Hírmorzsák 2014-01-29 (21:00)

Anthony Davisnek kiment a bal mutatóujja. Pau Gasol a lágyékával bajlódik. Iman Shumpert válla megzúzódott. A csapatok nem biztosak abban, hogy Bynum mennyire akar még kosárlabdázni. Conley Courtney Lee-t dicsérte. Aldridge a Portland történetének harmadik legeredményesebb játékosa lett. Monroe-t nem cseréli a Pistons. Belinelli ott lesz az All-Star gála tripladobóversenyén. Magic Johnson all-time top5-jében nincs benne Kobe, a top12-ben igen. Durant és James ott van Magic kedvencei között, a sportscience a két játékost hasonlította össze (videó). A Knicks a D-Ligába küldte Tylert, Murryt és Aldrich-ot.

Ma hajnalban a New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis egészen kiváló meccset tudhatott magáénak - 30 pontot, 8 blokkot és 7 pattanót jegyzett a Cleveland Cavaliers elleni győztes találkozón -, de a negyedik negyedben kiugrott a bal mutatóujja. A csapatorvos azonnal visszarakta a sérült testrészt a rendes helyére, így valószínűleg nem kell kihagynia egyetlen összecsapást sem Davisnek, de azt nyilatkozta, hogy soha nem fájt még ennyire, ha eltört vagy kiment az ujja.

A Los Angeles Lakersnél újabb játékos eshet ki: Pau Gasol saját bevallása szerint már egy ideje küszködik lágyéksérülésével, ma hajnalban azonban már a mérkőzés elejétől gondjai voltak, közel sem tudott olyan dinamikus mozdulatokat tenni, mint egészségesen, ezért lehet, hogy kihagyja csapata szombat hajnali, Charlotte Bobcats elleni meccsét.

Bár a New York Knicks ma hajnalban kiütötte a Boston Celticst, megint véráldozattal járt a sikerük, ugyanis Iman Shumpert válla megzúzódott. Az első hírek szerint nem komoly a baj, de egy pár meccset így is ki kell hagynia a dobóhátvédnek.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy a D-Ligába, az Erie Bayhawkshoz küldték Toure Murryt, Cole Aldich-ot és Jeremy Tylert. A három játékos ma a Bayhawksszal edz, de holnap vissza is hívják őket a New Yorkhoz a csütörtök esti meccsre.

Andrew Bynum még mindig szabadügynök, pedig már több mint három hete kitette őt keretéből a Chicago Bulls. A center Marc Stein (ESPN) forrásai szerint továbbra is a veterán minimumnál nagyobb szerződésben gondolkodik, a csapatok viszont továbbra sincsenek arról meggyőződve, mennyire akar még játszani a center.

A Memphis Grizzlies 7-2-vel áll, mióta Courtney Lee-t megszerezték a Boston Celticstől, és 5-1-gyel, mióta Marc Gasol visszatért. Mike Conley dicsérte a dobóhátvédet: szerinte Lee pontszerzésben és védekezésben is sokat tud hozzátenni a csapathoz, az atletikus képességei is jók, magas a kosár IQ-ja és gyorsan tanul. Az irányító azt is hozzátette, hogy ő, Lee és Mike Miller sokkal nagyobb teret tudnak adni a Gasol - Zach Randolph kettősnek, a spacinggel pedig nagy problémájuk volt korábban.

A Memphis ma hajnalban a Portland TrailBlazerst verte, LaMarcus Aldridge azonban mérföldkőhöz érkezett: megszerezte 10.406. pontját is az oregoniaknál, ezzel a franchise történetének harmadik legeredményesebb játékosa lett. A 10.405 pontot jegyző Clifford Robinsont előzte meg, előtte van még Terry Porter (11.330) és Clyde Drexler (18.040).

A korábban már említett Marc Stein (ESPN) hozta le, hogy a Detroit Pistons nemcsak a Washington Wizardshoz, de más csapathoz sem akarja elcserélni Greg Monroe-t, nem elérhető a nyáron korlátozott szabadügynökké váló magasember.

Az All-Star gáláról egy hír már kiszivárgott: a San Antonio Spurs dobóhátvédje, Marco Belinelli a La Gazetta dello Sportnak elmondta, hogy meghívták a tripladobóra, ott lesz a versenyen.

A Los Angeles Lakers ikonja, Magic Johnson twitteren kiírta a szerinte legnagyobb kosárlabdázókat. Az első ötösben Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar, Larry Bird, LeBron James és Kevin Durant kapott helyet, kapott is azért Magic twitteren, hogy kihagyta Kobe Bryantet. Később még hét nevet hozzátett ehhez: ebben már ott volt Bryant Hakeem Olajuwon, Tim Duncan, Charles Barkley, Shaquille O'Neal, Isiah Thomas és Julius Irving mellett.

A Sportscience összehasonlította LeBron Jamest és Kevin Durantet:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus