Hírmorzsák 2014-02-07 (10:45)

Teljes az All-Star gála (szombati) programja: megvannak a tripladobón indulók, a Shooting Stars verseny résztvevői, az ügyességi "vetélkedőbe" nevezett játékosok, és a legjobb újoncokat és másodéveseket felvonultató találkozó pontos keretei is. Legalább négy név van a kalapban a Cavsnél Chris Grant megüresedett posztjára. Mike Brown egyelőre biztonságban van, Gilbert szerint agresszívek lesznek a deadline előtt. Nick Young is kiesett két hétre a Lakersnél, 10 napost adtak Shawne Williamsnek. A Pacers még egy scorert akar a padra, Stephensont viszont évi 10 millió alatt nem valószínű, hogy megússzák a nyáron. D-Liga hírek (Kuzmic, Orlando Johnson)

Az All-Star gáláról most már lassan mindent tudunk, kivéve azt, hogy ki fogja helyettesíteni Kobe Bryantet a nyugati kezdőben. A zsákolóverseny indulóiról tegnap este számoltunk be.

A tripladobón keletet Bradley Beal (Washington Wizards), Joe Johnson (Brooklyn Nets), Arron Afflalo (Orlando Magic) és Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) képviseli majd, míg nyugatot Marco Belinelli (San Antonio Spurs), Damian Lillard (Portland TrailBlazers), Steph Curry (Golden State Warriors) és Kevin Love (Minnesota Timberwolves).

A Shooting Stars verseny indulói is ismertek (ez az a versenyszám, mikor egy legendának, egy mostani játékosnak és egy női kosarasnak a pálya különböző, előre kijelölt pontjairól kell értékesítenie egy dobást). A csapatok:

Kelet:
Team 1: Tim Hardaway Jr. (Knicks); Tim Hardaway Sr.; Elena Delle Donne (Chicago Sky)
Team 2: Chris Bosh (Heat); Dominique Wilkins; Swin Cash (Chicago Sky)

Nyugat:
Team 1: Stephen Curry (Warriors); Dell Curry; Becky Hammon (San Antonio Stars)
Team 2: Kevin Durant (Thunder); Karl Malone; Skylar Diggins (Tulsa Shock)

A Taco Bell Skills Challenge-ről annyit tudtunk már tegnap, hogy Giannis Antetokounmpo (Bucks) ott lesz. Keletet rajta kívül még két újonc, Michael Carter-Williams (Sixers) és Victor Oladipo (Magic), valamint az All-Star meccsre is beválogatott DeMar DeRozan (Raptors) képviseli. Nyugat színeiben indul majd a címvédő Damian Lillard (Blazers), Trey Burke (Jazz), Goran Dragic (Suns) és Reggie Jackson (Thunder).

Chris Webber és Grant Hill is kiválasztották a Rising Stars Challenge-re, a legjobb újoncokat és másodéveseket tömörítő meccsre a csapataikat. Íme a mérkőző felek:

Team Webber: Anthony Davis (New Orleans), Kelly Olynyk (Boston), Jared Sullinger (Boston), Mason Plumlee (Brooklyn), Tim Hardaway Jr. (New York), Steven Adams (Oklahoma City), Victor Oladipo (Orlando), Michael Carter-Williams (Philadelphia) és Trey Burke (Utah).

Team Hill: Damian Lillard (Portland), Pero Antics (Atlanta), Andre Drummond (Detroit) Dion Waiters (Cleveland Cavaliers), Harrison Barnes (Golden State), Terrence Jones (Houston), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Jonas Valanciunas (Toronto) és Bradley Beal (Washington).

Ken Berger (CBS Sports) információi alapján a jelenleg a New York Knicksnél dolgozó Mark Hughes lehet a következő GM a Cleveland Cavaliersnél - David Griffin csak ideiglenesen birtokolja a posztot. Szóba kerülhet még a pletykák szerint a Toronto Raptorsnál tevékenykedő Jeff Weltman és a Los Angeles Lakers alkalmazottja, Gary Sacks is. Alex Kennedy (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy a TNT csatorna szakkommentátora, Kenny Smith is a jelöltek között van.

Úgy tűnik egyelőre, hogy hiába menesztette a Cavs Grantet, Mike Brown vezetőedző pozíciója stabil, Dan Gilbert tulajdonos legalábbis azt nyilatkozta a Cleveland Plain Dealernek, hogy szerinte a tréner sikeresen fejezi majd be a szezont. A tulaj szerint a következő 30 meccsen nagyon jó dolgokat láthatunk majd a csapattól. A játékosok számot fognak vetni egymással és saját magukkal is, és Gilbert szerint képesek lesznek felállni a padlóról, ők pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő környezetet teremtsenek ehhez számukra.

Gilbert a cserehatáridőről is beszélt: szerinte agresszívek lesznek, keresni fogják a lehetőségeket a cserékre, de ők egyébként is ilyenek, szinte minden évben ez volt rájuk jellemző. Szerinte nagyon sok lehetőségük lesz. David Griffinben bíznak, és ha kell, akkor 0-24-ben fognak dolgozni a következő két hét folyamán, hogy megtalálják a megfelelő cserepartnereket és ajánlatokat.

A Los Angeles Lakersnél újabb sérült van: ezúttal Nick Youngot kell nélkülözniük két hétig, mert az idén 16.9 pontot átlagoló játékos térdében van egy fáradásos törés, és csontzúzódással is küszködik. Az aranysárga-lilák igazoltak is közben, ugyanis 10 napos szerződést kötöttek Shawne Williamsszel. A csatár nemrég írt alá a Lakers D-Ligás csapatához, a D-Fendershez, és a mai napon, Philadelphiában csatlakozik Mike D'Antoniékhoz.

Jared Zwerling (Bleacher Report) úgy tudja, hogy az Indiana Pacers nem fejezte be a mozgolódást Andrew Bynum megszerzésével, szeretnének még egy jó pontszerzőt a padjukra. Szintén a Pacershez tartozik, hogy érdekes nyaruk lesz, ugyanis Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint a Chicago Bulls mellett a Los Angeles Lakers és a Charlotte Bobcats is rá fog mozdulni Lance Stephensonra, aki 8 számjegyű kezdő fizetést kaphat új szerződésével.

D-Liga hírek

Az Indiana Pacers Orlando Johnsont a Fort Wayne Mad Antshez irányította - ez az első alkalom idén, hogy a swingman a D-Ligában jár.

A Golden State Warriors visszahívta a Santa Cruz Warriorstól Ognjen Kuzmicot. A bosnyák centert január 17-én küldték le, és azóta 7 mérkőzést játszott a Santa Cruznál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus