Hírmorzsák 2014-02-04 (21:30)

A Suns és a Lakers újra tárgyalnak Gasolról. Nash és Blake játszanak, sőt, kezdenek is ma. Paul pénteken térhet vissza vállsérüléséből. Noah elnézést kért a bíróktól. Babbittet leigazolta a Pelicans, akik nagyon aktívak a cserepiacon is. A liga a szezon második felében elkezdi a tárgyalásokat a közvetítési jogokról. Jared Cunningham újra a D-Ligában. Draft hírek: egy GM már most előbb választaná Tyler Ennist, mint Irvinget. Wiggins a középiskolás formáját hozzá, egyre jobban játszik. Embiidnek olyan a lábmunkája, mint egy hátvédé. Aaron Gordon csapattársa sérülése miatt visszakerülhet eredeti posztjára.

Úgy tűnik, hogy a Phoenix Suns - Pau Gasol házasság még nem teljesen hamvába holt ötlet, ugyanis az ESPN forrásai szerint az arizonaiakat továbbra is érdekli a spanyol magasember, és a mai napon újra elkezdtek tárgyalni a Los Angeles Lakersszel. Lehet, hogy hajlandóak lesznek többet is feláldozni Gasolért, mint az eredeti elképzelések, de mindenképpen szeretnék látni, hogyan tér vissza jelenlegi lágyéksérüléséből, ami miatt egyébként injekciót is kapott.

A Lakershez tartozik, hogy Steve Nash és Steve Blake is játszani fognak ma este, a Minnesota Timberwolves elleni találkozón, ráadásul a hírek szerint mindketten kezdeni fognak.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul szombat hajnalban, a Toronto Raptors ellen térhet vissza jobb vállsérüléséből - egyelőre 16 meccset hagyott ki emiatt a játékmester. Nem edzett együtt még a csapattal, csak egyedül fut és dobál. Doc Rivers vezetőedző is elmondta, hogy egyelőre nem volt olyan tréningje Paulnak, ahol ütközésekkel együtt tudott volna gyakorolni, és nem is tudja, hogy mikor lesz normális edzése következőleg a csapatnak, de remélhetőleg a hét végéig visszatér az irányító.

A Chicago Bulls centerét, Joakim Noah-t ma hajnalban kiállították, miután minden bírónak elmondta, hogy "megb*szhatjátok". A mérkőzést követően a francia középjátékos elnézést kért, azt nyilatkozta, hogy nem kellett volna így reagálnia, tudja, hogy a bírók is csak a munkájukat próbálják végezni, és nem kellett volna ezeket mondania. Hozzátette, hogy reméli, a játékvezetők elfogadják a bocsánatkérését, és hogy továbbléphetnek.

A New Orleans Pelicans leigazolta Luke Babbittet - a vajkezű kiscsatár az orosz Nizsnyij Novgorodnál töltötte a szezon nagyrészét, és egyelőre nem is akarja kiadni az orosz együttes a kosaras játékengedélyét, erről külön meg kell állapodnia a Pelicansnek a Novgoroddal. Valószínűleg nem ez lesz a New Orleans legkomolyabb húzása a következő két hétben, ugyanis Adrian Wojnawowski (Yahoo Sports) forrásai szerint nagyon aktívak a cserepiacon.

Az új komisszár, Adam Silver első kiemelkedő jelentőségű tárgyalása a szezon második felében kezdődik, ugyanis ekkor fog elkezdeni tárgyalni az ESPN-nel és a TNT-vel a TV-szerződés meghosszabbításáról. A két csatorna 8 éves, 7.5 milliárd dolláros szerződése 2 és fél év múlva jár le, de mindkét cég szeretné megtartani közvetítési jogait az NBA-re anélkül, hogy azok kikerülnének a szabad piacra. Silver egy hét fős társaságot is kinevezett, ez a hetes fog neki segíteni a tárgyalásoknál, a tagjai pedig a tulajdonosok közül kerülnek ki: Greg Miller (Utah), Michael Reinsdorf (Chicago), James Dolan (New York), Ted Leonsis (Washington), Wyc Grousbeck (Boston), Peter Holt (San Antonio) és Clay Bennett (Oklahoma City).

Chad Ford (ESPN) több GM-mel is beszélgetett az idei draftról, és elég érdekes véleményeket lehetett olvasni. Az egyik GM például azt nyilatkozta, hogy a Syracuse Egyetem újonc irányítóját, Tyler Ennist előbb választaná jelenleg, mint Kyrie Irvinget - Ennis idén eddig 12.1 pontot, 5.7 gólpasszt, 3.3 pattanót és 2.3 labdaszerzést átlagolt. A vezető szerint a Syracuse játékosa mindent megcsinál, ami egy csapatnak kell a győzelemhez, most azonnal rábízná a saját gárdáját, és ő lenne az első számú irányítójuk, ezt pedig nagyon kevés első éves egyetemistára lehetett elmondani korábban.

Andrew Wigginsről is szó esett - az egyik vezető szerint a kiscsatár az utóbbi időben sokkal harciasabb, sokkal agresszívebb a pályán, és ugyanazt a Wigginst látják benne, akit a középiskolában is. A szombati meccsen sok dobást hibázott, de ezek jó vállalások voltak, egyszerűen nem estek be. A GM szerint a festékbeli befejezéseknél kell még javulnia mindenképpen Wigginsnek, de ha most kellene választania Embiid és közte, akkor nem tudná, mit csináljon.

Természetesen Joel Embiid is szóba került, nem csak Wigginsszel kapcsolatban. Az egyik ligában dolgozó vezető szerint a center lábmunkája az, ami igazán elképesztő, úgy mozog, mint egy hátvéd, és soha nem hátrál meg. Sok hibát követ még el, de a GM szerint ezek a hibák mind javíthatóak. Embiid egyébként 11.2 pontot, 7.7 pattanót és 2.7 blokkot átlagol találkozónként.

Kevesebb szó esik az Arizona Egyetem kiscsatár-erőcsatár átmenetéről, Aaron Gordonról, akiről viszont egy játékosmegfigyelő azt mondta, nagyon sokat fog segíteni neki, hogy Brandon Ashley az egész hátralévő idényre kiesett, így innentől eredeti posztján játszhat, erőcsatárként. A scout azt mondta, hogy amint megerősödik Gordon, sokkal jobb lesz négyes poszton, és ez segíteni fog számára a draftpozíciója javításában is. Gordont nagyon gyors, jó hozzáállású, mindig keményen játszó játékosnak tartja, de a megfigyelő szerint mindenkinek meg kell értenie, hogy mit fog tudni hozni egy csapat számára és mit nem.

Az Atlanta Hawks újra visszaküldte a D-Ligába, a Bakersfield Jamhez Jared Cunninghamet. A dobóhátvéd eddig idén 17 meccsen lépett pályára lent, ezalatt 15.2 pontot, 4.2 gólpasszt, 3.5 pattanót és 1.2 labdaszerzést átlagolt, a Hawksnál pedig mindössze 5 mérkőzésen kapott lehetőséget eddig.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus