Hírmorzsák 2014-01-30 (11:30)

Ginobili 3-4 hetes kihagyásra kényszerül (combhajlító). Davis ujjsérülése miatt mégsem játszhatott hajnalban. Az All-Star gála Rising Stars meccsén résztvevők névsora. Bennett Kwame Brown mellett az egyetlen 1/1-es, aki újoncként nem kapott meghívást erre a meccsre. Nowitzki a liga történetében 13-ként 26.000 pont fölött. A Bobcats a rájátszás érdekében erősítene a deadline előtt. Drafthírek (Embiid az 1/1 jelenleg, Ennis megelőzte Smartot és Exumot is?). Sullingertől azt kérik, legyen már most is a Celtics vezére. Chris Grant felelősséget vállal a Cavs teljesítményéért, Dan Gilbert egyelőre segítőkész velük. Karaszev megint a D-Ligában.

A San Antonio Spurs drukkereinek egy újabb rossz hír tegnap estéről: Danny Green és Kawhi Leonard után Manu Ginobilinek is hosszabb időt, 3-4 hetet kell kihagynia. Az argentin dobóhátvédnek a bal combhajlítója húzódott meg.

A korábbi hírekkel ellentétben mégis ki kellett hagynia a ma hajnali, Minnesota Timberwolves elleni találkozót Anthony Davisnek. A New Orleans Pelicans magasemberének tegnap hajnalban ment ki a bal mutatóujja, és hiába rakták azonnal vissza, olyan fájdalmai voltak, hogy nem tudta vállalni a játékot. Azt egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia Davisnek, státusza day-to-day.

Megvan az All-Star gála Rising Stars meccsén résztvevők névsora, legalábbis jelen állás szerint (sérülés természetesen még közbeszólhat): Anthony Davis, Michael Carter-Williams, Trey Burke, Bradley Beal, Harrison Barnes, Pero Antics, Giannis Antetokounmpo, Steven Adams, Andrew Drummond, Tim Hardaway Jr., Terrence Jones, Damian Lillard, Victor Oladipo, Kelly Olynyk, Mason Plumlee, Jared Sullinger, Jonas Valanciunas és Dion Waiters lesznek ott a megmérettetésen. A két csapatot majd Shaquille O'Neal és Charles Barkley választják ki.

Anthony Bennett Kwame Brown után a második olyan 1/1-es, akit nem hívtak meg az All-Star gála legjobb újoncokat és másodéveseket tömörítő mérkőzésére - 20 éve rendezik meg ezt a meccset is az All-Star hétvégén.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) az ellenfelek vezetőitől úgy tudja, hogy a Charlotte Bobcats inkább erősítene a cserehatáridő lejárta előtt, mint gyengítené állományát egy jó draftpozíció érdekében, mert nagyon szeretnének végre megint rájátszásba jutni, elegük van a sok vereségből és a kevés sikerélményből.

Chad Ford (ESPN) a drafttal kapcsolatban osztotta meg gondolatait, illetve az általa hallott információkat. A hírek szerint Joel Embiid, Jabari Parker és Andrew Wiggins a három játékos, akik esélyesek az 1/1-re, az utóbbi időben azonban Embiidet egy kicsit többre tartják már, mint a többieket. Julius Randle szóba sem kerül, mint első választott, de ami érdekesebb, hogy állítólag a Syracuse játékosa, Tyler Ennis több csapatnál is megelőzte Marcus Smartot és Dante Exumot is, mint a legjobb irányító.

A Boston Celtics fiatal erőcsatárának, Jared Sullingernek az utóbbi időben nem megy - a ma hajnali, Philadelphia Sixers elleni találkozó előtti három meccsen összesen 16 pontot és 12 pattanót szedett össze -, és bár kéz- és csuklósérüléssel is bajlódik, Brad Stevens vezetőedző leült vele beszélgetni kicsit erről, illetve arról, hogy vállaljon fel nagyobb szerepet az újjáépülés elején járó együttesnél.

Stevens azt nyilatkozta a RealGM-nek, hogy először is azzal kezdte Sullingernek, hogy fogja fel, a sérülésekkel együtt játszik. Az erőcsatár akar és nagyon szeret is kosarazni, ezt pedig nagyra értékeli. Azt is hozzátette viszont, hogy megkérte, ne elégedjen meg azzal, hogy 22 évesen ennyit teljesít. Olyan szituációban vannak, hogy a fiatalabbaktól is azt kell kérniük, legyenek vezérek. Sullingernek annyit mondott Stevens, hogy tudják, hogy 22 éves, de nagyon érett kosaras, és szükségük lenne arra, hogy pár évvel előrébb járjon játékban, mint ami a tényleges kora. Tudják, hogy ez nem teljesen fair vele szemben, de úgy érzik, jó lehetőség is ez az erőcsatár számára.

Napi stat: Mai 38 pontjának köszönhetően Dirk Nowitzki átlépte a 26.000-es határt, a liga történetében 13-ként.

A Cleveland Cavaliers GM-je, Chris Grant a Cleveland Plain-Dealernek azt nyilatkozta, hogy tudják, hogy őket - a szakmai stábot - és személy szerint leginkább őt lehet felelőssé tenni a 16-29-es mérlegért, nagyon frusztrálja is ez őket, mert szerinte a szurkolók sokkal jobbat érdemelnek ennél. Az, hogy nem játszanak elég energiával, elfogadhatatlan, ez nem az ő stílusuk, és nem az a stílus, amilyenek a jövőben szeretnének lenni.

Grant hozzátette, hogy mindenki tudja, Dan Gilbert tulajdonos nyerni akar, és szerinte Gilbert odaadása és az ohiói szurkolók nagyon különleges kombináció. A tulaj azonban Grant elmondása szerint nagyon segítőkész: sokat kérdez, vitatkozik, beszélget, de ezt a helyes módon teszi, és ezt is várja tőle a vezetőség. Amellett, hogy segítőkész Gilbert, minél hamarabb is szeretne nyerni, de ezzel ők is ugyanígy vannak.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy a D-Ligába, a Canton Charge-hoz küldték Szergej Karaszevet. Az orosz swingman lent eddig 6 meccset játszott, mialatt 13 pontot, 4.5 pattanót és 1.8 gólpasszt jegyzett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus