Hírmorzsák 2014-01-26 (12:15)

Barkley kiosztotta a Lakerst, szerinte Kobe-nak nem nagyon kellene erőltetnie az idei visszatérést. Garnett és Pierce ma visszatérnek Bostonba, de Rondót ez a legkevésbé sem hatja meg, az irányító szívesen maradna hosszútávon is a Celticsnél. Képbe került a Bulls is Carmelóval kapcsolatban. Rose játszani akar a vb-n. Rivers szerint a Bulls nem engedi el Thibodeau-t. Vucseviccsel a Magic, Gortattal a Wizards hosszabbítana. Hammond a Bucks idei szezonjáról beszélt. A Hawks és a Bucks kapott DPE-t a sérültjeik miatt. A Jazz lehívta waiverről Malcolm Thomast. A Spurs 10 napost adott Jeffersnek. D-Liga hírek (Cunningham, Faverani)

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony nyáron kilép szerződéséből, és úgy tűnik, hogy a Chicago Bulls is belépett a képbe vele kapcsolatban. A Bullsnak lesz némi sapka alatt helye, miután elcserélték Luol Denget, és hajlanak afelé, hogy amnesztiával elküldjék Carlos Boozert (Szerk.: maximum szerződést nem tudnak adni Anthonynak, csak további cserék által). Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) egy forrása szerint a Chicago sokkal inkább lehetőség Melónak, mint a sokat hangoztatott Los Angeles Lakers, de Wojnarowski hozzátette, hogy a Bulls egy nagy piacon játszó csapat, aki viszont sokszor viselkedik úgy, mintha kis piacon kellene gazdálkodnia.

Ha már szóba került a Chicago, akkor itt kell megemlíteni, hogy Derrick Rose a facebook oldalán jelentette be, hogy szeretne játszani a világbajnokságon a Team USA színeiben. A Bulls irányítója ott van a bő keretben, de meniscus-szakadásából felépülőben van éppen, e sérülés miatt pedig ebben a szezonban biztosan nem játszik már. Rose annyit írt, hogy nagyon várja a lehetőséget, hogy a vb-n hazáját képviselhesse, megtiszteltetés számára az amerikai válogatottban és Mike Krzyzewski irányítása alatt játszani.

Szintén Bulls: pár nappal ezelőtt a Los Angeles Clippers látogatott Chicagóba, Doc Rivers pedig Tom Thibodeau-t dicsérte a találkozó előtt. Rivers szerint a Bulls trénerének szeződése van, úgyhogy nem fogják hagyni, hogy elmenjen bárhova is, bolondok lennének elengedni a liga egyik legjobb edzőjét. Rivers szerint Thibodeau nagyon fontos része a csapatnak - olyannyira, hogy ha engednék lelépni, akkor a sérüléseket nézve biztos, hogy szétesne az egész együttes.

Ma este a Brooklyn Nets Bostonba látogat, így először tér vissza korábbi csapatához ellenfélként Kevin Garnett és Paul Pierce, mióta a nyáron elcserélték őket. Két videót fognak bejátszani róluk mérkőzés közben - Garnettről valószínűleg az első időkérésnél, míg Pierce-ről az első negyed után -, de a hírek szerint a Celtics játékosait ez nem nagyon érdekli már, még Rajon Rondo sem túlságosan fog meghatódni. Az irányító azt kérdezte a nála erről érdeklődő újságíróknál, hogy látták-e már sírni korábban?! A válasz természetesen "nem" volt, erre annyit mondott Rondo, hogy: "akkor rendben".

Rondo a Boston Globe-nak az esetleges hosszabbításról is beszélt. Elmondása szerint nem szereti a változásokat, úgyhogy semmi problémája nem lenne azzal, ha karrierje hátralévő részét Bostonban töltené. Azt is hozzátette, hogy nem mindig volt ez így, de tudja, hogy ez üzlet is, nem csak kosárlabda, úgyhogy nagyon szívesen hosszabbítana akár 10 évre is a Celticssszel.

A TNT csatorna szakértője, Charles Barkley nem kímélte a Los Angeles Lakerst. Sir Charlest arról kérdezték, hogy szerinte mikor kellene Kobe Bryantnek visszatérnie, amire Barkley azt mondta, hogy teljesen mindegy, mert vele együtt se lesz jó csapat a Lakers, semmit nem számít, hogy játszik-e Kobe. Barkley szerint ha Bryant a jövőt tartja szem előtt, és bajnokságot akar még nyerni, akkor egy nagyon jó draftjogot kellene szerezniük, neki pedig minél egészségesebbnek kellene lennie a szezon hátralévő részére, de azt is hozzátette, hogy szerinte Kobe nagy hibát fog elkövetni a visszatérésével.

Az Orlando Magic montenegrói centere, Nikola Vucsevics idén nyáron megállapodhat csapatával a hosszabbításban - újonc szerződése csak 2015 nyarán jár majd le -, és úgy tűnik, mindkét fél érdekelt abban, hogy Vucsevics hosszútávon is az együttesnél maradjon. A játékos azt nyilatkozta, hogy nagyon szívesen maradna Orlandóban, tetszik neki az irány, amely felé halad a csapat, és nagyon sok pozitívum történik velük, aminek a későbbiekben nagy hasznát fogják venni. Rob Hennigan GM annyit mondott, hogy remélik, hogy Vucsevics marad náluk.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Washington Wizards egyik legfontosabb nyári feladatának Marcin Gortat megtartását érzi, szeretnének hosszabbítani nyári a szezon előtt megszerzett lengyel centerrel.

A Milwaukee Bucks GM-je, John Hammond az idei évről beszélt a Milwaukee Journal Sentinelnek. Elmondása szerint nem az volt a terv az idény előtt, hogy a fiatalokat sokat játszassák, de a sok sérülés miatt erre kényszerültek. Van, amikor év közben kell megváltoztatnod a célokat, most is ez történt Hammond szerint, de nagyon örülnek a fiatalok fejlődésének, ha már így alakult ez az idény. Azt is elárulta, hogy többet figyeli az egyetemi játékosokat, mint korábban bármikor. Olyan kosarast akarnak kiválasztani a drafton, aki köré fel tudják építeni az egész csapatot.

A liga kiosztotta a hosszútávú sérülések miatt megítélt Disabled Player Exception kivételeket. Az Atlanta Hawks Al Horford miatt 5.25 milliós, míg a Bucks Carlos Delfino miatt 1.63 milliós kivétellel rendelkezik, amelynek felhasználására egy hónapja van a két alakulatnak. Ez azt is jelenti, hogy a Bulls vagy nem nyújtott be kérvényt Derrick Rose miatt, vagy nem ítélték meg nekik.

Olyan dolog történt, ami ritkán szokott a ligában: a Utah Jazz lehívta a waiverről Malcolm Thomast, így a San Antonio Spurs által kitett erőcsatár a Jazznél folytatja pályafutását - a Spursnél kialkudott szerződésének feltételei mellet. Thomas mindössze egy meccset kapott San Antonióban, a Jazznél úgy látszik ennek ellenére is számolnak vele.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy Othyus Jeffers 10 napos szerződést kapott a csapattól, ahogy azt várni lehetett. A 28 esztendős swingman a D-Ligában, az Iowa Energynél 22 mérkőzésen szerepelt idén, ezeken 22.8 pontot, 11.4 pattanót, 3.3 gólpasszt és 2.5 labdaszerzést átlagolt, 50.1%-os mezőnypontosság mellett.

D-Liga hírek

A Boston Celtics a Maine Red Clawshoz küldte brazil centerét, Vitor Faveranit, de a tegnap éjszakai meccs után ma vissza is tér a csapathoz a középjátékos Danny Ainge GM elmondása szerint, mindössze játéklehetőséget akartak adni a mostanában háttérbe szoruló Faveraninak.

Az Atlanta Hawks visszahívta a Bakersfield Jamtől Jared Cunninghamet. A hátvéd mindössze három mérkőzésen kapott szerepet a Hawksnál, lent viszont három részletben 17-szer lépett pályára, és 15.2 pontot átlagolt mérkőzésenként majdnem 30 perc alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus