Hírmorzsák 2014-01-24 (09:45)

Megvannak az All-Star gála főmeccsének kezdőötösei. Kobe nem akar részt venni a gálán, ha nem muszáj, szerinte az egyetem semmit nem használ egy kosaras karrierjének, és csak február elején megy orvoshoz. Phil Jackson: "befejeztem az edzősködést". Payton üzenete Anthony Bennettnek: "túlsúlyos vagy, kövér vagy" (videó). Sérültlista: Bargnani (könyök, indef), Antics (fáradásos bokatörés, 2-4 hét), DeMarre Carroll (combhajlító, pár nap), Gay és Cousins is járógipszben (mindketten pár nap). Stuckey nem foglalkozik a jövővel. Woodson szerint Anthony még hisz abban, amit csinálnak. LeBron egyelőre nem döntött a 2016-os olimpiával kapcsolatban. Tobias Harris sokkal többet beszél a pályán. Marquis Teague szerint egyszerűen nem illett Thibodeau rendszerébe. D-Liga hírek (Goodwin, Felix, Karaszev).

Kihirdették hajnalban az All-Star gála főmeccsének két kezdőötösét.

Kelet: Kyrie Irving, Dwyane Wade, Paul George, Carmelo Anthony, LeBron James.

Nyugat: Stephen Curry, Kobe Bryant, Kevin Durant, Kevin Love, Blake Griffin.

Közülük Curry, George, James és Durant is 1 millió voks fölé jutott. Chris Paul hiányzása kisebb meglepetés, bár őt már az utolsó részeredménykor is megelőzte Curry, viszont Dwight Howard akkor még második helyen állt nyugat magasemberei között, onnan előzte meg őt Griffin és Love is.

Hiába szavazták be, Kobe Bryant egyértelműen elmondta, hogy nem nagyon szeretne részt venni a gálán. Bryant a Los Angeles Timesnak azt nyilatkozta, hogy nagyon tiszteli a szurkolóit, és köszöni is nekik, hogy rászavaztak, de úgy gondolja, hogy a helyes döntést kell hoznia, és a fiatalokat kell előtérbe engednie, mert megdolgoztak azért, hogy ott legyenek az All-Staron. Hozzátette, hogy tudja, két meccses eltiltás várhat rá, ha nem megy el a gálára, úgyhogy lehet, hogy mégis ott lesz, de pár percnél többet biztosan nem fog játszani.

Még az este folyamán Bryant arra a kérdésre is válaszolt az újságíróknak, hogy milyen előnyei vannak annak, ha valaki a középiskolából megy egyből az NBA-be. Bryant azt válaszolta, hogy ha valaki megnézi a statisztikákat, akkor láthatja, hogy átlagot nézve azok a játékosok, akik egyből középsuliból mentek a ligába, sikeresebbek azoknál, akik 1-2 évet eltöltöttek az egyetemen. Neki úgy tűnik, hogy az egyetemi rendszer semmi olyat nem tanít a fiataloknak, amit később profiként használni tudnának.

És még mindig Kobe: nem jövő héten elején, hanem február első hetében megy majd el orvoshoz, utána térhet csak vissza.

Bryant egykori legendás trénere, minden idők egyik legjobb vezetőedzője, Phil Jackson bezárta a kiskaput: a Fox Sport Live adásában elmondta, soha többet nem lesz edző sehol sem. Jackson a múltban elég sokszor adott kétértelmű, vagy a későbbiekre nézve, bizonyos feltételek mellett megengedő választ. Most a Zen Mester egyértelműen fogalmazott: "Befejeztem az edzősködést, tovább léphetek.".

A New York Knicks erőcsatára, Andrea Bargnani tegnap egy hatalmas zsákolást próbált meg, aminek óriási esés lett a vége. Az olasz játékos nem úszta meg azzal, hogy gyakorlatilag minden meme-készítő azonnal ráállt az esetre, ugyanis a talajfogásnál elszakadt egy szalag a bal könyökében, ezért határozatlan időre kiesett a játékból. Bargnani idén még nem hagyott ki meccset, tavaly azonban ugyanezzel a sérüléssel küszködött szinte egész évben.

Az Atlanta Hawksnál szívhatják a fogukat, ugyanis újabb magasemberük esett ki hosszabb időre. Pero Antics még a Brooklyn Nets elleni, londoni mérkőzésen szenvedett jobb bokaficamot, amely után elvégezték a röntgent, az nem mutatott törést, ezért játszott is meccseket azóta a macedón kosaras. Újabb vizsgálatokon esett azonban át tegnap, és kiderült, hogy fáradásos törés van a jobb bokájában, ezért járógipszet kell hordania, és 2-4 hétig egészen biztosan nem léphet parkettre.

Hogy még nagyobbak legyenek a Hawks gondjai: DeMarre Carroll státusza day-to-day, neki - ugyan csak enyhén, de - a bal combhajlítója húzódott meg. A wing posztokon egyébként is vékony Atlantának Antics, Horford és Carroll egyidejű hiánya már sok lehet a keleti 3. helyért folytatott harcban.

A Sacramento Kings két kulcsembere is lesérült tegnap hajnalban. DeMarcus Cousinsról már tegnap lehetett hallani, hogy day-to-day az állapota, de azóta az instagramjáról kiderült, hogy járógipszet raktak a bal lábára, így pár meccset egészen biztosan ki kell hagynia. Ugyanez a helyzet Rudy Gay esetében, akin az Achilles-húzódás miatt lesz fent 3-5 napig a járógipsz, utána vizsgálják újra.

A Detroit Pistons hátvédje, Rodney Stuckey nem foglalkozik a jövővel - a kosaras Brendan Savage-nek (MLive.com) elmondta, nem törődik azzal, mi lesz vele most a deadline előtt vagy a nyáron. Ő kosarazik, és jelenleg a Pistons játékosa, de nincs hatása arra, mit akar vele a vezetőség, azt majd ők eldöntik, az ügynöke meg foglalkozik ezekkel a dolgokkal. Egyáltalán nem agyal ezen, csak minden este a tőle telhető maximumot próbálja nyújtani.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson szerint Carmelo Anthony nem fog cserét kérni februárban. A tréner Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy szerinte Melo még hisz abban, amit csinálnak, sőt, tudja, hogy hisz benne. Az lehet, hogy nem nagyon tetszik neki az, amilyen eredményeket szállítanak mostanában, és ahogy játszanak, de ettől még nem fogja feladni, és Woodson bízik abban, hogy maradni fog. A vezetőedző szerint az a feladatuk, hogy a többiek is higgyenek ebben az egészben.

A Miami Heat sztárja, LeBron James a FOX Sports Floridának azt nyilatkozta, hogy még túl korai arról beszélni, hogy ott lesz-e a 2016-os riói olimpián. Egyelőre nem tudja, mi az álláspontja. Ha egészséges lesz 2016 nyarán, és segíteni tudja a csapatot a játékával, akkor nagyon szívesen lenne újra a része az együttesnek, de ez a jövő zenéje, és egyelőre nem tudja elkötelezni magát emellett.

Az Orlando Magic kiscsatára, Tobias Harris többet beszél és több érzelmet visz a meccsekbe, mint korábban, ezt pedig csapattársai és a szakmai stáb is észrevette. Harris azt nyilatkozta az Orlando Sentinelnek, hogy ő ilyen játékos és ilyen ember, és úgy érezte, többet kell beszélnie a pályán, jobban kell irányítania ilyen szempontból a csapatot. Több energiát akar átadni a csapattársainak, és azt akarja elérni, hogy a többiek is így gondolkodjanak, így álljanak hozzá a játékhoz.

A Brooklyn Nets új játékosa, Marquis Teague Mike Mazzeónak (ESPN New York) elmondta, nem volt meglepődve, hogy a Chicago Bulls elcserélte, egyszerűen nem illett Tom Thibodeau rendszerébe. Ő a futós, gyors kosárlabdában jó, míg a chicagói tréner sok felállt védelem elleni, begyakorolt játékot kér, ezt a rendszert pedig nagyon nehezen ismerte ki (Szerk.: leginkább sehogy). Ez egy új kezdet számára a Netsnél, és nagyon várja már, hogy bizonyíthasson.

A Phoenix Suns a D-Ligába, a Bakersfield Jamhez küldte Archie Goodwint. Az újonc dobóhátvéd 36 meccsen lépett pályára, átlagban 10.3 percet töltött a parketten, ezalatt 3.0 pontot és 1.7 pattanót tett a közösbe.

A Cleveland Cavaliers visszahívta a D-Ligából Carrick Felixet és Szergej Karaszevet is.

Gary Payton nem nagyon kertelt, mikor ki kellett osztani a 2013-as 1/1-es Anthony Bennettet. A Kesztyű azt mondta, hogy nyitás előtt már a konditeremben kellene lennie a kanadai játékosnak, és zárás után is ott kellene még edzenie, mert egyszerűen túlsúlyosan érkezett a ligába, kövér. Payton azt is hozzátette, hogy formába kell lendülni Bennettnek, készen kell állnia a játékra, és be kell bizonyítania, hogy megérte az 1/1-es választást. Azt is elmondta, hogy nem kritizálni akarja a Cleveland Cavs kosarasát, ő egyszerűen az igazságot mondja el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus