Hírmorzsák 2014-02-08 (11:00)

Szinte semmi esély nincs arra, hogy Deng a Cavsnél maradjon. Woodson bízik saját magában, Carmelo pedig támogatja a vezetőedzőt. A Knicks megpróbál rámenni a deadline előtt Rondóra. MWP nem bánná, ha távoznia kellene New Yorkból. A Sunsnál Thaddeus Young és Gay a B és a C terv. Miles Plumlee helyettesíti Anticsot a Rising Stars meccsen. A Timberwolves mindenképpen PO-ot akar Love miatt. Kamant nem érdeklik a cserepletykák. Gallinari nem akarta kockáztatni pályafutását. Noel jól mozog az edzéseken. Augustin szeretne a Bullsnál maradni. Chris Johnson a Celticsé. D-Liga hírek (Covington, Roberson)

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint hiába tagadta Luol Deng, hogy pár hét alatt elege lett a Cleveland Cavaliersből, alig vagy inkább szinte semmi esély nincs arra, hogy a nyáron hosszabbítson jelenlegi csapatával. Stein is úgy tudja, ahogy korábban már egy cikkben megjelent: Deng egy közeli barátjának már elmondta, hogy finoman szólva sem elégedett a clevelandi együttessel.

Mike Woodson azt nyilatkozta a Newsdaynek, hogy még mindig ő a New York Knicks vezetőedzője, és büszke is erre. Azt is hozzátette, hogy egyértelműen úgy gondolja, alkalmas a posztjára és az ezzel járó feladatoknak, elvárásoknak meg tud felelni. Játékosa, Carmelo Anthony a New York Daily Newsnak bevallotta, hogy tényleg találkozott James Dolan tulajdonossal, de elmondása szerint semmi konkrétumról nem beszéltek, csak teáztak egyet. Anthony azt is hozzátette, hogy a játékosoknak jobban kell teljesíteniük, segíteniük kell Woodsonnak, hogy ne legyen ilyen helyzetben.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Sam Amick (USA Today) információi szerint úgy gondolják, Rajon Rondo közel sem annyira elérhetetlen, ahogy azt Danny Ainge próbálja eladni, a ligában dolgozó vezetők szerint pedig ha a Boston tényleg úgy dönt, hogy megválik az irányítótól, akkor cserét csak közvetlenül a deadline előtt fog meghúzni. Carmelo elcserélése nem reális lehetőség, bármennyire is benne van, hogy nyáron elhagyja a csapatot.

Még mindig a New York: Metta World Peace a New York Postnak elmondta, hogy nem aggódik semmi miatt, főleg nem egy csere miatt, mert ez az ügynökének a reszortja. Optimistán tekint a jövőbe, nem fog elsietni semmit és nem is panaszkodik semmi miatt. Az újság egyik forrása szerint a kiscsatár nem bánná, ha másik együtteshez kerülne, mert nem tetszik neki, hogy kevés lehetőséget kap Woodson rotációjában.

Az előbb említett Sam Amick (USA Today) hozta le azt is, hogy ha nem szerzi meg Pau Gasolt a Phoenix Suns, akkor rámozdulhatnak Thaddeus Youngra is a cserehatáridő lejárta előtt, sőt, a hírek szerint a nyáron Rudy Gay-jel is komolyan szemeznek majd, amennyiben a kiscsatár úgy dönt, hogy kilép a nyáron szerződésének utolsó évéből. Az arizonaiak egyébként érdeklődtek Zach Randolph iránt is korábban, de a Memphis Grizzliest nem érdekelte az üzlet, szeretnék hosszútávon is megtartani az erőcsatárt.

Ha már Phoenix: Az All-Star gála Rising Stars mérkőzésén a Suns centere, Miles Plumlee helyettesíti majd az Atlanta Hawks magasemberét, Pero Anticsot, aki jelenleg sérült, és jövő hét végére sem fog felépülni előreláthatólag.

Szintén Amicktől származik az az információ, miszerint a Minnesota Timberwolves mindent megtesz annak érdekében, hogy Kevin Love-ot hosszútávon is meg tudják tartani. Mindenképpen be akarnak kerülni a rájátszásba, ezért Alekszej Svedtől, JJ Bareától és Dante Cunninghamtől szívesen megválnának egy olyan játékosért cserébe, aki segíteni tud nekik abban, hogy ne maradjanak le megint a nyugati legjobb nyolcról.

A Los Angeles Lakers centere, Chris Kaman az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy nagyon jó volt végre játéklehetőséget kapni a mostani, idegenbeli túrán, de egyáltalán nem érdeklik a cserepletykák, hogy hova kerülhet a deadline előtt, ez nem egy olyan dolog, ami miatt álmatlan éjszakái lesznek. Ha a vezetőség cserélni akar, cserélje el őt vagy bárkit, őt ez nem izgatja. Ez is az üzlet része, és minél előbb rájön erre valaki, annál könnyebb lesz számára az élet. Hagyja, hadd bontakozzanak ki maguktól a dolgok, ő nem akar megakadályozni semmit.

A Denver Nuggets swingmanje, Danilo Gallinari a Denver Postnak azt nyilatkozta, hogy szerinte vissza tudott volna térni még ebben a szezonban, de nem teljesen jött rendbe térde, és úgy gondolta, könnyen lerövidítheti karrierjét, ha most újra rásérült, ezért választotta azt az opciót, hogy újra megműtteti magát.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown nagyon elégedett Nerlens Noel edzésmunkájával. A tréner a Philadelphia Daily Newsnak azt nyilatkozta, hogy bár nem tréningezik még túl hosszú ideig Noel, de lehet látni, hogy milyen gyorsan ugrik, milyen atletikus és milyen jó adottságokkal rendelkezik, ráadásul egyáltalán nem kíméli a térdét. Brown szerint jó irányba haladnak a dolgok, a következő lépésben az jön, hogy másokkal együtt kell edzenie Noelnek.

A Chicago Bulls irányítója, DJ Augustin Joe Cowley-val (Chicago Sun-Times) beszélgetett a jövőjéről. Elmondása szerint szeretne a Bullsnál maradni, mert győztes mentalitású csapatban akar játszani, olyan helyen, ahol mindig nyerni akarnak. Ha eljön a nyár, dönteni fog a hogyan továbbról, de nagyon hálás a Chicagónak, hogy adtak neki még egy lehetőséget, ez olyan dolog, amit soha nem fog elfelejteni, és a nyári döntésénél is szerepet játszik majd.

A Boston Celtics leigazolta Chris Johnson, Steve Bulpett (Boston Herald) forrásai szerint három évre - az idei szezon után még kettőre -, és a következő két idény egyáltalán nem garantált.

D-Liga hírek

Az Oklahoma City Thunder a Tulsa 66ershez küldte Andre Robersont.

A Houston Rockets a Rio Grande Valley Vipershez irányította Robert Covingtont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus