Hírmorzsák 2014-02-10 (21:30)

Sullinger és Durant a hét játékosai. Bass iránt a Suns, a Bobcats és a Warriors is érdeklődik. Westbrook egyre intenzívebben edz. Bynum az All-Star gála után bemutatkozhat a Pacersnél. Lawson két meccset biztosan kihagy törött bordája miatt. Carmelót nem cseréli a Knicks. A Wizards csereirányítót, a Kings pedig pass-first egyest keres. Brook Lopez nem akar a sérült lábára gondolni, ha visszatér. A Cavs nem fog tankolni, hosszútávon akarnak erősödni. Irvingen kívül mindenki vihető a Clevelandből. Dumars ideje lejárt a Pistonsnál. Evan Turnert már nem érdekli, ki mit mond a játékáról. Cartier Martin újabb 10 napost fog kapni a Hawkstól. A Szakszervezetnek az All-Star hétvége alatt biztosan nem lesz meg az új vezetője.

Jared Sullinger és Kevin Durant lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Boston Celtics 2-1-es hetet tudhat maga mögött, ami nagyban Sullingernek köszönhető: 20.3 pontot, 12.7 pattanót és 1.67 blokkot jegyzett az erőcsatár meccsenként. Az Oklahoma sztárja 3-1-es hetet futott a Thunderrel, és megint űrszámokat hozott: 31.0 pont, 9.0 gólpassz és 8.0 pattanó voltak a heti átlagai.

Ha már szóba került a Boston: a Sporting News forrásai szerint a Phoenix Suns, a Golden State Warriors és a Charlotte Bobcats érdeklődik legélénkebben Brandon Bass iránt. Az erőcsatár a Boston leginkább keresett játékosa - egyszer egyébként már majdnem elcserélték idén, mikor Ömer Asikot próbálta megszerezni a Celtics. A Sporting News úgy tudja, hogy Rajon Rondón kívül mindenki mehet a Bostontól, az irányító csak kiemelkedően jó ajánlat esetén.

A szintén említett Oklahomához tartozik, hogy az Oklahoman szerint Russell Westbrook egyre intenzívebb edzéseket folytat, ütköznie azonban egyelőre még nem szabad, az orvosok nem engedélyezték neki. Scott Brooks vezetőedző azt mondta, hogy még nem edz együtt az irányító a csapattal, és továbbra is valamikor az All-Star gála után várják vissza, de ennél pontosabbat ő sem tud, csak hogy jól halad Westbrook rehabja.

Még egy visszatérő lesz az All-Star után: Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint Andrew Bynum ekkor fog bemutatkozni az Indiana Pacersben. A center december 26-a óta nem játszott, akkor tiltotta el őt akkori csapata, a Cleveland Cavaliers.

Még egy embernél biztos, hogy már nem játszik az All-Star hétvége előtt: a Denver Nuggets irányítója, Ty Lawson egészen biztosan nem lép parkettre csapata magyar idő szerint kedd hajnali és csütörtök hajnali mérkőzésén sem törött bordája miatt.

Szintén kapcsolatban van az All-Star gálával, hogy Marc Stein (ESPN) úgy tudja, a Játékosok Szövetsége nem áll még készen arra, hogy döntsön Billy Hunter utódjáról - a Szakszervezet vezetőjét egy éve, a 2013-as All-Star hétvégén menesztették posztjáról. Több szakszervezeti tag is erőltetné, hogy kezdjék el végre komolyan keresni az új vezért, de szavazás az új vezér kilétéről szinte biztosan nem lesz a hétvégén.

Az előbb említett Spears egyébként több dologgal kapcsolatban is tollat ragadott. Forrásai megerősítették, amit Sam Amick (USA Today) már két nappal ezelőtt lehozott: a New York Knicks egészen biztosan nem cseréli el Carmelo Anthonyt a cserehatáridő lejárta előtt.

Az is megerősítést nyert Spears forrásai által, amit már régóta lehet tudni: a Sacramento Kings egy igazi pass-first irányítót keres. A csapat állítólag elégedett Isaiah Thomasszal is, értékelik teljesítményét, de szeretnének egy olyan egyest is, aki a társak kiszolgálását helyezi előtérbe.

Szintén Spears jelentette, hogy a Washington Wizards csereirányítót keres a piacon. Jelenleg Garrett Temple és Eric Maynor bevethető John Wall mögött, de egyikőjükkel sem elégedettek annyira, hogy ne tudnának elképzelni náluk biztosabb megoldást, a forrás szerint azonban nem lesz egyszerű dolguk, ha egy ilyen játékost meg akarnak szerezni.

A Brooklyn Nets centere, Brook Lopez tegnap először jelent meg a médiának, mióta megműtötték - eddig még az ágyat sem nagyon hagyhatta el. Elmondása szerint ha visszatér, nem lehetnek benne kétségek a lábával kapcsolatban. Mindent megtettek érte az orvosok, amit csak lehetett, a lehető legjobb ellátásban részesült. Innentől kezdve az ő feladata, hogy elvégezze a megfelelő munkát, hogy a pályán ne kelljen majd egy újabb sérülésen gondolkodnia.

A Cleveland Cavaliers ideiglenes GM-je, David Griffin is nyilatkozott. Elmondása szerint minden lehetőséget meg fognak vizsgálni, de javulni akarnak, nem tankolni. Olyan lehetőségeket fognak keresni, amikkel hosszútávon erősödhetnek, nem fognak semmit elkapkodni, nem akarnak pánikolni. A megfelelő ellenértékért megpróbálják megszerezni a szerintük hiányzó láncszemeket. Azt is hozzátette Griffin, hogy valahol elvesztették az identitásukat, de úgy érzi, az állományuk nagyon jó.

Chad Ford (ESPN) úgy tudja, hogy a Cavs Kyrie Irvingen kívül bárkit hajlandó elcserélni.

A Philadelphia Sixers swingmanje, Evan Turner a Boston Globe-nak elmondta, hogy szerinte a túl magas elvárások áldozata, de tudja, hogy ez az 1/2-es pickkel együtt járt. Turner szerint nagyon sokszor olyan dolog miatt kritizálták, ami nem is volt igaz. Olyanok akarták neki megmondani, hogyan kellene játszania, akik soha nem is kosárlabdáztak. Ez egy ideig nagyon zavarta, de ahogy egyre inkább felnő, egyre inkább nem érdekli, mit mondanak mások, mert tudja, hogy jó kosaras.

Zach Lowe (Grantland), Gery Woelfel (The Journal Times) és Terry Foster (The Detroit News) is úgy tudja forrásaitól, hogy Joe Dumarsnak gyakorlatilag lejárt az ideje a Detroit Pistonsnál, legkésőbb a nyáron távozik, amikor lejár a szerződése. Ezt vetíti elő az is, hogy a csapatot a hírek szerint az idény végéig az ideiglenes edző, John Loyer irányítja, ami világos jele annak, hogy Tom Gores tulajdonos nem bízik már Dumarsban.

A Hoopsrumors információi szerint Cartier Martin nagy valószínűséggel kap egy második 10 napos szerződést is az Atlanta Hawkstól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus