Hírmorzsák 2014-02-05 (10:30)

Megint befagytak a tárgyalások a Suns és a Lakers között. Gasol még legalább két hetet kihagy. A Rising Stars meccs draftja péntek hajnalban lesz. Noah-t 15.000 dollárra büntették. Kidd és King szerint a Nets megtalálta az identitását. Stoudemire többet akar játszani. Brett Brown rájött, nagyobb meló előtt áll, mint azt gondolta volna. Rivers szerint nem elég kiegyensúlyozottak védekezésben. A Clippers Dudley-t cserélné. JO visszatért. LeBron megdöntheti Shaq rekordját. Bennett már nem görcsöl. Embiid komolyan gondolkodik azon, hogy maradjon még egy évet az egyetemen. D-Liga hírek (Moultrie, Lorenzo Brown, Roberson, Faverani)

Naponta változik a helyzet Pau Gasol és a Phoenix Suns ügyében - most Mike Bresnahan (Los Angeles Times) információi szerint megint megálltak a beszélgetések, az arizonaiak ugyanis továbbra sem hajlandóak valamelyik értékesebb első körös draftjogukat odaadni, a Los Angeles Lakersnek pedig továbbra is ez kell a spanyol magasemberért cserébe. A tárgyalásokat valószínűleg az sem lendítette előre, hogy kiderült, Gasolnak még legalább két hetet ki kell hagynia lágyéksérülése miatt, a következő hat találkozón sem léphet pályára, és csak az All-Star gála után, közvetlenül a deadline előtt térhet vissza a pályára.

A Lakershez kapcsolódik az is, hogy most már biztosan nem tartják meg Manny Harrist. A dobóhátvéddel a Minnesota Timberwolves elleni találkozó előtt közölték a döntést, ő pedig 19 ponttal jelezte a többi csapatnak, hogy ettől függetlenül szeretne a ligában maradni.

Az All-Star gála Rising Stars meccsének két csapatát - az újoncok és a másodévesek legjobbjai szerepelnek majd ezen az összecsapáson - péntek hajnalban, a Nets-Spurs meccs előtt draftolja le a TNT két szakértője, Chris Webber és Grant Hill.

A Chicago Bulls centerét, Joakim Noah-t 15.000 dollárra büntette a liga, miután verbálisan inzultálta a játékvezetőket a Sacramento Kings elleni találkozón. A francia játékos a mérkőzést követően elnézést kért, ettől függetlenül a csekket be kell majd fizetni.

A Brooklyn Nets 11-4-es mérleggel rendelkezik 2014-ben, a GM, Billy King pedig úgy gondolja, megtalálták a személyiségüket. Jason Kidd vezetőedző is ugyanígy gondolja, szerinte fontos, hogy legyen egy szerkezete és identitása a csapatnak, fontos, hogy tudják, kik ők és mit akarnak játszani akár támadásban, akár védekezésben, most pedig eljutottak erre a pontra. King hozzátette, hogy Brook Lopez nagyszerű pontszerző, de szerinte a jelenlegi, alacsonyabb szerkezettel jobbak védekezésben nélküle.

A New York Knicks erőcsatára, Amare Stoudemire a New York Daily Newsnak elmondta, hogy az orvosok a szezon első hete óta engednék játszani bármennyit, úgyhogy esetében a perclimit egyértelműen a vezetőedző, Mike Woodson döntése. Jól érzi magát, bármikor készen áll játszani, csak a tréneren múlik, mikor küldi pályára. Hozzátette, hogy beszélt már erről Woodsonnal, és a Knicksnél mindenki tudja, mennyit dolgozik az edzőteremben és a pályán is, hogy egyre jobb formába kerüljön.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown a Philadelphia Inquirernek elárulta, sokkal nehezebb dolga van, hogy meghonosítsa a győztes mentalitást új csapatánál, mint azt korábban gondolta. A tréner szerint rosszul mérte fel a helyzetet, de ez egyáltalán nem csökkenti benne a tettvágyat vagy a lelkesedését, csak egyszerűen felismerte, mekkora munka előtt állnak, és arra is rájött, hogy sok szerencse is kell majd ahhoz, hogy arra a szintre jussanak, ahova szeretnének eljutni. Brown szerint nincs lehetőség felgyorsítani a folyamatokat, nem tudnak átugrani egyetlen lépcsőfokot sem.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers az Orange County Registernek az mondta, egyelőre nem tartoznak a legjobb csapatok közé, mert nem tudnak kiegyensúlyozott, állandóan magas szintű játékot hozni védekezésben, nagy hullámzás van hátul mutatott teljesítményükben meccsről meccsre. A tréner úgy gondolja, hogy a statisztika alapján jobbak, mint amit ő gondol saját magukról. Meg tudják mutatni negyedekre, periódusokra, sőt, akár több meccsre is, hogy képesek jól védekezni, de ezt állandósítaniuk kell ahhoz, hogy komoly céljaik lehessenek.

Szintén a Clippershez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint nagyon szeretnének alakítani a játékosállományon, és a legvalószínűbb távozó Jared Dudley - hogy mit szeretnének érte cserébe, arról egyelőre nem látott napvilágot semmi.

A Golden State Warriors csúnyán kikapott ma hajnalban - 75-91-re vesztettek a Charlotte Bobcats ellen, hazai parketten. Egy jó hír volt mindössze a csapatnak, illetve a drukkereknek: visszatért csuklósérülése után Jermaine O'Neal. Nem a magasemberen múlott a csúfos végeredmény, hiszen 16 és fél perc alatt 9 pontot, 8 pattanót és 1 blokkot is jegyzett.

Napi stat: a Miami Heat sztárja, LeBron James egyelőre 78.6%-kal dob a festékből, és amennyiben tartani tudja ezt a mutató ebben az idényben, akkor ezzel megdönti Shaquille O'Neal vonatkozó statisztikáját.

A 2013-as draft 1/1-ese, Anthony Bennett nagyon sok kritikát kapott már eddig is, ám az utóbbi időben több sztár is próbálta biztatni a játékost. Bennett az Akron Beacon Journalnak azt nyilatkozta, hogy például Vince Carter, Carmelo Anthony vagy Tyson Chandler a pályán ugyan beszólogattak neki, de a meccs után odamentek hozzá, és azt tanácsolták neki, hogy dolgozzon tovább, ne csüggedjen. Bennett elmondta, hogy most már sokkal szabadabb a pályán, ismeri a játékokat, ezért nem gondolkodik, nem görcsöl annyit, csak játszik, ettől javult teljesítménye az utóbbi időben.

Az idei draft legtöbb helyen 1/1-esnek jelölt játékosa, Joel Embiid tegnap azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy erősen gondolkodik azon, hogy visszatérjen a Kansashez jövőre is. Embiid azt mondta, hogy egyelőre nem ez foglalkoztatja, csak az idény befejezését követően hozza meg majd döntését, de komoly esély van rá, hogy marad még egy évet az egyetemen. Vezetőedzője, Bill Self annyit tett hozzá a történethez, hogy a center okos, át fogja gondolni a lehetőségeket, és nem fog rossz döntést hozni akkor sem, ha marad, illetve akkor sem, ha megy az NBA-be.

D-Liga hírek

A Philadelphia Sixers a Delaware 87ershöz küldte Arnett Moultrie-t és Lorenzo Brownt. Moutlrie először kerül le idén, a több játékidő, illetve lehetőség által akarják formába hozni.

Az Oklahoma City Thunder a Tulsa 66ershez küldte Andre Robersont.

A Boston Celtics újra leküldte a Maine Red Clawshoz brazil centerét, Vitor Faveranit, aki idén eddig 16.3 pontot, 12 pattanót és 3.7 gólpasszt átlagolt a D-Ligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus