Hírmorzsák 2014-01-22 (21:15)

Újabb front New Yorkban: Chandler kritizálta Woodson védekezési-sémáit. A Forbes magazin szerint még mindig a Knicks éri a legtöbbet. James 42 milliót keresett tavaly csak a szponzori pénzekből. LeBron szerint nehezen viselik Wade hiányát, D-Wade-nek először fáj idén a térde. Ainge nem árulja Rondót, de az ajánlatokat meghallgatja. Knightot figyelmeztette a liga flop miatt. Batum szerint Durant a világ legjobb játékosa, ő az MVP idén. Durant Kobe nyomdokain. Fields csuklóját megműtötték, 3 hétre kiesett. Sved eltörte az orrát. Hinrich legalább 1 hetet kihagy combhajlítója miatt. Mike James 10 napos szerződést kapott a Bullstól. Felix és Karaszev is a D-Ligában. Az 1 milliárd dolláros NCAA-nyeremény sajnos itthonról nem megnyerhető.

A New York Knicksnél újabb front nyílt - ezúttal Mike Woodson vezetőedző és Tyson Chandler kaptak össze. A center nemrég kritizálta a tréner által használt védekezési formákat, szerinte túl sokat váltanak embert, ráadásul az Indiana Pacers elleni vereséget követően azt is elmondta, hogy egyáltalán nem alkalmazkodtak az ellenfél stílusához. Woodson természetesen nem nézte jó szemmel, hogy a média nyilvánossága előtt szólta meg őt Chandler, és volt is ebből egy "kisebb" vitájuk.

A Forbes minden év elején felbecsüli az NBA csapatok értékét (is). Idei listájuk első helyén az előző évhez hasonlóan a New York Knicks áll, amely 1.4 milliárd dollárros értékkel bír. A második a Los Angeles Lakers (1.35 milliárd dollár), a harmadik pedig a Chicago Bulls (1 milliárd dollár). 25%-kal nőtt a franchise-ok átlagos értéke - 634 millió dollár -, és mindössze négy csapat ér kevesebbet, mint tavaly.

A Forbes cikke arra is rámutat, hogy tavaly szponzori pénzekből 42 millió dollárt kaszált LeBron James - ennyit Michael Jordan óta egyik kosaras sem rakott zsebre egy év alatt, ha a csapattól kapott pénzeket nem nézzük.

James a Miami Heraldnak arról nyilatkozott, hogy nagyon nehezen viselik, hogy Dwyane Wade folyamatosan kihagy meccseket. LeBron szerint nagyon sokan azt gondolják, hogy milyen könnyű dolguk van, de ez nem igaz, a csapategységre és a ritmusra épül az egész rendszerük, és mivel nagyon sokan hagynak ki meccseket, így nagyon nincs egyszerű dolguk. Wade egyébként először vallotta be idén, hogy fáj a térde, ki is hagyott három meccset zsinórban.

A CBS Sports forrásai szerint Danny Ainge nem árulja Rajon Rondót, de minden telefonhívást meghallgat az irányítóval kapcsolatban. Állítólag eddig mindössze egyszer volt ahhoz közel a GM, hogy elcserélje a játékmestert - akkor Chris Pault tudta volna megszerezni, de minden más esetben eddig nemet mondott.

A Milwaukee Bucks irányítóját, Brandon Knightot figyelmeztette a liga floppolás miatt - az eset még január 18-án, a Houston Rockets ellen történt.

A ma hajnali Thunder - Blazers után a portlandiek kiscsatára, Nicolas Batum Kevin Durantet dicsérte. A francia játékos azt nyilatkozta, hogy Durant a világ legjobb játékosa jelenleg. Batum szerint amikor az ember látja a TV-ben, akkor is a legjobbnak tűnik, de mikor a meccsen ott vagy, két ember is fogja és mégis bedobja, akármit csinálsz, akkor jössz rá igazán. Batum többször is elismételte, hogy szerinte Durant az idei MVP, és azt is hozzátette, hogy hat éve van a ligában, de soha nem látott még ilyen teljesítményt.

Napi stat: az 1976-77-es ABA-NBA összeolvadás óta mindössze a második játékos Kevin Durant a liga történetében, aki egy 10 meccses perióduson belül ért el négyszer legalább 46 pontot. Az első ilyen kosaras Kobe Bryant volt.

A Toronto Raptors swingmanjének, Landry Fieldsnek a jobb csuklóját megműtötték, ezért három hetet ki kell hagynia. A játékos kiválása túl nagy érvágás nem lesz, hiszen idén mindössze 23 meccsen kapott lehetőséget, ezeken átlag 11.9 perc alatt 2.4 pontot és 2.2 pattanót tudott a közösbe tenni.

A Minnesota Timberwolves hátvédje, Alekszej Sved eltörte az orrát a Utah Jazz elleni győzelem alkalmával. Ma még további vizsgálatok várnak rá, aztán lesz publikus, hogy mennyit kell kihagynia az orosznak, ha az oldalvonal mellé kényszerül egyáltalán.

A Chicago Bulls irányítója, Kirk Hinrich legalább egy hetes kényszerpihenőn lesz combhajlítója miatt, ami még a Los Angeles Lakers elleni összecsapáson húzódott meg. Hinrich legkorábban január 29-én, a San Antonio Spurs ellen térhet vissza, de ennél hosszabb felépülési idő is könnyen elképzelhető.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy 10 napos szerződést adtak Mike Jamesnek, tehát nem a szezon végéig szól a hátvéd kontraktusa.

A Cleveland Cavaliers a D-Ligába, a Canton Charge-hoz irányította Szergej Karaszevet és a nemrég a Cavshez hívott Carrick Felixet.

Végül pedig egy kis bulvár: mint ismeretes, Warren Buffett egy millárd dollárt ajánlott fel annak, aki az NCAA 64-es főtábláját hibátlanul tölti ki. Mivel ennek az esélye borzasztóan kicsi, így nagy kockázatot nem vállalt Buffet, viszont az utolsó 20 versenyben maradó egyenként 100.000 dollár jutalomban részesül. A rossz hír az, hogy ez a felhívás csak 21. életévüket betöltött amerikai állampolgároknak szól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus