Hírmorzsák 2014-01-30 (22:00)

Irving lelépne Clevelandből? Ha a Miami nagy hármasa szétesik, Bosh a legvalószínűbb távozó, LeBronnál nagyobb az esély a maradásra. A Nets 2016-ban Durantet akarja megszerezni. KD NBA-rekordot állított fel. Bledsoe-t meg akarja szerezni a nyáron a Lakers. Cartier Martin nem kap a szezon végéig szóló szerződést a Bullstól. Lowrynak már az MVP rigmus is elhangzott Torontóban. Rivers elégedett Türkogluval. Brooks smallballt használt a Heat ellen, de nem akarja ezt állandósítani. McGee és Blatche az idei vb-n ott lehetnek a Fülöp-szigeteki válogatott színeiben.

Chad Ford (ESPN) forrásai szerint Kyrie Irving négyszemközt már közölte a hozzá közel állókkal, hogy szeretne lelépni Clevelandből. A dolgot megnehezíti, hogy az irányító 2015 nyarán korlátozott szabadügynök lesz, legkorábban pedig csak 2016 nyarán mehet bárhova, ahova ő akar. Ford hozzátette, hogy nem véletlen, hogy a Cavaliers ennyire szeretne rájátszásba kerülni, próbálnak nyerő csapatot csinálni Irving köré, és ezzel kicsit boldogabbá tenni.

Szintén Ford jelentette, hogy beszélt a csapatokkal és az ügynökökkel, és ha felbomlik idén nyáron a Miami Heat nagy hármasa, akkor az a legvalószínűbb, hogy Chris Bosh lép le. Ford szerint több együttes is kész maximum szerződést az erőcsatár orra alá tolni, és sokkal nagyobb szerepet szánnak neki, mint most a Heat. LeBron James is távozhat, de Ford szerint arra több esély van, hogy marad Miamiben.

A New York Daily News forrásai szerint 2016 nyarán a Brooklyn Nets rá fog mozdulni Kevin Durantre - az Oklahoma sztárja akkor lesz szabadügynök, amennyiben nem hosszabbítanak addig vele.

Durant egyébként beállított egy NBA-rekordot: sorozatban 8-szor jutott 30 pont fölé úgy, hogy csapata mindegyik meccset megnyerte. Korábban Elgin Baylornak, Moses Malone-nak, Michael Jordannek, Shaquille O'Nealnek és Amare Stoudemire-nek sikerült ez.

Chris Broussard (ESPN) úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers erősen gondolkodik azon, hogy a nyáron megpróbálja megszerezni Eric Bledsoe-t, aki korlátozott szabadügynök lesz. Ehhez az aranysárga-liláknak valószínűleg durván túl kell fizetniük a hátvédet, különben a Phoenix Suns meccselni fogja az ajánlatot.

Ami biztosnak tűnik jelen pillanatban, hogy Cartier Martin nem kap szerződést a szezon végéig a Chicago Bullstól - második 10 naposa tegnap járt le, és hiába támogatta leigazolását Tom Thibodeau vezetőedző, úgy tűnik, nem tartják meg a kosarast.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry 33 pontot és 11 gólpasszt jegyzett ma hajnalban, az Orlando Magic legyőzése közben, és a kanadai közönség már az "MVP" rigmust is elkezdte skandálni a játékosnak. Lowrynak jó esélye van bekerülni az All-Starra, vezetőedzője, Dwayne Casey pedig el is mondta, hogy nagyon izgul játékosáért, mert szerinte az egyik legjobb irányító idén a ligában.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers nagyon elégedett a Hedo Türkoglu által mutatott játékkal. A tréner azt mondta, hogy a török labdakezelése lepte meg leginkább, mert ha ilyen sok időt kihagy valaki, akkor az jön vissza legutoljára, csak miután hozzászokott már a játék ritmusához, Türkoglunak viszont nem volt ezzel gondja már az első meccseken sem.

Rivers azt is elmesélte, hogy rögtön az első meccsén csinált egy-két nagy butaságot DeAndre Jordan, Türkoglu azonban még a pályán helyrerakta úgy, hogy nem is ismerik szinte egymást, de hallgatott rá a center, mert tudja, milyen sok időt töltött a ligában. Rivers szerint a játékosok könnyen megtalálják a közös hangot, ha helyén van a szívük, és szerinte ez egy jó csapat ismérve.

Az Oklahoma City Thunder hat perc játék után 4-22-vel állt a Miami Heat ellen, ám Scott Brooks vezetőedző változtatott, Perry Jones III-t küldte pályára Kendrick Perkins helyett, és a smallball meghozta a várt eredményt, végül simán nyert a Thunder. Brooks azt nyilatkozta, hogy ez a felállás csak erre a meccsre vonatkozott, ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve ez lesz a standard az Oklahománál.

Kevin Durant Jones III-t dicsérte, aki szerinte védekezésben és támadásban is odatette a magáét, amire nagy szükségük volt. A sztár szerint lesznek olyan meccsek, mikor bizonyos játékosok többet játszanak, aztán lesznek olyanok, amikor nekik kell áldozatot hozniuk, és kevesebbet kerülnek parkettre. Ez történt a Miami ellen is, de jól reagált erre mindenki, így nyerni tudtak. A Thunder egyébként zsinórban 6 vereség után tudta legyőzni riválisát.

A végére pedig egy érdekes páros: JaVale McGee és Andray Blatche újra egy csapatban játszhatnak, mindketten tagjai lehetnek a Fülöp-szigetek válogatottjának a 2014-es világbajnokságon. A Washington Wizardsnál már kosarazott együtt a két magasember, egészen botrányos hatással voltak egymásra akkor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus