Hírmorzsák 2014-02-04 (11:00)

Turner iránt a Bobcats, a Mavericks, a Hawks, a Suns és a Clippers is érdeklődik. A Dallas úgy gondolja, egy cserére van a nyugati élmezőnytől. A Wizards a Wall-Beal-Nené trió köré erősítene. A Nuggets, a Cavs, a Grizzlies és a Pistons mindenképpen cserélni akar a deadline előtt. A Gasol-Okafor csere azért nem ment még végbe, mert a Suns elsőkörös pickjeinél jobbat akar a Lakers. Manny Harrist valószínűleg nem tartják meg az aranysárga-lilák. Felton ügynököt váltott. Jason Smith térdét megműtötték, idén már nem játszik. Moultrie-nak elege van abból, hogy nem kap lehetőséget. Silver mindenképpen szeretne Seattle-i franchise-t. A D-Liga All-Star gálájának 20 fős kerete.

Rick Bonnell (Charlotte Observer) információi alapján a Charlotte Bobcats azon gondolkodik, hogy cseréljen-e Evan Turnerért, egyelőre azonban nincs közel a megállapodás a Philadelphia Sixersszel. Épp tegnap jött a hír, hogy a Philly egyre inkább szeretné elcserélné idősebb játékosait, és közülük is leginkább Turnert, és mivel a Charlotte-nak vannak első körös draftjogai, így a két gárda könnyen megegyezhet egymással. A profi karrierje negyedik évében járó swingman idén 18.1 pontot és 6 pattanót átlagol, és a Bobcats számára mindkét oldalon nagy segítség lehetne a PO-ért folytatott harcban.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks is bejelentkezett Turnerért. Náluk alapvetően Shawn Marion neve merült fel az üzlettel kapcsolatban - a fizetések miatt erre szükség is van, hiszen a Dallas csak draftjogért nem tudja átvenni Turner fizetését. A hírek szerint a Dallasnál úgy érzik, egyetlen cserére vannak attól, hogy fel tudják venni a versenyt a nyugati élcsapatokkal.

Amico forrásai szerint ráadásul nemcsak a Bobcats, a Mavs és a korábban már beharangozott Phoenix Suns érdeklődik Turner iránt, hanem az Atlanta Hawks és a Los Angeles Clippers is. A játékos Tom Moore-nak (Calkins Media) azt nyilatkozta, hogy nem zavarják a pletykák, mert nem olvas újságot. Ha tenné, akkor már több különböző időjárásra felkészülve is becsomagolt volna.

Még mindig Amico-info: a Washington Wizards is bekerülhet a Turner-Young-Hawes pletykákba, ugyanis szeretnék megerősíteni pozíciójukat a keleti PO-ért folytatott küzdelemben, ezért nyitottak bármilyen cserére, amellyel a John Wall, Bradley Beal, Nené trió mellé illő játékosokat tudnak szerezni.

A Sixersnél egyébként más távozó is lehet, ugyanis a szezon előtt bokasérülést szenvedő, így az idény első két hónapját kihagyó Arnett Moultrie továbbra sem játszik edzője, Brett Brown döntése alapján. A magasember Christopher A. Vitónak (Sixersdish) azt nyilatkozta a Brooklyn elleni mérkőzés előtt, hogy nem a bokájáról van szó és nem a kondijáról, egyszerűen elege van a kifogásokból, mert ha nem ez, akkor az a probléma, mindig van valami, ami indok lehet, hogy ne játszassák.

David Aldridge (nba.com) forrásai szerint a Denver Nuggets, a Cleveland Cavaliers, a Detroit Pistons és a Memphis Grizzlies mindenképpen szeretne cserélni a deadline előtt - valószínűleg egyik csapat sem a tankolás felé veszi az irányít, hanem megpróbálják megcélozni a rájátszást.

Mike Bresnahan (Los Angeles Times) információi szerint a Phoenix Suns és a Los Angeles Lakers azért nem egyezett még meg egymással a Pau Gasol - Emeka Okafor cseréről, mert a Lakers jobb első körös picket akar, mint amivel jelenleg rendelkezik a Suns. Az arizonaiaknak akár négy draftjoga is lehet idén a Top30-ban, de a jelenlegi legjobb csak 17. Mark Medina (Los Angeles Daily News) úgy tudja, hogy az aranysárga-lilák más csapatokkal is tárgyalnak, de ott egyelőre csak kezdetlegesek a beszélgetések.

Ha már a Lakers, akkor Medina írta azt is, hogy a csapat valószínűleg nem tartja meg Manny Harrist, akinek ma jár le a 10 napos szerződése. A hátvédnek nincs szerencséje, ugyanis pár sérült játékos éppen most tér vissza, emiatt valószínűleg Harrisnek a Lakersnél nem lehet lehetősége tovább a bizonyításra.

A New Orleans Pelicans magasembere, Jason Smith a teljes hátralévő idényt kihagyja, miután ma hajnalban megműtötték - kivették a porc egy részét a jobb térdéből.

A New York Knicks irányítója, Raymond Felton ügynököt váltott - ezentúl nem Tony Dutt, hanem a Wasserman Media Group képviseli az érdekeit.

A korábban már említett Sam Amico (FOX Sports Ohio) ligaforrásokra hivatkozta hozta le, hogy az új commish, Adam Silver prioritási listáján nagyon előkelő helyet foglal, hogy újra csapat legyen Seattle-ben. Nem zárják ki sem a költözés, sem a bővítés lehetőségét, de állítólag utóbbinak több esélye van, ugyanis a hírek szerint a liga egyáltalán nincs ellenére egy 31. csapatnak - sokkal inkább szeretnék ezt, mint hogy valamelyik franchise-t el kelljen költöztetni jelenlegi helyéről.

A D-Liga kihirdette 20 fős All-Star keretét - a 20 játékosból 16-nak van múltja az NBA-ben. A lista:

Az All-Star Futures csapat tagja: Hilton Armstrong (Santa Cruz), Seth Curry (Santa Cruz), Dewayne Dedmon (Santa Cruz), Justin Hamilton (Sioux Falls), Manny Harris (Los Angeles), Pierre Jackson (Idaho), Kevin Jones (Canton), DeAndre Liggins (Sioux Falls), Malcolm Thomas (Los Angeles) és Chris Wright (Maine).

Az All-Star Prospects csapat tagja: Isaiah Canaan (Rio Grande Valley), Robert Covington (Rio Grande Valley), Troy Daniels (Rio Grande Valley), Ike Diogu (Bakersfield), Devin Ebanks (Texas), Melvin Ely (Texas), Ron Howard (Fort Wayne), Othyus Jeffers (Iowa), Christapher Johnson (Rio Grande Valley) és Jarvis Varnado (Iowa).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus