Hírmorzsák 2014-02-06 (15:45)

Carmelo és Durant a hónap játékosai, Carter-Williams és Burke a hónap újoncai. Woodsont még a deadline előtt menesztheti a Knicks. A Clippers LeBron Jamest akarja megszerezni a nyáron. Magic Johnson szívesen segítene a Lakersnek a szabadügynökök csapathoz csábításában. A Kings újra össze akarta rakni Gayt egy meghatározó magasemberrel, a kiscsatár még nem döntött arról, kilép-e jövő évi szerződéséből. Aldridge-nak a győzelem, a boldogság és a megbecsülés lesz a legfontosabb, amikor a jövőjéről dönt majd. Gortat a piszkos munkát végzi a Wizardsnál, de kezd hozzászokni a szerepéhez. A Pelicans értékesítette csarnokának névhasználati jogát.

Kevin Durant és Carmelo Anthony lettek január hónap legjobb játékosai nyugaton és keleten. Az Oklahoma City Thunder kiscsatára 35.9 pontot átlagolt 54.9%-os mezőnymutatóval, emellett volt 1.63 labdaszerzédse is találkozónként. A New York Knicks sztárja 28.7 pontot és 9.0 pattanót tett a közösbe fellépésenként, miközben 49.4%-kal dobott a triplavonalon túlról.

Január hónap újoncai Michael Carter-Williams és Trey Burke lettek. A Philadelphia Sixers egyese átlag 16.5 ponttal, 5.6 pattanóval és 5.6 gólpasszal zárta a 2014-es naptári év első hónapját. A Utah Jazz játékmestere 11.8 pontot és 6.8 gólpasszt tud felmutatni találkozónként.

Ha már szóba került a Knicks, akkor folytassuk velük: a Bergen Record információi szerint Mike Woodson vezetőedzőt még a február 20-ai cserehatáridő lejárta előtt meneszthetik pozíciójából. A tréner szerint ha minden úgy alakult volna, ahogy gondolták a szezon kezdetén, akkor nyilvánvalóan nem merülnének fel ilyen pletykák. Sok bajuk volt a sérülésekkel, és ebből adódóan nem sikerült semmilyen kiegyensúlyozott játékot felépíteniük. Woodson szerint viszont az a dolga, hogy átsegítse fiait a nehéz időkön, és még mindig bőven van esélyük bejutni a rájátszásba, ez is a céljuk.

Az ESPN forrásai szerint a Los Angeles Clippers már vizsgálja azokat a lehetőségeket, hogyan tudnák megszerezni LeBron Jamest a nyár folyamán. Ehhez egyébként mindenképpen sign-and-trade-re lesz szükségük, és a ligában dolgozó vezetők szerint Blake Griffint kérné cserébe a Miami Heat - ez sem lenne még elég, még további szerződéseket kellene kiszórniuk James leigazolásához. Egy LeBronhoz közeli forrás azt állítja, hogy ezúttal más lesz a szabadügynökpiac James esetében, mint volt korábban. Nemcsak azokat a csapatokat fogja vizsgálni a játékos, akiknek van elég sapka alatti helyük, hanem mindenkit, mert tudja, hogy minden együttes csinálna elég helyet, ha ezzel leigazolhatná őt.

A némileg kritikusabb hangok után úgy tűnik, hogy Magic Johnson szívesen segítené a Los Angeles Lakerst. A legenda a Los Angeles Daily Newsnak azt mondta, hogy imádja a franchise-t, és nemrég érdeklődött Mitch Kupchaknél, hogy segíthet-e valamiben, leginkább a szabadügynökök Lakershez csábításában. Magic szerint sokan nem tudják, de Jerry Buss idejében dolgozott bizonyos ideig ilyen szerepkörben, ő hívta fel először Ron Artestet és Lamar Odomot is, hogy igazoljanak az aranysárga-lilákhoz, és ezt a munkát szívesen végezné most is.

A Sacramento Kings nem véletlenül cserélt Rudy Gayért: Michael Malone vezetőedző és a szakmai stábja biztos volt benne, hogy jobban fog náluk teljesíteni a kiscsatár, mivel a Memphis Grizzlieshez hasonlóan náluk is vannak támadásban meghatározó magasemberek. Malone a Sacramento Bee-nek elmondta, hogy egyáltalán nem akarja megbántani a Torontót, de sem Jonas Valanciunas, sem Amir Johnson nem ilyen játékosok, és úgy gondolták, hogy Gay Cousinsszal párban újra kiteljesedhet.

A kosaras azt mondta, hogy az edzők első kérdése az volt, hol szeretné leginkább megkapni a labdát, ennél jobb indítást pedig el sem tudott volna képzelni. Ő elmondta nekik, hol a leghatékonyabb a saját érzése szerint, és olyan figurákat építettek fel, ahol ilyen szituációkban tud labdát kapni.

Gay Marc Steinnek (ESPN) is nyilatkozott - elmondása szerint még nem döntötte el, hogy kilép-e jövő évi, 19.3 millió dolláros szerződéséből. A kiscsatár azt mondta, hogy ha eljön a nyár, akkor leül a családjával, barátaival, átveszi az előnyöket és a hátrányokat, és azok alapján fog dönteni, de egyelőre még nem tudja, mi lesz. Most még próbálja kizárni a nyarat, és csak arra koncentrál, hogy milyen jó volt eddig hozzá a Kings és Sacramento városa.

A Portland TrailBlazers sztárját, LaMarcus Aldridge-ot kérdezték, hogy mi játszik majd döntő szerepet nála akkor, amikor a jövőjéről kell majd döntenie. Az erőcsatár azt mondta, hogy a végső siker lehetősége, a boldogság, és az, hogy elismerjék azt, amit csinál. Nyáron hosszabbíthat a játékos, de akkor csak két évre írhat alá, míg ha 2015 nyaráig vár, akkor szabadügynökként 5 éves szerződést is köthet a Portlanddel. Aldridge elmondta, hogy ennyire még nem ment bele a dolgokba, mert várni akar a nyárig. Akkor majd leül a vezetőséggel, tárgyalnak, és ha találnak közös nevezőt, meglesz a megegyezés.

A Washington Wizards edzői stábja arra kérte Marcin Gortatot, hogy bár jóval kevesebb labdája van támadásban, ez ne legyen hatással a védekezésére. A lengyel középjátékos azt mondta, hogy valakinek el kell végezni a piszkos munkát is. Mindenki a csapat vezére akar lenni, minden kosaras azt akarja, hogy 20 pontos átlaga legyen, de Gortat tudja, hogy ez lehetetlen. Úgy áll hozzá, hogy 10 pont körüli teljesítménnyel is nagyon hasznos lehet a Wizards számára a pattanóival, a blokkjaival és pár jó védekezéssel. Ezt kell csinálnia, ezért vitték a fővárosba. Azt is hozzátette Gortat, hogy senki nem emlékezik rá, hogy ki hány pontot dobott, csak arra, hogy nyertél vagy sem, ez a legfontosabb dolog.

A New Orleans Pelicans értékesítette csarnoka névhasználati jogát: a stadiont ezentúl Smoothie King Centernek hívják majd, amiért 10 évre 40 millió dollárt kap a Pelicans.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus