Hírmorzsák 2014-02-02 (11:45)

Áll a bál a Cavaliersnél: újabb cserék jönnek, ha nem változik a helyzet. Dengnek már most elege van. Grant utolsó szezonja ez Clevelandben, ha nem javulnak drasztikusan. Irving ügynököt vált a közeljövőben. Pau Gasol legalább egy hetet kihagy lágyéksérülése miatt. Wall megpróbálta megpuhítani kicsit Durantet, igazoljon a Wizardshoz 2016-ban. A Heat nagy hármasából mindenki maximumot akar a nyáron? Stephenson motivációként használja, hogy kimaradt az All-Starról. Anthony Davis Patrick Ewing nyomdokain. A Pistons nem akarja elcserélni Monroe-t. A Spurs 10 napost adott Shannon Brownnak, elküldték Jefferst. A Hawks Cartier Martint vitte vissza legalább 10 napra. T-Mac baseballozni fog? D-Liga hírek (Bazemore, Brooks, Ledo, Larkin, Murry)

Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) forrásai szerint egyre nagyobb a feszültség a Cleveland Cavaliersen belül, a játékosok Kyrie Irvingre és Dion Waitersre, valamint Mike Brown szakmai stábjára mutogatnak. Az egyik játékos azt mondta, hogy olyan, mintha Irvinget nem is érdekelné, mi történik, az egyik csapatközeli forrás szerint pedig teljes a fejetlenség a csapaton belül.

Az sem segíti a hatékony munkát, hogy Brownnak hét segédedzője van, a játékosokat pedig sokszor megzavarja, hogy ellentmondó utasításokat kapnak. Ezt fejtegette egy másik meg nem nevezett kosaras is, aki hozzátette, hogy egyáltalán nem élvezik a játékot, és bár tavaly Byron Scott-tal is veszítettek, de legalább szerettek kosárlabdázni. Két forrás szerint ha nem változik sürgősen a helyzet, újabb cserék várhatóak a Clevelandnél, és ez esetben Dion Waiters a legvalószínűbb távozó.

A hírek szerint Luol Deng kevesebb mint egy hónap alatt eljutott oda, hogy szerinte az egész Cavs egy szemétdomb. Mitch Lawrence (New York Daily News) forrásai szerint a kiscsatár az egyik közeli barátjának azt mondta, hogy a Bullsnál sem az edzői stáb, sem a vezetők nem tolerálták volna azt, ahogyan a clevelandi játékosok az edzésen viselkednek. Mióta Deng a Cavsnél van, állítólag több játékost is kidobtak a tréningről, fenyegetőznek, hogy nem játszanak, visszabeszélnek Brownnak, és egyszerűen úgy viselkednek, mint a rossz gyerekek.

Szintén Lawrence hozta le, hogy információi szerint Chris Grant az év végén távozik a GM-i pozícióból, mert a menedzsmentnek elege van a sok vereségből, abból, hogy még mindig nem állnak a PO-helyeken, vagy azok közvetlen közelében, illetve hogy állandóan öltözői problémákról hallani.

És még mindig a Cavs: Lawrence úgy tudja, hogy Kyrie Irving közel áll ahhoz, hogy kirúgja ügynökét, Jeff Wechslert. Az a hír járja, hogy Wechsler azt szeretné, ha az irányító Clevelandben maradna, ám arról ellentmondó információk láttak napvilágot, mit szeretne Irving, könnyen lehet, hogy távozni akar jelenlegi csapatától.

Nem meglepő, de újabb sérültje van a Los Angeles Lakersnek: az MRI vizsgálatok után kiderült, hogy Pau Gasol lágyéka meghúzódott, ezért legalább egy hét kihagyásra kényszerül. Az aranysárga-lilák hárommeccses idegenbeli túrán lesznek most, egy hét múlva térnek vissza Los Angelesbe, akkor nézik meg újra, hogy milyen állapotban van a magasember.

Nemcsak a Brooklyn Nets, hanem a hírek szerint a Washington Wizards is megpróbál rámenni 2016-ban Kevin Durantre - a Thunder sztárja a fővárosban született. A Wizards irányítója, John Wall a Washington Postnak elárulta, hogy már meg is próbálta finoman arra terelni a szót Durantnél, hogy mennyire jó lenne, ha a háromszoros pontkirály csatlakozna hozzá a Wizardsnál - azon a nyáron egyébként egyelőre csak Wallnak van biztosan szerződése Washingtonban.

Nem kell ilyen messzire menni a Miami Heat esetében, hiszen a három nagy sztár, LeBron James, Dwyane Wade és Chris Bosh idén nyáron kiléphet szerződéséből. A már említett Mitch Lawrence (New York Daily News) információi szerint mindhárman maximum szerződést akarnak majd, mivel 2010 nyarán mindhárman lemondtak némi összegről annak érdekében, hogy össze tudjanak állni. Az egyik vezetőségi tag elmondása szerint hármuk közül LeBron távozása az, ami miatt a leginkább aggódnak.

Az All-Star gála egyik legnagyobb kimaradója az Indiana Pacers dobóhátvédje, Lance Stephenson volt, a játékos azonban a New York Daily Newsnak elmondta, hogy mindezt motivációként fogja felhasználni. Stephenson úgy fogalmazott, hogy eddig is nagy volt rajta a nyomás, volt előtte kihívás, de ez még inkább így lesz ezentúl, mindenkit meg akar semmisíteni, le akar mosni a pályáról, főleg azokat, akiket behívtak helyette a gálára.

A Detroit Pistons tulajdonosa, Tom Gores az MLive.com munkatársával készült interjúban elmondta, nem akarnak túl nagy változtatásokat a deadline előtt, sem erősíteni, sem gyengíteni nem akarja a csapatot, inkább azt szeretné, ha a jelenlegi állomány teljesítménye javulna. Gores tagadta, hogy megpróbálnák elcserélni Greg Monroe-t.

Napi stat: Anthony Davis lett Patrick Ewing óta az első játékos, aki legalább 22 pontot és legalább 6 blokkot ért el három egymást követő találkozón - a New York Knicks legendája 1990-ben hajtotta végre ezt a bravúrt, 24 évet kellett tehát várni ahhoz, hogy valaki ismételjen.

A San Antonio Spurs 10 napos szerződést adott Shannon Brownnak, Othyus Jefferst pedig ezzel egy időben el is küldték az együttestől. A dobóhátvéd két bajnoki címet nyert anno a Los Angeles Lakersszel, legutóbb pedig két esztendőt a Phoenix Sunsnál töltött, mielőtt az idei szezon előtt elcserélték volna Washingtonba, akik pedig kirakták keretükből.

Az Atlanta Hawks ugyanilyen 10 napos kontraktust adott Cartier Martinnak. A swingman idén megfordult már Mike Budenholzer együttesénél, ám év közben kirakták a keretből, legutóbb pedig két 10 napos szerződés erejéig a Chicago Bullsnál próbálkozott - mint ismeretes, Tom Thibodeau-nak tetszett a játéka, de ennek ellenére sem szerződtették az idény végéig.

Egy kis bulvár: Jeff Van Gundy az ESPN TV-műsorában elmondta, hogy úgy tudja, Tracy McGrady baseballozni fog, legalábbis ki akarja magát próbálni ebben a sportágban is. T-Mac természetesen nem az MLB-ben fog játszani - Van Gundy forrásai szerint az Atlantic Ligában szereplő Sugar Land Skeeters dobója lehet az egykori kiváló kosaras, aki idén vonult vissza végleg.

D-Liga hírek

A Golden State Warriors a Santa Cruz Warriorshoz irányította Kent Bazemore-t és Marshon Brooksot.

A Dallas Mavericks a Texas Legendshez küldte Ricky Ledót és Shane Larkint.

A New York Knicks visszahívta az Erie Bayhawkstól Toure Murryt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus