Hírmorzsák 2014-02-03 (15:30)

A Suns Pau Gasol megszerzésén, és annak mikéntjén gondolkodik. A Clippers Vujacicot igazolja le a mai napon, a Grizzlies pedig Darius Morrisban gondolkodik, de képben van náluk Mike James is. Durant elmondása szerint nem gondolkodott azon, hogy a Wizardsnál játsszon, szeret Oklahomában kosarazni. Wall-t meghívták a zsákolóra és a Skills Challenge-re is, előbbit valószínűleg kihagyja a sarka miatt. A Warriors új stadionja biztosan nem készül el 2017-re. D-Liga hírek (Faverani, Brooks, Bazemore, Larkin, Roberson)

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Phoenix Suns szeretné megszerezni Pau Gasolt, próbálnak összeállítani olyan csomagot, amely a Los Angeles Lakersnek is megfelel és ők is feladnának a lejáró szerződésű spanyol magasemberért. Állítólag nagyon szeretnének egy idősebb, tapasztaltabb játékost a fiatal keretbe, aki segíteni tudja társait. Emeka Okaforral próbálnak meg ügyeskedni - mint ismeretes, a center kihagyta már több mint a szezon felét, így szerződésének nagy részét a biztosító fizeti innentől.

Okafor egyébként is kevesebbet keres, mint Gasol, így már kevesebb mint 3 millió dollárral lenne a luxusadó szintje fölött a Lakers, de az aranysárga-lilák eddig tartják magukat ahhoz, hogy nem csak spórolni akarnak Gasol elcserélésével, de vagy draftjogot, vagy fiatalt akarnak cserébe kapni.

A Los Angeles Clippers Sasha Vujacic leigazolását tervezi a Los Angeles times forrásai szerint. A szlovén hátvéd a hírek szerint már átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, és Denverben találkozik a csapattal a mai napon.

A Memphis Commercial Appeal információi alapján Darius Morris a Memphis Grizzlieshez szerződik a mai napon - igaz, egyelőre csak 10 napra. Az újság úgy tudja, hogy a játékos tegnap találkozott a Grizzlies szakmai stábjával, és ma írja alá kontraktusát. Ugyanez a lap pár órával korábban még arról számolt be, hogy a Memphis Mike James leigazolását tervezi, de valószínűleg Morris mellett döntöttek a vezetők.

Mint azt már tegnap megírtuk, John Wall megpróbálta kicsit rábeszélni Kevin Durantet arra, hogy 2016 nyarán igazoljon a Washington Wizardshoz. Az Oklahoma City Thunder sztárja a két csapat egymás elleni mérkőzése után azt nyilatkozta, hogy nagyon szerencsés, hogy újra visszatérhetett a fővárosba, nagyon régen nem látta már a családját és a barátait. Azt is hozzátette azonban, hogy egyáltalán nem gondolkodott még azon, hogy akar-e a Wizardsnál játszani - amellett, hogy szeret a fővárosban is játszani, szereti Oklahoma City-t.

Az előbb említett John Wallhoz tartozik, hogy a CSN Washington forrásai szerint a Wizards irányítóját meghívták a zsákolóversenyre és az irányítók ügyességi számára is, de mivel fáj a játékos sarka, így előbbin valószínűleg nem fog részt venni.

Egy rossz hír a Golden State Warriorsnak: a csapat bejelentette, hogy elhalasztották az új, San Francisco-i csarnok 2017-es nyitását. Rick Welts elnök azt mondta, az a fontos, hogy rendesen megcsináljanak mindent, nem az, hogy minél gyorsabban befejezzék a munkálatokat. Arról már korábban is lehetett hallani, hogy az előkészületi költségek megduplázódtak, jelenleg 180 millió dollárra rúgnak, ami nem gyorsítja a folyamatokat, emellett aláírásgyűjtést is szerveznek az új aréna megépítése ellen.

D-Liga hírek

A Boston Celtics visszahívta a Maine Red Clawstól Vitor Faveranit - az idényt kitűnően kezdő, azóta kicsit háttérbe szoruló brazil center összesen három meccset töltött lent.

Az Oklahoma City Thunder Andre Robersont hívta vissza a Tulsa 66erstől. A kiscsatár négy meccset játszott most lent, ezeken 14.8 pontot, 10.5 pattanót, 1.75 labdaszerzést és 1.75 blokkot átlagolt.

A Dallas Mavericks a Texas Legendstől hívta vissza Shane Larkint.

A Golden State Warriors Marshon Brookst és Kent Bazemore-t is visszahívta a Santa Cruz Warriorstől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus