Hírmorzsák 2014-01-20 (11:30)

Kemba Walker 1.5-2 hetes pihenőre kényszerül (boka). A Clippers újabb sérültjei: Redick (térd), Collison (nagylábujj), Barnes (hüvelykujj). Ridnour is maródi (csukló). David Westet és Michael Malone-t is megbüntette a liga. Hinrich szeretne Chicagóban maradni, nem foglalkozik a cserepletykákkal, ahogy Stuckey sem. D-Liga hírek (Roberson, Malcolm Thomas)

A Charlotte Bobcats irányítója, Kemba Walker 1.5-2 hetes pihenőre kényszerül, miután vasárnap hajnalban, a Miami Heat elleni találkozón megsérült a bal bokája. Walker kiesése óriási probléma a Bobcats számára, tekintve hogy a rájátszásért küzdő együttes legjobb pontszerzője (18.7), legjobb gólpasszadója (5.0) és legjobb labdaszerzője (1.4) amellett, hogy ő is játszotta eddig a legtöbbet - mind a 42 meccsen pályára lépett és 35.7 percet átlagolt.

A Los Angeles Clippersnél is sokasodnak a gondok. Chris Pault már korábban elvesztették hetekre, most pedig többen is kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek az Indiana Pacers elleni összecsapáson: JJ Redick bal térde zúzódott meg, Darren Collison bal nagylábujja meghúzódott, illetve Matt Barnes bal hüvelykujja is fáj. Öröm az ürömben, hogy mindhárman tudnak elvileg játszani. Doc Rivers vezetőedző azt nyilatkozta, hogy tetszik neki, ahogyan ezeken a sérüléseken próbálják átverekedni magukat, és szerinte az ilyen tényezők miatt nehéz megítélni egy gárda pontos erejét.

Ma hajnalban, a San Antonio Spurs elleni mérkőzésen Luke Ridnour is megsérült. A Milwaukee Bucks irányítójának jobb keze akadt be egy mezbe, amikor csapattársa, Ekpe Udoh elzárást adott Ridnournak Patty Millsen. A mérkőzésen már nem tért vissza a játékmester - a hivatalos indoklás szerint jobb csuklója megrándult -, egyelőre nem tudni, mennyi időt kell kihagynia.

Két büntetést is kiosztott a liga. Az egyiket az Indiana Pacers erőcsatára, David West kapta, aki a már említett vasárnap hajnali, Clippers elleni találkozón könyökölte le Blake Griffint, ezért 15.000 dollár befizetésére kötelezték. A másik büntit a Sacramento Kings vezetőedzője, Michael Malone zsebelte be, aki "verbálisan inzultálta" a játékvezetőket a Memphis Grizzlies elleni, 91-90-re elveszített találkozón, és nem vonult azonnal az öltözőbe a mérkőzést követően, emiatt 25.000 dollárral lett szegényebb.

A Chicago Bulls irányítója, Kirk Hinrich a Chicago Tribune-nak elárulta, szeretne a Bullsnál maradni. A hátvéd azt mondta, hogy nem véletlenül tért vissza korábbi együtteséhez, szeret Chicagóban játszani, boldog, és még mindig nagyon tetszik neki a csapat. Az utóbbi időben jól is játszanak, úgyhogy szeretné, ha így maradna minden. Azt is elmondta, hogy nem nagyon foglalkozik már a pletykákkal, mert nem az első alkalom, hogy a neve sokat kering ilyen kontextusban. Nem tud hatással lenni ezekre, így inkább csak a kosárlabdára koncentrál.

Nagyjából hasonlót nyilatkozott a Detroit Pistons dobóhátvédje, Rodney Stuckey is a Detroit Newsnak: elmondása szerint nem törődik a februárral, csak a kosárlabdán jár az esze, aztán lesz, ami lesz. A Pistonsról az a hír járja a ligában, hogy egy jó tripladobót szeretnének szerezni, aki segít kicsit kinyitni a területet másoknak. Stuckey szerint nincs ezzel probléma, ilyen játékosok minden csapatba kellenek. Szerinte túl sok nyomást helyeznek rá, pedig ez az egész dolog - hogy elcserélik-e - csak Joe Dumarson és a vezetőség többi tagján múlik.

D-Liga hírek

A San Antonio Spurs visszahívta az Austin Torostól Malcolm Thomast. Az erőcsatár 10 meccset játszott lent, ezeken 15.2 pontot, 9.4 pattanót 3.0 gólpasszt és 2.4 blokkot átlagolt.

Az Oklahoma City Thunder visszahívta a Tulsa 66erstől Andre Robersont. A játékos két mérkőzést töltött most lent, ezeken 17.5 pontot, valamint 10.5 pattanót átlagolt

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus