is, például a fiatalok egyéni fejlődése, vagy hogy olyan veterán játékosaik vannak, akik jó példával járnak a fiatalabbak előtt, mert folyamatosan nagyon keményen dolgoznak, de jelenleg abban a fázisban vannak, amikor azt nézik meg, kivel számolhatnak hosszabb távon is a fedélzeten.

A korábban már említett Mitch Lawrence (New York Daily News) úgy tudja, hogy Rajon Rondót megpróbálja elcserélni a Boston - vagy a cserehatáridő előtt, vagy pedig ha ez nem sikerül, akkor a nyár folyamán.

A Houston Rockets centerének, Dwight Howardnak szerencsére már nincsenek ilyen problémái, és Jessica Cameratónak (Basketball Insiders) el is mondta, hogy nagyon megkönnyebbült emiatt. Szerinte neki az elmúlt 1-2 évben nagyon mást jelentett a deadline, mint a legtöbb játékosnak. Mindenki rá figyelt, és arra, hogy mit fog csinálni aktuális csapata. Mindenki kérdezgette tőle, hogy mi lesz, mit fog csinálni. Borzasztóan fájt már a feje ettől, és nagyon boldog, hogy elmúltak ezek az idők.

Howard azt is elárulta, hogy az Orlando Magic megígérte neki, hogy 2012 nyarán a Brooklyn Netshez cserélik - ez nem történt meg, augusztusban a Los Angeles Lakershez került egy tranzakcióban. Bár egy ideig nagyon mérges volt emiatt a center, tavaly nyáron mégsem a Brooklynhoz írt alá, hanem a Houstont választotta.

A Miami Heat magasemberéről, Chris Bosh-ról is jóval kevesebbet cikkeznek, mint tették ezt akár tavaly ilyenkor, akár egy évvel korábban. Bosh Ira Windermannek (Sun Sentinel) elárulta, hogy nagyon tetszik neki az, ahogy Pau Gasol kezeli ezt az időszakot - a spanyol a kosárlabdán kívül keres elfogaltságot olyankor, amikor egyre erősebben kerül be neve a pletykákba -, hogy tisztában van azzal, ki is ő pontosan, és nem engedi, hogy ezek a cserepletykák negatívan befolyásolják játékát.

A tegnap este megkötött Brooklyn Nets - Chicago Bulls csere keddig egészen biztosan nem lesz hivatalos, mivel akkor nyitnak a liga hivatalai. Addig Marquis Teague még kedd hajnalban beöltözik a Bulls Los Angeles Lakers elleni összecsapásán is, de ahogy ma hajnalban, a Philadelphia Sixers ellen, úgy azon a találkozón sem fog játszani.

A Féreg, Dennis Rodman alkoholelvonó intézetbe vonult a minap, miután visszatért legutóbbi Észak-koreai útjáról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus