Hírmorzsák 2014-02-08 (21:00)

A 220 centis Walter Tavares is bekerült az NBA-megfigyelők noteszébe, mint potenciális elsőkörös draftolt. Kisebb cirkusz Detroitban Maurice Cheeks és Will Bynum között. Andrew Bynum túl van az első edzésen Indianában. Amar'e Stoudemire lehet a Knicks legnagyobb fegyvere, ha Rajon Rondót akarják megszerezni. Egy francia sztár már biztosan ott lesz a VB-n. Az egykori Cavs-játékos Sasha Pavlovic a szomszédba igazolt. Egyetlen játékos mozdíthatatlan Milwaukee-ban? Joe Dumars Clevelandben? A Magic lehet az új Thunder?

Újabb kosaras került az NBA játékosügynökeinek célkeresztjébe a spanyol Király Kupa küzdelmei során. A Zöld-foki szigetekről származó 220 centi magas és 240 centis karfesztávval rendelkező center, Walter Tavares 16 pontot, 12 lepattanót és 4 blokkot hozott össze a Gran Canaria színeiben a Real Madrid ellen. Tavarest 2009-ben egy német turista fedezte fel a Szenegál közelében fekvő szigeten, és beajánlotta a Kanári-szigetek reprezentánsának, a Gran Canariának. A 22. évében lévő magasember mindössze 4 és fél éve játszik, és már az előző szezonban is felmerült, hogy draftolják. Akkor azonban még eléggé csiszolatlan volt – de egy év alatt nagyot fejlődött. A hírek szerint a Memphis Grizzlies és a Cleveland Cavaliers nagyon komolyan követi a center pályafutásának alakulását. 



A Detroit edzője, Maurice Cheeks és Will Bynum, a gárda csereirányítója alaposan összeszólalkozott a csütörtök hajnali, Orlando elleni vereség alkalmával. A Pistonst hosszú évek óta szolgáló kisember azt nehezményezte, hogy Cheeks lecserélte a második negyedben. Brandon Jennings és Chauncey Billups rángatta el a hátvédet, aki nem is lépett pályára a meccs hátralévő részében. Másnap az edző és a játékos is úgy nyilatkozott, hogy nincs mit megbeszélni, mindez a pillanat hevében történt – mindenesetre az irányító a Brooklyn elleni hazai siker alkalmával végig a padon ült, Cheeks nem cserélte be. 

Egy másik Bynum, Andrew Bynum először találkozott új csapattársaival azóta, hogy néhány napja leigazolta az Indiana Pacers. A center is részt vett a péntek délelőtti dobóedzésen, Frank Vogel vezetőedző szerint 1-2 hét alatt formába fog lendülni, várhatóan az All-Star hétvégét követően pályára is léphet a Pacers meccsein. Bynum, akit január elején gyakorlatilag kitettek a Clevelandtől, rögtön a csapat győztes atmoszféráját dicsérte. Talán nem véletlenül, mivel azóta a Cavaliersről kiderült, hogy az elmúlt hónapokban ez nem igazán jellemezte volt csapatát - ez egyébként kicsit más színben is tünteti fel Bynum kurta-furcsa távozását is. 

Délelőtt már beszámoltunk arról, hogy a Knicks Rajon Rondót kerülgeti, és Sam Amick (USA Today) szerint a legnagyobb ütőkártya a kezükben Amar’e Stoudemire szerződése lehet. Jövőre 23.4 millió dollárt kell neki kifizetni, azonban 2015 nyarán lejáró – vagyis a következő szezonban ezzel lehet üzletelni, de Danny Ainge, a Boston GM-je akár ki is futtathatja, mivel egyre kevésbé titkolt célja a Celticsnek a 2015-ös nyár és az akkor szabadügynökké váló játékosok. Emellett Stoudemire sérülékenysége abban is segíthet, hogy minél jobb picket szerezzenek, illetve a fizetések kiegyenlítésére fel lehet használni Gerald Wallace kontraktusát is (2016-ig évi 10 millió dollár), így az kiesne a bostoni fizetési sapkából. A Knicks nagy hátránya azonban, hogy elsőkörös picket 2018 előtt nem tudnak felajánlani, márpedig enélkül a Celtics nem biztos, hogy odaadja Rondót. 

Az Európa-bajnoki címvédő francia válogatott valószínűleg nem lesz gyenge a 2014-es spanyolországi világbajnokságon sem: az egyik alapember, a Trail Blazers kiscsatára, Nicolas Batum egy francia lapnak kijelentette, ha rajta múlik, szerelést ölt a rendezvényen

Sasha Pavlovic egyelőre nem tér vissza az NBA-be. A korábban Clevelandben remek időszakot töltő, 2003 és 2013 között a ligában játszó szerb hátvéd-kiscsatár legutóbb Portlandben lépett pályára, nyár óta viszont nem volt csapata – most már igen, a Partizan Belgrádhoz igazolt a szezon végéig. 

A Hoopshype szerint Joe Dumars is képben van, mint a Cavaliers leendő GM-je. A Detroit Pistons legendás játékosa hosszú évek óta a Pistonsnál tölt be hasonló pozíciót, de idén lejár a szerződése, és jó eséllyel nem hosszabbítják meg. 

Howard Beck (Bleacher Report) szerint akár több játékos is távozhat a ligautolsó Milwaukee Buckstól a cserehatáridő végéig, és senki sem érinthetetlen – kivéve a görög újoncot, Giannis Antetokounmpót. 

Joel Brigham (Basket Insiders) úgy látja, hogy az Orlando Magic a rengeteg vereség ellenére nagyon jó úton halad, és az Oklahoma City Thunderhez hasonlította a folyamatot, ami Floridában zajlik. Tele vannak nagyon ígéretes fiatal tehetségekkel, akik szépen fejlődnek, csapatként is egyre jobb az Orlando – arról nem is beszélve, hogy a 2014-es drafton egy lehetséges új szupersztárt is kifoghatnak. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus