Hírmorzsák 2014-01-31 (10:45)

Megvannak a teljes All-Star keretek, az edzők kijelölték a cseréket. Irving cáfolta, hogy menni akarna Clevelandből, szeretne hosszútávon is a Cavs játékosa lenni. Nash karrierje legnehezebb időszakát éli, de meg akar felelni a kihívásnak. Kemba Walker ma este visszatérhet a Lakers ellen. A Denver reaktiválhatja Andre Millert a sok sérülés miatt. Luc Longley-nál érdeklődnek a csapatok Dante Exum felöl. D-Liga hírek (Canaan, Mitchell, Siva, Murry, Tyler, Aldrich)

Megvannak az All-Star gála főmeccsének cseréi is, az edzők által leadott szavazatok alapján teljes kelet és nyugat kerete. Keleten a legnagyobb kimaradók talán Kyle Lowry és Lance Stephenson, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint előbbi maradt le legkisebb különbséggel a gáláról, Joe Johnsonnal szemben.

Nyugaton a hátvédek közül Goran Dragic és Mike Conley nem lesz ott, de a nyugati keret így is teljesnek tűnik. A felső posztokra nem sikerült bekerülnie DeMarcus Cousinsnak, Tim Duncannek és egyelőre Anthony Davisnek sem, de a hírek szerint utóbbi a legesélyesebb arra, hogy Kobe Bryant helyét átvegye a nyugati kezdőben. A cserék:

Kelet: Roy Hibbert, Joakim Noah, DeMar DeRozan, Chris Bosh, Joe Johnson, Paul Millsap, John Wall.

Nyugat: Tony Parker, Damian Lillard, LaMarcus Aldridge, Dirk Nowitzki, James Harden, Chris Paul és Dwight Howard.

A Clevland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving a New York Knicks elleni vereséget követően azt nyilatkozta, hogy nagyon sok pletyka van azzal kapcsolatban, hogy le akar lépni Clevelandből, de ez nem fedi a valóságot. Tudja, hogy most nagyon nem megy nekik, de ez a helyzet nem róla szól, hanem az egész csapatról. Élvezi, hogy a Clevelandben játszhat, még mindig csak az újoncszerződését tölti, boldog a Cavsnél, és elég magabiztos azzal kapcsolatban, hogy hosszútávon is a csapat játékosa lesz.

Semmit nem akar a jövővel kapcsolatban előre kijelenteni, de úgy érzi, hogy a kapcsolata Dan Gilbert tulajdonossal és a vezetőséggel jóval túlnyúlik a kosárlabdán, és szeret Clevelandben játszani. A nyári esetleges szerződéshosszabbításával kapcsolatban annyit mondott Irving, hogy egyelőre korai erről beszélni, az idei szezonra koncentrál, ezt próbálják meg helyretenni, de mindent megtesz a csapatért és Mike Brown vezetőedzőért is, minden meccsen a tőle telhető legtöbbet adja.

Bill Oram (Orange County News) Steve Nash-sel beszélgetett. Az irányító elmondta, hogy karrierje legnehezebb időszaka a Los Angeles-i, mert nagyon nagy elvárásokkal érkezett a Lakershez, és eddig semmi nem érte, csak csalódás. Nash az ESPN Los Angelesnek azt is hozzátette, hogy mióta eltört a lába, semmi sem egyszerű számára, de az életben is keresi a kihívásokat, ez pedig egy jó teszt számára, tanulhat magáról, illetve kötelező átverekednie magát ezen a problémán, úgyhogy ha túljut ezen, jobb ember lesz.

Majdnem két hete ment ki Kemba Walker jobb bokája - azóta a Charlotte Bobcats 3-2-es mérleget tudhat magáénak, de az irányító tegnap már együtt edzett a csapattal, és saját elmondása szerint az is elképzelhető, hogy ma este, a Los Angeles Lakers ellen pályára kerül. Walker azt nyilatkozta a Charlotte Observernek, hogy keményen készül azért, hogy újra játszhasson, próbálgatja a sérült bokáját, és úgy érzi, közel áll a visszatéréshez. Nem akar semmit sem elsietni, de nem akar tovább az oldalvonal mellett ülni.

Mivel Ty Lawson és Nate Robinson is sérült a Denver Nuggetsnél, így minden lehetőséget megvizsgálnak a coloradóiak, Brian Shaw vezetőedző elmondása szerint még az is szóba került, hogy visszahívják Andre Millert, aki január 1-je óta nem edz együtt a csapattal. Shaw azt mondta, hogy azóta nem is beszélt a játékmesterrel, de ezt már korábban is elmondta: bárkit hajlandó edzeni, aki hisz az általa használt rendszerben, és hajlandó elfogadni a szerepét.

A Los Angeles Lakers és több más csapat is a korábbi NBA-bajnoknál, Luc Longley-nál érdeklődik Dante Exum iránt. A Chicago Bulls egykori centere szerint mindenki tisztában van azzal, milyen technikai tudása van Exumnak, de a személyiségére kíváncsi mindenki, manapság ez a legfontosabb. Longley azt mondta, ez még inkább segíteni fogja Exumot, mert olyan karakter, akit a csapatok keresnek.

Az egykori középjátékos sokat volt a fiatal hátvéddel, felajánlotta a tanácsait, hogyan szokhat hozzá az NBA hozta nyilvánossághoz, illetve az előkelő helyen választottak irányába támasztott elvárásokhoz. Longley azt is elmondta, hogy a nyár folyamán még jobb benyomást tett rá Exum, jobb a döntéshozó képessége is, mint azt korábban gondolta.

D-Liga hírek

A Houston Rockets visszahívta a Rio Grande Valley Viperstől Isaiah Canaant.

A New York Knicks tartotta a tervet, visszahívták Toure Murryt, Cole Aldrich-ot és Jeremy Tylert is az Erie Bayhawks együttesétől.

A Detroit Pistons a hétvégére Tony Mitchellt és Peyton Sivát a Fort Wayne Mad Antshez küldi majd Vincent Ellis (Detroit Free Press) forrásai szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus