Hírmorzsák 2014-02-06 (20:45)

Megvannak az All-Star gála zsákolóversenyének résztvevői, Hoopmixtape videó az indulókról. Antetokounmpo a Skills Challenge egyik részvevője. A Cavs menesztette Chris Grantet, Gilbert közleménye. McGee a teljes hátralévő szezont kihagyhatja. Parker és Duncan sem játszik ma este, Paul pedig még holnap este sem tér vissza. Carmelo egyetemi edzője szerint is el kell mennie a Knickstől. Anthony és JR Smith sem tudják, mi lesz Woodson sorsa. Silver fel akarja emelni a draft minimum korhatárát 20-ra. Kupchak szerint elég jól fizetik a játékosaikat ahhoz, hogy elviseljék a bizonytalanságot. A Celtics meg akarja tartani Chris Johnsont, Faverani megsérült a D-Ligában.

A Yahoo Sports forrásai szerint órákkal a Los Angeles Lakers elleni vereséget követően a Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert menesztette a gárda GM-jét, Chris Grantet, helyettese egyik segédje, David Griffin lehet. Egy ideje már hallani, hogy Gilbert egyre idegesebb a sok vereség és a csapaton belüli feszültség miatt, erre tette fel most a koronát a ma hajnali zakó, amellyel a Cavs már csak 16-33-mal áll, és hat meccset vesztett zsinórban. A csapat magyar idő szerint este 8 órakor megerősítette az újság információit, Grant helyét Griffin vette át.

Gilbert a kiadott sajtóközleményben azt írta, hogy nagyon nehéz időszakot élnek át, abszolút elmaradnak az elvárásoktól, ez pedig elfogadhatatlan a szurkolóik és a partnereik miatt is, de a vezetőség sem nyugszik ebbe bele. Mindent meg fognak mozgatni annak érdekében, hogy a nyerő pályára állítsák a csapatot.

Szintén a Yahoo Sports hozta le, hogy a Denver Nuggets centere, JaVale McGee kihagyhatja a teljes hátralévő szezont a bal lábában lévő fáradásos törés miatt. Hivatalos álláspont a következő pár napban várható, addig még egy második orvosi szakvéleményt is kérni fognak McGee lábáról, de az biztosnak tűnik, hogy egyelőre nem gyógyult úgy a testrész, ahogyan kellett volna, és ahogyan azzal korábban számoltak.

A San Antonio Spurs ma este, a Brooklyn Nets ellen is tartalékosan áll majd fel, ugyanis Tony Parker és Tim Duncan is kihagyja majd a találkozót. A francia irányítónak a dereka húzódott meg, míg a franchise legendáját egyszerűen pihenteti Gregg Popovich vezetőedző.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta, hogy Chris Paul valószínűleg nem lép pályára holnap este, utána viszont már lehetséges. Ma már 1-1 ellen ütközéseket is vállalt, de 5-5 ellen még nem küldték pályára ilyen körülmények között.

Carmelo Anthony egyetemi edzője, Jim Boeheim szerint is más csapatba kellene mennie a New York Knicks kiscsatárának. A Syracuse Egyetem vezetőedzője szerint az NBA-ben a bajnoki címek alapján ítélik meg az embert, úgyhogy olyan helyre kell mennie Melónak, ahol esélye van a végső sikerre, különben kudarcként fognak rá tekinteni.

Melót és csapattársát, JR Smith-et is megkérdezték arról, mi lesz Mike Woodson sorsa. Mindkét játékos elmondta, hogy támogatják a trénert, szeretik, de mindketten hozzátették, hogy nincs befolyásuk arra, mi lesz Woodsonnal, menesztik-e vagy hagyják még dolgozni.

Scott Howard-Cooper (nba.com) úgy tudja, hogy Adam Silver egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy felemeljék a draftra jelentkezők minimális korhatárát 19-ről 20 évre. A témáról már volt szó a 2011-es lockout, illetve az új kollektív szerződése tárgyalása közben, de abban maradtak a felek, hogy a közeljövőben visszatérnek a témára. Jelenleg azért áll a dolog, mert a Játékosok Szakszervezetének nincs igazgatója - amint megvan az új vezető, azonnal leülnek tárgyalni vele, illetve a szakszervezettel Silverék.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak a Los Angeles Timesnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy bizonyos szempontból megérti, hogy nagyon nehéz helyzetben van Pau Gasol ezekkel az állandó cserepletykákkal, másrészt viszont a játékosaik nagyon jól fizetettek, és ők választották ezt a szakmát. Bármi is történik azonban, Kupchak szerint Gasol úgy vonul majd be a történelemkönyvekbe, mint a Lakers egyik nagy játékosa.

Mark Murphy (Boston Herald) információi szerint a Boston Celtics Chris Johnsonnal tárgyal - szeretnék megtartani a játékost, de lehet, hogy nemcsak erre az esztendőre, hanem akár a következőre is. Ugyancsak a Celticshez tartozik, hogy visszahívták a D-Ligából Vitor Faveranit, akinek megsérült a bal térde a Maine Red Clawsnál.

Két hír az All-Star gáláról.

Egyrészt a Yahoo Sports úgy tudja, hogy Giannis Antetokounmpo ott lesz a Skills Challenge versenyen. Másrészt a Hoopmixtape.com információi szerint a zsákolóversenyen indulók névsora a következő: Paul George, John Wall, Damian Lillard, Ben McLemore, Harrison Barnes és a címvédő, Terrence Ross. A honlap készített is egy kis válogatást a résztvevőkről:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus