Hírmorzsák 2014-01-29 (11:00)

Scott Brooks irányítja nyugatot az All-Staron, neki kell kijelölnie Kobe helyettesét is a kezdőben. Magic Johnson keményen lehordta Mike D'Antonit, Jeanie Buss szerint ha Kupchaknek jó a tréner, akkor neki is. 2015-től egészen biztosan a Bulls játékosa lesz Mirotic. Garnett szerint azért voltak gyengébbek ő és Pierce év elején, mert nem ők voltak a húzóemberek. Stephenson egész családja reméli, hogy maradhatnak a Pacersnél. Pekovics 7-10 napot biztosan kihagy bokasérülése miatt. Pachulia már a többiekkel edzett a Bucksnál. Glen Rice Jr-t visszahívta a Wizards a D-Ligából.

Eldőlt, hogy az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Scott Brooks lesz az All-Star gála főmeccsén a nyugati csapat trénere, miután a Portland TrailBlazers ma hajnalban kikapott a Memphis Grizzliestől, így biztos, hogy a február 2-ai "záráskor" a Thunder áll majd nyugat élén. Rögtön pluszmunkával kezdhet Brooks, mert mint arról tegnap este beszámoltunk, Kobe Bryant még heteket kénytelen kihagyni - nem csökkent a fájdalom térdében, 3 hét még minimum visszatérése -, biztosan nem lesz ott New Orleansban, és Brooks feladata megnevezni helyettesét a nyugati kezdőben.

Ha már közvetve szóba került a Los Angeles Lakers, akkor folytassuk velük: Magic Johnson a Los Angeles Timesnak Mike D'Antoniról beszélt. Szerinte a jelenlegi vezetőedző nem tanít védekezést, mert már negyvenvalahány meccs eltelt a szezonból, és még mindig ugyanaz történik: elzárás-leválás után az ellenfél kisembere a gyűrűig gyalogol, zavartalanul, erre pedig egyelőre semmit nem lépett a csapat.

Magic elmondása szerint szerette D'Antonit, amikor Phoenixben volt, de a Lakersnél a bajnoki címek számítanak, és szerinte nagy hibát követtek el, amikor nem vitték vissza Phil Jacksont. Azt is hozzátette, hogy szerinte legalább el kellene indulniuk a bajnoki cím irányába, mert a LeBron James, Carmelo Anthony, Chris Bosh szintű játékosok soha nem fognak a Lakershez igazolni, ha ez nem történik meg.

Az említett Phil Jackson párja és a Lakers társtulajdonosa, Jeanie Buss az Orange County Registernek adott interjújában sokkal barátságosabb hangot ütött meg. Elmondása szerint a gárda GM-je, Mitch Kupchak nemrég támogatásáról biztosította D'Antonit, és ha Kupchak magabiztos a trénerrel kapcsolatban, akkor ő is az.

A Chicago Bulls tulajdonosa, Jerry Reinsdorf a WGN.com-nak azt nyilatkozta, hogy a csapat 2015 nyaráig egészen biztosan megegyezik Nikola Miroticcsal, a montenegrói származású spanyol erőcsatár másfél év múlva biztosan a Bulls játékosa lesz - hogy jövőre mi lesz, arra nem tért ki Reinsdorf.

A Brooklyn Nets erőcsatára, Kevin Garnett Tim Bontempsnek (New York Post) elárulta, utóbbi időben mutatott jobb játékuk annak köszönhető, hogy mikor Brooklynba mentek Paul Pierce-szel, úgy gondolták, ők csak a második vonalba tartoznak. Aztán Brook Lopez egész évre kiesett, Deron Williams is folyamatosan bajlódott a bokájával, így előléptek elsőszámú emberekké. Szerinte amikor valaki csak kiegésztőjátékos, akkor egy kicsit visszavesz, nem játszik olyan erőteljesen, főleg úgy, hogy vele és Pierce-szel először történt meg karrierjük során, hogy nem ők voltak a húzóemberek.

Nemcsak maga Lance Stephenson, hanem a szülei is bíznak abban, hogy a dobóhátvéd az Indiana Pacersnél marad a nyár után is. A játékos édesapja azt mondta, hogy bíznak abban, hogy sikerül megegyezniük a hosszabbításról. Hallotta, hogy Larry Bird Paul George új szerződésének bejelentésénél azt mondta, hogy "Lance, te és az édesapád ültök itt következőleg", ő pedig hisz is Birdnek, a kosaras is hisz ebben a forgatókönyvben, úgyhogy amíg más nem történik, addig ez a tervük. Stephenson édesanyja annyit tett ehhez hozzá, hogy nem próbálják a nyári szituációt elemezni, amíg nem kerülnek oda.

A Minnesota Timberwolves centere, Nikola Pekovics 7-10 napig egészen biztosan nem lép pályára, mivel gyulladás van a jobb bokájában. A montenegrói kosaras a tegnap esti MRI vizsgálatok után került parkolópályára, és 1-1.5 hét múlva vizsgálják újra állapotát, egyelőre nem tudni biztosan, mennyit is kell pontosan kihagynia. Pekovics tegnap hajnalban, az első negyed közepénél hagyta el a játékteret a Chicago Bulls elleni találkozón, és nem is tért vissza a pályára.

A Milwaukee Bucks grúz centere, Zaza Pachulia 26 meccset hagyott ki eddig fáradásos lábtörése miatt, de tegnap újra együtt edzett a csapattal, és kézzel fogható közelségbe került számára a visszatérés. A középjátékos azt nyilatkozta, hogy sokat erősített az utóbbi időben. Nem tudta, hogyan fog majd menni az első tréning a többiekkel, de szerinte jól sikerült, azt azonban nem tudja pontosan, mikor is térhet vissza meccsen is.

A Washington Wizards visszahívta a D-Ligából, az Iowa Energytől Glen Rice Jr-t, véget ért a rehabja és a lenti formába hozása az újonc swingmannek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus