Hírmorzsák 2014-02-11 (21:45)

A Knicks újra felajánlotta Shumpertet Fariedért. Bogut bal válla sérült, de tagadja, hogy elaludta volna. Amir Johnsonnak a bokájával, Redicknek a csípőjével vannak gondok, Parkert pihenteti Popovich, JR Smith viszont törött állkapoccsal is játszani fog. Chris Paul játszani akar az All-Staron. Rivers Bill Russellhez hasonlította DeAndre Jordant. Grangert és Arizát árulják csapataik. A Wizards Udrih és Andre Miller iránt érdeklődik, utóbbit a Kings is akarja. Rose nem tér vissza idén. A Sixers rekordbeállítása. Sheed segédedző lett a Detroitnál. Haslem a Heattől akar visszavonulni.

Kezdjük a sérülésekkel.

A Golden State Warriors centere, Andrew Bogut bal válla sérült, ezért nem játszik jelenleg. A rossz nyelvek szerint egyszerűen rossz pozícióban aludt egyik este az ausztrál középjátékos, ebben sikerült megsérülnie, de ezt ő és vezetőedzője, Mark Jackson is tagadta, nevetségesnek nevezte. Bogut szerint január végén, a Utah Jazz elleni találkozón szedte össze a sérülést. Eddig próbált vele játszani, de most már annyira fájt a válla, hogy kénytelen volt pihentetni.

A Toronto Raptors erőcsatára, Amir Johnson a bokájával bajlódik, emiatt nem játszott ma hajnalban sem, és az is előfordulhat, hogy az All-Star hétvégéig már nem lép pályára. Dwayne Casey vezetőedző a Toronto Sunnak elmondta, hogy az MRI vizsgálatok pozitív eredményt hoztak, nincs törés Johnson bokájában, de talán jobb a játékos szempontjából, ha most pihentetik kicsit.

A New York Knicks dobóhátvédje, JR Smith vasárnap, az Oklahoma City Thunder elleni összecsapáson sérült meg, amikor feje Kevin Durant térdével ütközött. Smith állkapcsa eltört, de meccset nem kell kihagynia, védőmaszkban fog egy ideig játszani.

A Los Angeles Clippers kettese, JJ Redick holnap biztosan nem játszik a Portland TrailBlazers ellen, mert a csípőjével vannak gondok. Ami viszont biztos, hogy csapattársa, Chris Paul nemcsak visszatért tegnap hajnalban, de ott lesz New Orleansban az All-Star gálán is, ezt maga Paul jelentette be.

Szintén a Clippershez tartozik, hogy Doc Rivers az nba.com-nak azt nyilatkozta, hogy DeAndre Jordanben Bill Russellt látja. A vezetőedző szerint ez egyáltalán nem vicc, nem azt mondja, hogy Jordan Russell-szintű játékos, de vezeti a ligát lepattanózásban, minden dobást blokkol a saját környezetében, és ez az, amit Russell is csinált anno. Jordan annyit mondott, hogy csak nevetni tud ezen, mert a cipőfűzőjét nem köthetné be Russellnek, ettől függetlenül jól estek neki a tréner szavai, mert a legjobb védő, pattanózó és vezér akar lenni, ami válhat belőle, ezt a hozzáállást pedig Riversnek köszönheti.

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker nem játszik holnap a Boston Celtics ellen. A francia egyesnek semmi baja nincs, csak pihenteti őt Gregg Popovich vezetőedző, már vissza is tért San Antonióba. Parker egyébként a Project Spursnek azt nyilatkozta, hogy pályafutását hazájában akarja befejezni, de egyelőre nagyon jó egészségnek örvend, jól érzi magát, szeret is kosárlabdázni, úgyhogy még 6-7 évig maradni akar az NBA-ben, mielőtt hazatérne.

Folytassuk a cserepletykákkal.

Zach Lowe (Grantland) megerősítette David Aldridge (nba.com) tegnapi információit, forrásai szerint is eladó Kenneth Faried, amennyiben valaki megfizeti az árát. Marc Stein forrásai szerint a New York Knicks újra felajánlotta a Denvernek a Faried - Iman Shumpert cserét. Akkor azért álltak le a tárgyalások, mert a Nuggets több draftjogot is kért Shumpert mellé az erőcsatárért.

Szintén Lowe hozta le, hogy az Indiana Pacers Danny Granger, a Washington Wizards pedig Trevor Ariza elég nagy lejáróját próbálja áruba bocsájtani - igaz, a Pacers esetében nehézkes lesz a csere, mert Lance Stephenson új szerződése miatt csak lejáró érdekli őket.

Az irányítóknál nagy lehet a mozgás. Azt már lehet tudni pár napja, hogy a Washington Wizards csereegyest keres. Stein forrásai szerint a Knicksnél Beno Udrih, a Denver Nuggetsnél pedig Andre Miller iránt érdeklődtek az utóbbi időben. Szintén Stein hozta le, hogy Millert továbbra is nézegeti a Sacramento Kings is, megpróbálnak újra tető alá hozni valami üzletet a coloradóiakkal.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau a Chicago Tribune-nak elmondta, hogy Derrick Rose valószínűleg nem csatlakozik a csapathoz ebben a szezonban. Joakim Noah elmondta, hogy Rose ettől függetlenül példát állít eléjük. Minden nap keményen dolgozik az edzőteremben, és tudják, hogy nem az általa befektetett munkán fog múlni, mikor térhet vissza. Noah szerint ez plusz erőt, motivációt ad nekik erre az idényre is.

A Philadelphia Sixers ma hajnalban az NBA történetének második csapata lett, amely egymás után két meccset vesztett el több mint 40 ponttal. Az első is egy Sixers volt: az 1993/94-es szezonban előbb 130-83-re kaptak ki a Knickstől, majd 133-88-ra a Pacerstől.

Rasheed Wallace egyre feljebb tör: a Detroit Pistons új vezetőedzője, John Loyer segédedzővé nevezte ki az eddig a játékosok fejlesztésével foglalkozó Sheedet.

A Miami Heat erőcsatára, Udonis Haslem a Bleacher Reportnak világosan kijelentette, hogy a floridaiaktól akar visszavonulni - Haslem teljes pályafutását a Heatnél töltötte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus